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CLAIRE GAIANI

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Présentation

Publications

772075
"jeremy-petit"
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Impact of formulation on reconstitution and flowability of spray-dried milk powders

Tristan Fournaise , Jennifer Burgain , Carole Perroud , Joel Scher , Claire Gaiani
Powder Technology, 2020, 372, pp.107-116. ⟨10.1016/j.powtec.2020.05.085⟩
Article dans une revue hal-02881990v1
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Effect of particle size on flow behaviour and physical properties of semi‐ripe plantain (AA B Musa spp) powders

Kady Rosine Irie , Jérémy Petit , Eliane Hadiowe Gnagne , Olivier Kouadio Kouadio , Claire Gaiani
International Journal of Food Science and Technology, 2020, 56 (1), pp.205-214. ⟨10.1111/ijfs.14620⟩
Article dans une revue hal-02881989v1

Surface chemistry and microscopy of food powders

Jennifer Burgain , Jérémy Petit , Joel Scher , Ron Rasch , Bhesh Bhandari
Progress in Surface Science, 2017, 92 (4), pp.409-429. ⟨10.1016/j.progsurf.2017.07.002⟩
Article dans une revue hal-02146493v1

Lactobacillus rhamnosus GG encapsulation by spray-drying: Milk proteins clotting control to produce innovative matrices

Justine Guerin , Jérémy Petit , Jennifer Burgain , Frédéric Borges , Bhesh Bhandari
Journal of Food Engineering, 2017, 193, pp.10-19. ⟨10.1016/j.jfoodeng.2016.08.008⟩
Article dans une revue hal-02146524v1

Physico-chemical and rheological properties of Lebanese kishk powder, a dried fermented milk-cereal mixture

Christelle Salameh , Joel Scher , Jérémy Petit , Claire Gaiani , Chadi Hosri
Powder Technology, 2016, 292, pp.307-313. ⟨10.1016/j.powtec.2016.01.040⟩
Article dans une revue hal-02146571v1

Links between particle surface hardening and rehydration impairment during micellar casein powder storage

Jennifer Burgain , Joel Scher , Jérémy Petit , Gregory Francius , Claire Gaiani
Food Hydrocolloids, 2016, 61, pp.277-285. ⟨10.1016/j.foodhyd.2016.05.021⟩
Article dans une revue hal-02146531v1
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Nouvelles méthodologies de caractérisation de la réactivité de surface de poudres alimentaires

Claire Gaiani , Ingrid Murrieta-Pazos , Jeremy Petit , Laurence Galet , Rachel Calvet
Industries Alimentaires et Agricoles, 2013, 2013-009/010, pp.20-22
Article dans une revue hal-01798128v1

Powder properties and influencing factors

Yrjö Roos , Zahra Afrassiabian , Khashayar Saleh , Marie-Hélène Famelart , Alexia Audebert
Cécile Le Floch-Fouéré; Pierre Schuck; Gaëlle Tanguy; Luca Lanotte; Romain Jeantet. Drying in the Dairy Industry From Established Technologies to Advanced Innovations, 1, CRC Press, 68 p., 2021, 9781351119504. ⟨10.1201/9781351119504-3⟩
Chapitre d'ouvrage hal-02954408v1