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Véronique Suzanne Santé-Lhoutellier

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claire-gaudichon

Digestion des protéines des viandes en fonction de la cuisson. Influence de la température de cuisson sur la digestion des protéines des viandes : approches in vitro et in vivo

Véronique Santé-Lhoutellier , Thierry Astruc , Jean-Dominique Daudin , Alain Kondjoyan , Valérie Scislowski
La revue française de la recherche en viandes et produits carnés, 2017, 33, pp.1-3
Article dans une revue hal-02618614v1

In the elderly, meat protein assimilation from rare meat is lower than that from meat that is well done

Caroline Buffière , Claire C. Gaudichon , Noureddine Hafnaoui , Carole Migné , Valérie Scislowsky
The American Journal of Clinical Nutrition, 2017, 106 (5), pp.1257-1266. ⟨10.3945/ajcn.117.158113⟩
Article dans une revue hal-01592552v1

Compared with Raw Bovine Meat, Boiling but Not Grilling, Barbecuing, or Roasting Decreases Protein Digestibility without Any Major Consequences for Intestinal Mucosa in Rats, although the Daily Ingestion of Bovine Meat Induces Histologic Modifications in the Colon

Marion Oberli , Annaig Lan , Nadezda Khodorova , Véronique Santé-Lhoutellier , Francine Walker
Journal of Nutrition, 2016, 146 (8), pp.1506 - 1513. ⟨10.3945/jn.116.230839⟩
Article dans une revue hal-01455213v1

High True Ileal Digestibility but Not Postprandial Utilization of Nitrogen from Bovine Meat Protein in Humans Is Moderately Decreased by High-Temperature, Long-Duration Cooking

Marion Oberli , Agnès Marsset-Baglieri , Gheorghe Airinei , Véronique Santé-Lhoutellier , Nadezda Khodorova
Journal of Nutrition, 2015, 145 (10), pp.2221-2228. ⟨10.3945/jn.115.216838⟩
Article dans une revue hal-01455216v1
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Effects of Meat Cooking, and of Ingested Amount, on Protein Digestion Speed and Entry of Residual Proteins into the Colon: A Study in Minipigs

Marie-Laure Bax , Caroline Buffière , Noureddine Hafnaoui , Claire C. Gaudichon , Isabelle Savary-Auzeloux
PLoS ONE, 2013, 8 (4), pp.e61252. ⟨10.1371/journal.pone.0061252⟩
Article dans une revue hal-01547489v1

Les 3 points forts des protéines de la viande : composition en acides aminés, digestibilité et vitesse de digestion

Didier Remond , C. Duchène , Noureddine Hafnaoui , Marion Oberli , Véronique Santé-Lhoutellier
15. Journées Sciences du Muscle et Technologies des Viandes, Nov 2014, Clermont-Ferrand, France. ADIV, Viandes et Produits Carnés, 204 p., 2014, Viandes et Produits Carnés
Poster de conférence hal-01173408v1