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Jean-Francois HOCQUETTE
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Documents
Identifiants chercheurs
- jean-francois-hocquette
- 0000-0003-2409-3881
- Google Scholar : https://scholar.google.fr/citations?hl=fr&user=R4WRAEcAAAAJ&view_op=list_works&sortby=pubdate
- IdRef : 079209173
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German consumers’ attitudes towards cultured meatBook of Abstracts of the 74. Annual Meeting of the European Federation of Animal Science, EAAP, Aug 2023, Lyon, France
Communication dans un congrès
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Relationships between ultimate pH, weight, conformation and fatness of carcassesBook of Abstracts of the 74. Annual Meeting of the European Federation of Animal Science, INRAE, Aug 2023, Lyon, France
Communication dans un congrès
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Variability in consumer perception of meat and meat substitutesBook of Abstracts of the 74. Annual Meeting of the European Federation of Animal Science, EAAP, Aug 2023, Lyon, France
Communication dans un congrès
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Challenges and opportunities of cultured meat.Food 4 Future, Bilbao, FoodTech World Summit. Session: cell cultured protein., Jun 2021, Bilbao, Spain
Communication dans un congrès
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Challenges and opportunities of cultured meat.Groupe de Travail Qualité du Copa-Cogeca, Jun 2021, Bruxelles, Belgium
Communication dans un congrès
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Potential consumer acceptance of meat produced from cultured cells in China and FranceGlobal Congress on Agriculture and Horticulture, Aug 2021, Londres, United Kingdom
Communication dans un congrès
hal-03503886v1
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Chinese consumers’ perspective and potential acceptance toward artificial meat.72th Annual Meeting of the European Federation of Animal Science (EAAP), Davos, Switzerland, August 30th - September 3rd, 2021., Aug 2021, Davos, Switzerland
Communication dans un congrès
hal-03504130v1
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« Viande » Cellulaire. Du labo aux applications : une approche scientifique multidisciplinaire.Colloque initutlé « La « Viande…cellulaire » : Est-ce possible ? Est-ce bon ? Est-ce acceptable ? » organisé par l’Académie d’Agriculture de France et l’Association Française de Zootechnie, en partenariat avec l’Académie Vétérinaire de France et la Société Française de Nutrition., Nov 2021, Paris, France
Communication dans un congrès
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We Need an Holistic, Multi-Criteria and Independent Assessment of What It Is Called “Cultured Meat”TOWARDS THE FUTURE OF FOOD: THE CULTURED MEAT BETWEEN FOOD SAFETY, SUSTAINABILITY AND PUBLIC PERCEPTION, Sep 2021, Parme, Italy
Communication dans un congrès
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Potential consumer acceptance of meat produced from cultured cells in different countriesScientific Conference “100 years Higher Agricultural Education in Bulgaria”, Congress of Trakia University in Bulgaria, May 2021, Trakia, Bulgaria
Communication dans un congrès
hal-03503889v1
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Will we still eat meat from livestock in the future? International webinar of beef qualityInternational webinar of beef quality., Aug 2020, Londrina, Brazil
Communication dans un congrès
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Cluster analysis application in search of muscle biochemical determinants for beef tendernessAdvancing beef safety and quality through research and innovation- ProSafeBeef Final Project Conference, ProSafeBeef. Dublin, IRL., Feb 2012, Dublin, Ireland
Communication dans un congrès
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Méta-analyse des relations entre tendreté et caractéristiques14. Journées Sciences du Muscle et Technologies des Viandes, Nov 2012, Caen, France
Communication dans un congrès
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Prediction of beef sensory quality in FranceBeef meat quality and safety – European and Polish Perspectives Conference, Oct 2012, Varsovie, Poland
Communication dans un congrès
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Application d’une analyse en cluster afin de rechercher des déterminants biochimiques du muscle influençant la tendreté de la viande bovine18. Rencontres autour des Recherches sur les Ruminants, Dec 2011, Paris, France
Communication dans un congrès
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Sensory characteristics of beef in France and UK at two cooking temperatures57. International Congress of Meat Science and Technology, Aug 2011, Ghent, Belgium. 714 p
Communication dans un congrès
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Cluster analoysis application in research of muscle biochemical determinants for beef tenderness57. International Congress of Meat Science and Technology (57th ICoMST), Aug 2011, Ghent, Belgium. pp.109
Communication dans un congrès
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Prédiction de la tendreté de la viande bovine à partir des caractéristiques biochimiques du muscle et à l'aide d'outils de modélisationSommet de l'élevage, Association pour le Développement de l'Industrie de la Viande (ADIV). Clermont-Ferrand, FRA., 2011, Clermont Ferrand, France
Communication dans un congrès
hal-02802942v1
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Metabolic and contractile characteristics of bovine LONGISSIMUS THORACIS and SEMITENDINOSUS musclesAn international conference organised by ProSafeBeef. Meeting at the Institute of Biological, Environmental and Rural Sciences (IBERS), Oct 2010, Aberystwyth, United Kingdom
Communication dans un congrès
hal-02753270v1
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Caractéristiques métaboliques et contractiles comparées des muscles Longissimus Thoracis et Semitendinosus de bovins13. Journées Sciences du Muscle et Technologies des Viandes, Oct 2010, Clermont-Ferrand, France
Communication dans un congrès
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Consumer expectations for beef in the French region Auvergne-Rhône-AlpesBook of Abstracts of the 74. Annual Meeting of the European Federation of Animal Science, Aug 2023, Lyon, France. 29, pp.830, 2023
Poster de conférence
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L'élevage pour l'agroécologie et une alimentation durableFrance Agricole, 2020, 978-2-85557-729-6
Ouvrages
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Une alimentation sans agriculture demain : la « viande » produite en laboratoire ?Le Démeter 2023 : Agriculture et alimentation, la durabilité à l’épreuve des faits, IRIS éditions, pp.141-159, 2023
Chapitre d'ouvrage
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What do we know today about cultured muscle to produce meat and its acceptability in the world?New Aspects of Meat Quality, Elsevier, pp.507-532, 2022, ⟨10.1016/B978-0-323-85879-3.00002-7⟩
Chapitre d'ouvrage
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Focus sur la « viande in vitro » : est-il possible de nourrir l'humanité en cultivant des fibres musculaires ?L'élevage pour l'agroécologie et une alimentation durable, France Agricole, pp.217-236, 2020, 978-2-85557-729-6
Chapitre d'ouvrage
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L’Europe : un acteur majeur de l’élevageL'élevage pour l'agroécologie et une alimentation durable, France Agricole, pp.277-294, 2020, 978-2-85557-729-6
Chapitre d'ouvrage
hal-03653246v1
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