Accéder directement au contenu

Veronique Cheynier

9
Documents
Identifiants chercheurs

Présentation

Présentation

Publications

y-cadot

Partial Least Squares approach to model the effect of flavonoid extraction on sensorial profile and perceptive typicality of wines

Y. Cadot , Soline Caille , Alain Samson , Veronique Cheynier
In Vino Analytica Scientia Symposium 2013, Jul 2013, Reims, France
Communication dans un congrès hal-01601767v1

Identification of variety of anthocyanin’s profiles in coloured inflorescences of Hydrangea species

L. Ogé , Y. Cadot , Emmanuelle Meudec , Arnaud Verbaere , Veronique Cheynier
7. International Workshop on Anthocyanins - IWA 2013, Sep 2013, Porto, Portugal
Communication dans un congrès hal-01603727v1

Sensory typicality related to terroir : from conceptual to perceptive representation. Are winemaking practices decisive?

Yves Cadot , Soline Caille , Alain Samson , Marie Thiollet-Scholtus , Gérard Barbeau
Oeno 2011. 9è Symposium International d'Oenologie de Bordeaux, Jun 2011, Bordeaux, France. 1186 p
Communication dans un congrès hal-02747218v1

Typicité et terroir : importance relative du type de sol et du niveau de maturité dans la typologie sensorielle du vin

Rejane Champenois , Yves Cadot , Soline Caille , Alain Samson , Veronique V. Cheynier
8. International Terroir Congress, Jun 2010, Soave, Italie
Communication dans un congrès hal-02758248v1

Sensory dimension of wine typicality related to a terroir by Quantitative Descriptive Analysis, Just About Right analysis and typicality assessment

Yves Cadot , Soline Caille , Alain Samson , Gérard Barbeau , Veronique V. Cheynier
6. Symposium In Vino Analytica Scientia, Jul 2009, Angers, France
Communication dans un congrès hal-02822241v1