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Véronique Suzanne Santé-Lhoutellier

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Genetic parameters of meat technological quality traits in a grand-parental commercial line of turkey

Elisabeth Le Bihan-Duval , Cécile Berri , Elisabeth Baéza , Véronique Santé-Lhoutellier , Thierry Astruc
Genetics Selection Evolution, 2003, 35 (6), pp.623-635. ⟨10.1051/gse:2003043⟩
Article dans une revue hal-02677240v1

Effects of the rate of post mortem pH fall on the processing ability of turkey meat

Xavier Fernandez , Véronique Santé-Lhoutellier , Elisabeth Baéza , Elisabeth Le Bihan-Duval , Cécile Berri
British Poultry Science, 2002, 43, pp.245-252
Article dans une revue hal-02672470v1

Effect of the rate of muscle postmortem pH fall on the technological quality of turkey meat

Xavier Fernandez , Véronique Santé-Lhoutellier , Elisabeth Baéza , Elisabeth Duval , Cécile Berri
British Poultry Science, 2002, 43, pp.245-252. ⟨10.1080/00071660120121463⟩
Article dans une revue hal-01594141v1

Effects of halothane genotype and pre-slaughter treatment on pig meat quality. Part 1. Post mortem metabolism, meat quality indicators and sensory traits of m. Longissimus lumborum

Xavier Fernandez , Eric Neyraud , Thierry Astruc , Véronique Santé-Lhoutellier
Meat Science, 2002, 62 (4), pp.429-437. ⟨10.1016/S0309-1740(02)00034-7⟩
Article dans une revue hal-02680363v1

Post mortem metabolism and meat quality in three genotypes of turkey.

Xavier Fernandez , Véronique Santé-Lhoutellier , Elisabeth Baéza , Elisabeth Le Bihan-Duval , Cécile Berri
British Poultry Science, 2001, 42, pp.462-469
Article dans une revue hal-02681087v1

Post mortem muscle metabolism and meat quality in three genetic types of turkey

Xavier Fernandez , Véronique Santé-Lhoutellier , Elisabeth Baéza , E. Lebihan-Duval , Cécile Berri
British Poultry Science, 2001, 42, pp.462-469. ⟨10.1080/00071660120070604⟩
Article dans une revue hal-02670134v1
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Nouvelles méthodes de mesure de la qualité des viandes de volaille

Véronique Santé-Lhoutellier , Xavier Fernandez , Gabriel Monin , Jean-Pierre Renou
Productions Animales, 2001, 14 (4), pp.247-254
Article dans une revue hal-02683103v1

The measurement of pH in raw and frozen turkey Pectoralis superficialis muscle

Véronique Santé-Lhoutellier , Xavier Fernandez
Meat Science, 2000, 55 (4), pp.503-506. ⟨10.1016/S0309-1740(99)00174-6⟩
Article dans une revue hal-02689516v1

Effect of stunning current frequency on carcass downgrading and meat quality of turkey

Véronique Santé-Lhoutellier , Gilles Le Pottier , Thierry Astruc , Maud Mouchoniere , Xavier Fernandez
Poultry Science, 2000, 79 (8), pp.1208-1214. ⟨10.1093/ps/79.8.1208⟩
Article dans une revue hal-01575117v1

Electronarcose des volailles : quels paramètres techniques ?

Xavier Fernandez , Véronique Santé-Lhoutellier
Filières Avicoles, 2000, 2, pp.136-138
Article dans une revue hal-02692492v1

De nouvelles techniques au service de la qualité

Véronique Santé-Lhoutellier , Xavier Fernandez , Gabriel Monin , J.P. Renoux
La revue française de la recherche en viandes et produits carnés, 1999, 20 (6), pp.245-250
Article dans une revue hal-02685223v1

Viandes de volailles. De nouvelles techniques au service de la qualité

Véronique Santé-Lhoutellier , Xavier Fernandez , Gabriel Monin , J.P. Renou
La revue française de la recherche en viandes et produits carnés, 1999, 20 (6), pp.245-250
Article dans une revue hal-02696436v1

Contribution à l'étude du déterminisme biologique du pH ultime dans le muscle de poulet

Xavier Fernandez , Rabih El Rammouz , Véronique Santé-Lhoutellier , Caroline Molette , Hervé Rémignon
11. Journées Sciences du Muscle et Technologies des Viandes, Oct 2006, Clermont-Ferrand, France
Communication dans un congrès hal-02755989v1

Selection on the technological quality of the meat in poultry.

Elisabeth Le Bihan-Duval , Cécile Berri , Elisabeth Baéza , Michel Jacques M.J. Duclos , Véronique Santé-Lhoutellier
7th World Congress on Genetics Applied to Livestock Production, 2002, Montpellier, France. pp.Inconnu
Communication dans un congrès hal-02833819v1

Relationships between rate of muscle Ph fall post-mortem and processing ability of turkey meat

Xavier Fernandez , Véronique Santé-Lhoutellier , Elisabeth Baéza , E. Lebihan-Duval , Cécile Berri
15. European symposium on the quality of poultry meat, Sep 2001, Kusadasi, Turkey
Communication dans un congrès hal-02761839v1

Métabolisme post mortem et qualités des viandes chez la dinde - comparaison d'une souche standard fermière et du produit de leur croisement

Xavier Fernandez , Véronique Santé-Lhoutellier , Elisabeth Baéza , E. Lebihan-Duval , Cécile Berri
4. Journées de la Recherche Avicole, Mar 2001, Nantes, France
Communication dans un congrès hal-02762072v1

Effect of current frequency during water-bath stunning on turkey meat quality

Véronique Santé-Lhoutellier , M. Mouchonière , G. Le Pottier , Xavier Fernandez
44. International Congress of Meat Science and Technology, Aug 1998, Barcelone, Spain
Communication dans un congrès hal-02771229v1