Accéder directement au contenu

Véronique Suzanne Santé-Lhoutellier

13
Documents

Présentation

Publications

alain-kondjoyan

Digestion des protéines des viandes en fonction de la cuisson. Influence de la température de cuisson sur la digestion des protéines des viandes : approches in vitro et in vivo

Véronique Santé-Lhoutellier , Thierry Astruc , Jean-Dominique Daudin , Alain Kondjoyan , Valérie Scislowski
La revue française de la recherche en viandes et produits carnés, 2017, 33, pp.1-3
Article dans une revue hal-02618614v1

Modelling of pepsin digestibility of myofibrillar proteins and of variations due to heating

Alain Kondjoyan , Jean-Dominique Daudin , Véronique Santé-Lhoutellier
Food Chemistry, 2015, 172, pp.265 - 271. ⟨10.1016/j.foodchem.2014.08.110⟩
Article dans une revue hal-02634726v1

Modeling of pepsin digestibility of myofibrillar proteins and of variations due to heating

Alain Kondjoyan , Jean-Dominique Daudin , Véronique Santé-Lhoutellier
Food Chemistry, 2015, 172, pp.265-271
Article dans une revue hal-02629682v1

Modelling the formation of heterocyclic amines in slices of longissimus thoracis and semimembranosus beef muscles subjected to jets of hot air

Alain Kondjoyan , Sylvie S. Chevolleau , Eléonore Greve , Philippe P. Gatellier , Véronique Santé-Lhoutellier
Food Chemistry, 2010, 123 (3), pp.659-668. ⟨10.1016/j.foodchem.2010.05.028⟩
Article dans une revue hal-02662176v1

Analysis of the volatile profile and identification of odour-active compounds in Bayonne ham

Laetitia Theron , Pascal Tournayre , Alain Kondjoyan , Saïd Abou El Karam , Véronique Santé-Lhoutellier
Meat Science, 2010, 85 (3), pp.453-460. ⟨10.1016/j.meatsci.2010.02.015⟩
Article dans une revue hal-02659945v1

Formation of heterocyclic amines in slices of longissimus thoracis beef muscle subjected to jets of superheated steam

Alain Kondjoyan , Sylvie S. Chevolleau , Eléonore E. Greve , Philippe P. Gatellier , Véronique Santé-Lhoutellier
Food Chemistry, 2010, 119 (1), pp.19-26. ⟨10.1016/j.foodchem.2009.02.081⟩
Article dans une revue hal-00939535v1

Effect of cooking on protein oxidation in n-3 polyunsaturated fatty acids enriched beef. Implication on nutritional quality

Philippe P. Gatellier , Alain Kondjoyan , Stéphane Portanguen , Véronique Santé-Lhoutellier
Meat Science, 2010, 85 (4), pp.645-650. ⟨10.1016/j.meatsci.2010.03.018⟩
Article dans une revue hal-02666437v1

Determination of aromatic amino acid content in cooked meat by derivative spectrophotometry: implications for nutritional quality of meat

Philippe P. Gatellier , Alain Kondjoyan , Stéphane S. Portanguen , Eléonore Greve , Kang Woo Yoon
Food Chemistry, 2009, 114 (3), pp.1074-1078. ⟨10.1016/j.foodchem.2008.10.009⟩
Article dans une revue hal-02668998v1

Use of meat fluorescence emission as a marker of oxidation promoted by cooking

Philippe P. Gatellier , Véronique Santé-Lhoutellier , Stéphane S. Portanguen , Alain Kondjoyan
Meat Science, 2009, 83 (4), pp.651-656. ⟨10.1016/j.meatsci.2009.07.015⟩
Article dans une revue hal-02661372v1