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Jean-Francois HOCQUETTE

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Documents
Identifiants chercheurs
  • IdHAL jean-francois-hocquette
  • ORCID 0000-0003-2409-3881
  • Google Scholar : https://scholar.google.fr/citations?hl=fr&user=R4WRAEcAAAAJ&view_op=list_works&sortby=pubdate
  • IdRef : 079209173

Présentation

Publications

donato-andueza

Across countries implementation of handheld near-infrared spectrometer for the on-line prediction of beef marbling in slaughterhouse

Moïse Kombolo-Ngah , Arianna Goi , Matteo Santinello , Nicola Rampado , Stefka Atanassova
Meat Science, 2023, 200, pp.109169. ⟨10.1016/j.meatsci.2023.109169⟩
Article dans une revue hal-04224807v1

Prediction of the intramuscular connective tissue components of fresh and freeze-dried samples by near infrared spectroscopy

Donato Andueza , F. Picard , Jean-François J.-F. Hocquette , Anne Listrat
Meat Science, 2021, 179, pp.108537. ⟨10.1016/j.meatsci.2021.108537⟩
Article dans une revue hal-03272613v1
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What are the drivers of beef sensory quality using metadata of intramuscular connective tissue, fatty acids and muscle fiber characteristics?

Anne Listrat , Mohammed Gagaoua , Donato Andueza , Dominique Gruffat , Jérôme Normand
Livestock Science, 2020, 240, pp.104209. ⟨10.1016/j.livsci.2020.104209⟩
Article dans une revue hal-02926858v1
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Visible and Near-Infrared Multispectral Features in Conjunction with Artificial Neural Network and Partial Least Squares for Predicting Biochemical and Micro-Structural Features of Beef Muscles

Abderrahmane Ait Kaddour , Donato Andueza , Annabelle Dubost , Jean-Michel Roger , Jean-François J.-F. Hocquette
Foods, 2020, 9 (9), pp.1254. ⟨10.3390/foods9091254⟩
Article dans une revue hal-03081589v1
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Predicting the quality of meat: Myth or reality?

Cécile Berri , Brigitte Picard , Bénédicte Lebret , Donato Andueza , Florence Lefèvre
Foods, 2019, 8 (436), pp.1-22. ⟨10.3390/foods8100436⟩
Article dans une revue hal-02306127v1
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Prédire la qualité des viandes : mythe ou réalité ? Etat des lieux des avancées récentes réalisées dans le domaine de la prédiction des qualités des viandes ; réflexion sur les perspectives d’application

Cécile Berri , Brigitte Picard , Bénédicte Lebret , Donato Andueza , Antoine Vautier
La revue française de la recherche en viandes et produits carnés, 2016, Hors série (4ème trimestre), pp.1-14
Article dans une revue hal-01608716v1

PLS-DA analysis on hand-held spectrometer for on-line prediction of beef marbling in slaughterhouses

Moise Kombolo , A. Goi , Matteo Santinello , Nicola Rampado , S. Atanassova
74. Annual Meeting of the European Federation of Animal Science, INRAE, Aug 2023, Lyon, France
Communication dans un congrès hal-04192606v1

Prediction of marbling score in slaughterhouse using a pocket-sized near infrared spectrophotometer.

Moise Kombolo , Ariana Goi , Donato Andueza , Jingjing Liu , Alix Neveu
72th Annual Meeting of the European Federation of Animal Science (EAAP), Davos, Switzerland, August 30th - September 3rd, 2021., Aug 2021, Davos, Switzerland
Communication dans un congrès hal-03504356v1
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Prédire la qualité des viandes: mythe ou réalité ?

Cécile Berri , Brigitte Picard , Bénédicte Lebret , Donato Andueza , Antoine Vautier
16. Journées Sciences du Muscle et Technologies des Viandes (JSMTV), Nov 2016, Paris, France
Communication dans un congrès hal-01455943v1