Accéder directement au contenu

Françoise Nau

15
Documents
Identifiants chercheurs

Présentation

Publications

romain-jeantet
Image document

Des préparations pour nourrissons innovantes basées sur un mélange de protéines végétales et animales : de la fabrication à la digestion

Linda Le Roux , Raphaël Chacon , Romain Jeantet , Francoise Nau , Amélie Deglaire
Industries Alimentaires et Agricoles, 2023, 83, pp.29-34
Article dans une revue hal-04032279v1
Image document

In vitro static digestion reveals how plant proteins modulate model infant formula digestibility

Linda Le Roux , Raphaël Chacon , Didier Dupont , Romain Jeantet , Amélie Deglaire
Food Research International, 2020, 130, pp.108917. ⟨10.1016/j.foodres.2019.108917⟩
Article dans une revue hal-02625044v1
Image document

Are Faba Bean and Pea Proteins Potential Whey Protein Substitutes in Infant Formulas? An In Vitro Dynamic Digestion Approach

Linda Le Roux , Olivia Ménard , Raphaël Chacon , Didier Dupont , Romain Jeantet
Foods, 2020, 9 (3), pp.362. ⟨10.3390/foods9030362⟩
Article dans une revue hal-02571057v1
Image document

Plant proteins partially replacing dairy proteins greatly influence infant formula functionalities

Linda Le Roux , Serge Mejean , Raphaël Chacon , Christelle Lopez , Didier Dupont
LWT - Food Science and Technology, 2020, 120, pp.108891. ⟨10.1016/j.lwt.2019.108891⟩
Article dans une revue hal-02621453v1

Egg white drying: Influence of industrial processing steps on protein structure and functionalities

Valérie Lechevalier-Datin , Romain Jeantet , Abdellah Arhaliass , Jacques Legrand , Francoise Nau
Journal of Food Engineering, 2007, 83 (3), pp.404-413. ⟨10.1016/j.jfoodeng.2007.03.033⟩
Article dans une revue hal-01454012v1

Statistical analysis of effects of industrial processing steps on functional properties of pasteurised liquid egg white

Valérie Lechevalier-Datin , Emmanuel Perinel , Romain Jeantet , Capucine Lesaffre , Thomas Croguennec
Journal of the Science of Food and Agriculture, 2005, 85 (5), pp.757-769. ⟨10.1002/jsfa.2042⟩
Article dans une revue hal-01453927v1

High intensity pulsed electric fields applied to egg white: effect on [i]Salmonella Enteritidis[/i] inactivation and protein denaturation.

Romain Jeantet , Florence Baron , Francoise Nau , M Roignant , G Brulé
Journal of Food Protection, 1999, 62 (12), pp.1381-6
Article dans une revue hal-01347883v1
Image document

Introduction de protéines végétales dans les laits infantiles : opportunités et verrous fonctionnels et nutritionnels

Amélie Deglaire , Francoise Nau , Linda Le Roux , Raphaël Chacon , Romain Jeantet
Colloque GPN (Groupe Protéines et Nutrition), Groupe protéines et Nutrition, May 2022, visioconférence, France
Communication dans un congrès hal-03687165v1
Image document

Influence of protein source on the functionality and the digestibility of infant formulas

Linda Le Roux , Francoise Nau , Raphaël Chacon , Didier Dupont , Romain Jeantet
ICEF13 International Congress on Engineering and Food, Sep 2019, Melbourne, Australia
Communication dans un congrès hal-02737427v1
Image document

Changement de sources protéiques des formules infantiles : degré d’hydrolyse et bioaccessibilité des acides aminés

Linda Le Roux , Francoise Nau , Raphaël Chacon , Romain Jeantet , Amélie Deglaire
4ème rencontres Nutrition-Alimentation-Métabolisme-Santé, Oct 2018, Rennes, France
Communication dans un congrès hal-01909151v1

Alimentation et digestion chez le nourrisson

Linda Le Roux , Raphaël Chacon , Romain Jeantet , Pierre Schuck , Amélie Deglaire
XVIIe journée de l'animation transversale "glande mammaire, lait", Nov 2018, Rennes, France
Communication dans un congrès hal-01925627v1

From Eggs to Egg Products

Marc Anton , Francoise Nau , Romain Jeantet
Handbook of Food Science and Technology 3, 3, ISTE Ltd, 421 p., 2016, Food Science and Technology, 978-1-84821-934-2
Chapitre d'ouvrage hal-01349151v1

Powdered egg

Valérie Lechevalier-Datin , Francoise Nau , Romain Jeantet
Handbook of food powders, 255, Woodhead Publishing Limited, 660 p., 2013, Woodhead Publishing in Food Science, Technology and Nutrition, 978-0-85709-513-8. ⟨10.1533/9780857098672.3.484⟩
Chapitre d'ouvrage hal-01209494v1