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154 résultats
L’OEuf dans tous ses états, modèle d’ingrédient culinaire4 iéme action de développement personnel, à destination des enseignants du collège: module : « Les pieds dans le plat : transformer et conserver les aliments »., Feb 2018, Rennes, France
Communication dans un congrès
hal-01716617v1
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Heat treatment of ovalbumin powder: interfacial and foaming properties of the different molecular species generated.ECIS 2009, Sep 2009, antalya, Turkey
Communication dans un congrès
hal-01003068v1
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Transformer les denrées agricoles en aliments: pourquoi et comment?2 iéme action de développement personnel, à destination des enseignants du collège: module : « Les pieds dans le plat : transformer et conserver les aliments »., Jan 2016, Rennes, France
Communication dans un congrès
hal-01446407v1
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Transformer les denrées agricoles en aliments: pourquoi et comment?3iéme action de développement personnel, à destination des enseignants du collège: module : « Les pieds dans le plat : transformer et conserver les aliments »., Jan 2017, Rennes, France
Communication dans un congrès
hal-01454665v1
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Propriétés interfaciales de l’ovalbumine déphosphoryléePoster de conférence hal-01454289v1 |
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Egg proteinsG.O. Phillips. Handbook of hydrocolloids, Woodhead Publishing, non paginé, 2009
Chapitre d'ouvrage
hal-00729182v1
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Transformer les denrées agricoles en aliments: pourquoi et comment?1re action de développement personnel, à destination des enseignants du collège: module : « Les pieds dans le plat : transformer et conserver les aliments »., Jan 2015, Rennes, France
Communication dans un congrès
hal-01209763v1
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Bacterial membrane perturbation by native versus dry-heated lysozymePoster de conférence hal-01209489v1 |
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Proteins for the future: A soft matter approach to link basic knowledge and innovative applicationsInnovative Food Science & Emerging Technologies / Innovative Food Science and Emerging Technologies , 2018, 46, pp.18-28. ⟨10.1016/j.ifset.2017.06.012⟩
Article dans une revue
hal-01608238v1
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Dry-heating makes hen egg white lysozyme an efficient foaming agent and enables its bulk aggregation.Journal of Agricultural and Food Chemistry, 2008, 56 (13), pp.5120-8. ⟨10.1021/jf703715j⟩
Article dans une revue
istex
hal-00729852v1
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Soft-Matter Approaches for Controlling Food Protein Interactions and AssemblyAnnual Review of Food Science and Technology, 2019, 10 (1), pp.521-539. ⟨10.1146/annurev-food-032818-121907⟩
Article dans une revue
hal-02968011v1
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Formation spontanée de microsphères dans des mélanges de protéines globulaires4. Rencontres biologie physique du grand ouest, Jun 2009, Vannes, France. 2009
Poster de conférence
hal-01454419v1
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L’OEuf dans tous ses états, modèle d’ingrédient culinaire3iéme action de développement personnel, à destination des enseignants du collège: module : « Les pieds dans le plat : transformer et conserver les aliments »., Jan 2017, Rennes, France
Communication dans un congrès
hal-01446408v1
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Qualité nutritionnelle des protéines de deux coproduits bovins déterminée chez le porc en croissanceLes Journées Francophones de Nutrition (JFN), a SFN (Société Française de Nutrition) et la SFNCM (Société Francophone de Nutrition Clinique et Métabolisme), Dec 2023, Marseille, France
Communication dans un congrès
hal-04342725v1
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Modification of lysozyme by dry-heating: small cause, big effect.XIIIe European Symposium on the quality of eggs and egg products, Jun 2009, Turku, Finland. , 2009, World Poultry Science Association, Proceedings of the 19th European Symposium on Quality of Poultry Meat, 13th European Symposium on the Quality of Eggs and Egg Products, Turku, Finland, 21-25 June 2009
Poster de conférence
hal-01454386v1
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Studies at liquid air interface: a powerful toolbox to study interactions between biomoleculesPoster de conférence hal-01454420v1 |
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Controlling Spontaneous Protein Self-assembly into Microspheres in Binary Systems2010, non paginé
Autre publication scientifique
hal-00729470v1
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Succinimidyl residue formation in lysozyme without conformational changes:consequences on molecular stability and amyloid fibril formation propensity2009, non paginé
Autre publication scientifique
hal-00730078v1
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Sequential adsorption of egg-white proteins: relation with physical properties of interfacial filmFood colloids: creating structure, delivering functionality, Apr 2008, Le Mans, France
Communication dans un congrès
hal-00678269v1
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The food matrix affects the anthocyanin profile of fortified egg and dairy matrices during processing and in vitro digestionFood Chemistry, 2017, 214, pp.486-496. ⟨10.1016/j.foodchem.2016.07.049⟩
Article dans une revue
hal-01454637v1
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Thermal Behavior of Pea and Egg White Protein MixturesFoods, 2023, 12, pp.2528. ⟨10.3390/foods12132528⟩
Article dans une revue
hal-04150556v1
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Bacterial membrane perturbation by native versus dry-heated lysozymeBioMicroWold 2013, Oct 2013, madrid, Spain
Communication dans un congrès
hal-01138317v1
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Native lysozyme and dry-heated lysozyme interactions with membrane lipid monolayers: lateral reorganization of LPS monolayer, model of the E. coli outer membraneBiochimica et Biophysica Acta:Biomembranes, 2015, 1848 (4), pp.1065-1073. ⟨10.1016/j.bbamem.2014.10.026⟩
Article dans une revue
hal-01090040v1
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Hen egg white lysozyme permeabilizes Escherichia coli outer and inner membranes.Journal of Agricultural and Food Chemistry, 2013, 61 (41), pp.9922-9. ⟨10.1021/jf4029199⟩
Article dans une revue
hal-00916545v1
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Bacterial membrane pertubation by native versus dry-heated lysozymeGEM/GERLI lipidomics meeting: from membranes to pathologies, Nov 2013, St-Jean Cap Ferrat, France. , 2013
Poster de conférence
hal-01209519v1
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Pasteurisation of liquid whole egg: Optimal heat treatments in relation to its functional, nutritional and allergenic propertiesJournal of Food Engineering, 2017, 195, pp.137-149. ⟨10.1016/j.jfoodeng.2016.10.007⟩
Article dans une revue
hal-01454657v1
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Dry heating of whey proteins: Structures, Aggregation and Gelling propertiesPoster de conférence hal-01209378v1 |
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Statistical analysis of the physico-chemical characterization of dairy and non-dairy food powders5. International Symposium on Spray Dried Dairy Products, Jun 2012, Saint Malo (FR), France
Communication dans un congrès
hal-00924776v1
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Succinimidyl residue formation in hen egg-white lysozyme favors the formation of intermolecular covalent bonds without affecting its tertiary structure.Biomacromolecules, 2011, 12 (1), pp.156-66. ⟨10.1021/bm101089g⟩
Article dans une revue
hal-00729259v1
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Charge and size drive spontaneous self-assembly of oppositely charged globular proteins into microspheres.Journal of Physical Chemistry B, 2010, 114 (12), pp.4138-44. ⟨10.1021/jp9090427⟩
Article dans une revue
hal-00729460v1
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