Skip to Main content

Production year

Researcher identifiers

Export Publications

Export the displayed publications:

External widget

Number of documents

4

Rita Jalkh


Doctorante à l'Université de Montpellier 3 Paul Valery en Géographie et aménagement de l'espace.

Diplômée de l'Université Libanaise (sciences agricoles et technologie alimentaire - 2012) et Master of Science de l'American University of Beirut (science alimentaire - 2016). Rédacteur à Rural Delights (Atayab Al Rif) Cooperative - YMCA au Liban depuis 2013.

Je m'intéresse au développement du secteur des coopératives de transformation alimentaires actives dans les régions rurales du Liban et produisant des aliments traditionnels libanais (mouneh).


Journal articles3 documents

  • Rita Jalkh, Marc Dedeire, Melanie Requier Desjardins. An Introduction to Food Cooperatives in the Bekaa Valley, Lebanon: Territorial Actors and Potential Levers to Local Development Through Culinary Heritage. Food Ethics, Springer, 2020, 5 (1-2), pp.20. ⟨10.1007/s41055-020-00079-0⟩. ⟨hal-03137540⟩
  • Rita Jalkh, Houssam El-Rassy, Ghassan Chehab, Mohamad Abiad. Assessment of the Physico-Chemical Properties of Waste Cooking Oil and Spent Coffee Grounds Oil for Potential Use as Asphalt Binder Rejuvenators. Waste and Biomass Valorization, Springer, 2018, 9 (11), pp.2125-2132. ⟨10.1007/s12649-017-9984-z⟩. ⟨hal-03137555⟩
  • Elham Hajj Semaan, Hussein Dib, Rachelle Mrad, Christelle Chami, Rita Jalkh. Dynamic of Campylobacter species contamination along a poultry slaughtering chain. Italian Journal of Food Safety, Italian Association of Veterinary Food Hygienists (AIVI), 2014, 3 (3), pp.185-187. ⟨10.4081/ijfs.2014.2246⟩. ⟨hal-03137569⟩

Conference papers1 document