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Using Anthocyanin Extracts from Butterfly Pea as pH Indicator for Intelligent Gelatin Film and Methylcellulose Film
Samart Sai-Ut
,
Phunsiri Suthiluk
,
Wirongrong Tongdeesoontorn
,
Saroat Rawdkuen
,
Pimonpan Kaewprachu
Current Journal of Applied Science and Technology, 2021, 21 (4), pp.652-661
Article dans une revue
hal-04023022v1
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Bioactive edible films for food applications : Inluence of the bioactive compounds on film structure and properties
Nasreddine Benbettaieb
,
Thomas Karbowiak
,
Frédéric Debeaufort
Article dans une revue
hal-01643880v1
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FITNESS, première plateforme européenne sur l’emballage et le conditionnement des aliments
Antoine Kieffer
,
Catherine Loriot
,
Patrick P. Sauvegrain
,
Jean Mario Julien
,
Mai Nguyen
IAA La revue des industries agroalimentaires, 2019, pp.24-26
Article dans une revue
hal-02511722v1
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Composite bioactive films based on smooth-hound viscera proteins and gelatin: Physicochemical characterization and antioxidant properties
Ola Abdelhedi
,
Rim Nasri
,
Mourad Jridi
,
Hela Kchaou
,
Nasreddine Benbettaïeb
Article dans une revue
hal-01615642v1
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Bioactive edible films for food applications : mechanisms of antimicrobial and antioxidant activity
Nasreddine Benbettaieb
,
Frederic Debeaufort
,
Thomas Karbowiak
Article dans une revue
hal-01895882v1
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Enhancement of structural, functional and antioxidant properties of fish gelatin films using Maillard reactions
Hela Kchaou
,
Nasreddine Benbettaieb
,
Mourad Jridi
,
Ola Abdelhedi
,
Thomas Karbowiak
Article dans une revue
hal-01818340v1
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Impact of functional properties and release kinetics on antioxidant activity of biopolymer active films and coatings
Nasreddine Benbettaieb
,
Cadhla Tanner
,
Philippe Cayot
,
Thomas Karbowiak
,
Frédéric Debeaufort
Article dans une revue
hal-01667306v1
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Beyond Biodegradability of Poly(lactic acid) : Physical and Chemical Stability in Humid Environments
Jeancarlo R. Rocca-Smith
,
Orla Whyte
,
Claire-Helene Brachais
,
Dominique Champion
,
Francesca Piasente
Article dans une revue
hal-01509636v1
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Development and characterization of cuttlefish (Sepia officinalis) skin gelatin-protein isolate blend films
Hela Kchaou
,
Mourad Jridi
,
Ola Abdelhedi
,
Nasreddine Benbettaïeb
,
Thomas Karbowiak
Article dans une revue
hal-01557037v1
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How high pressure CO2 impacts PLA film properties
J. R. Rocca-Smith
,
Aurélie Lagorce
,
C. Laconelli
,
J. P. Bellat
,
E. Marcuzzo
Article dans une revue
hal-01497512v1
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Effect of the state of water and relative humidity on ageing of PLA films
J.R. Rocca-Smith
,
N. Chau
,
Dominique Champion
,
C.-H. Brachais
,
E. Marcuzzo
Article dans une revue
hal-01509779v1
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Impact of the homogenization process on the structure and antioxidant properties of chitosan-lignin composite films
Kevin Crouvisier-Urion
,
Aurélie Lagorce-Tachon
,
Camille Lauquin
,
Pascale Winckler
,
Wirongrong Tongdeesoontorn
Article dans une revue
hal-01510433v1
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Enrobages comestibles et emballages actifs pour la conservation d’aliments périssables présentation et premiers résultats du projet de coopération Franco-Thaïlandaise ActiFoodCoat
Saroat Rawdkuen
,
Phunsiri Sutilhuk
,
Wirongrong Tongdeesoontorn
,
Samart Sai-Ut
,
Pimonpan Kaewprachu
La Revue de l'Observatoire des IAA, 2017
Article dans une revue
hal-01620079v1
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Structure et propriétés du liège, regard nouveau sur un matériau d’emballage traditionnel
Aurélie Lagorce-Tachon
,
Regis Gougeon
,
Frédéric Debeaufort
,
Jean-Pierre Bellat
,
Thomas Karbowiak
Industries Alimentaires et Agricoles, 2017, 5/6, pp.32-35
Article dans une revue
hal-01613521v1
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Impact of corona treatment on PLA film properties
Jeancarlo R. Rocca-Smith
,
Thomas Karbowiak
,
Eva Marcuzzo
,
Alessandro Sensidoni
,
Francesca Piasente
Polymer Degradation and Stability, 2016, Special Issue : 5th International Conference on Bio-based and Biodegradable Polymers (BIOPOL-2015), 132, pp.109 - 116. ⟨10.1016/j.polymdegradstab.2016.03.020⟩
Article dans une revue
hal-01493504v1
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Release behavior of quercetin from chitosan-fish gelatin edible films influenced by electron beam irradiation
Nasreddine Benbettaïeb
,
Odile Chambin
,
Thomas Karbowiak
,
Frédéric Debeaufort
Article dans une revue
hal-01432388v1
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Effect of lipid incorporation on functional properties of wheat gluten based edible films
Jeancarlo R. Rocca-Smith
,
Eva Marcuzzo
,
Thomas Karbowiak
,
Jessica Centa
,
Marco Giacometti
Article dans une revue
hal-01493528v1
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Tuning the Functional Properties of Polysaccharide-Protein Bio-Based Edible Films by Chemical, Enzymatic, and Physical Cross-Linking
Nasreddine Benbettaïeb
,
Jean-Pierre Gay
,
Thomas Karbowiak
,
Frédéric Debeaufort
Article dans une revue
hal-01432146v1
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Controlled release of tyrosol and ferulic acid encapsulated in chitosan–gelatin films after electron beam irradiation
Nasreddine Benbettaïeb
,
Ali Assifaoui
,
Thomas Karbowiak
,
Frédéric Debeaufort
,
Odile Chambin
Article dans une revue
hal-01432091v1
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Impact of electron beam irradiation on fish gelatin film properties
Nasreddine Benbettaïeb
,
Thomas Karbowiak
,
Claire-Hélène Brachais
,
Frédéric Debeaufort
Article dans une revue
hal-01432199v1
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Biobased Composite Films from Chitosan and Lignin: Antioxidant Activity Related to Structure and Moisture
Kevin Crouvisier-Urion
,
Philippe Bodart
,
Pascale Winckler
,
Jésus Raya
,
Régis D. Gougeon
Article dans une revue
hal-01468831v1
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Effect of hydration on molecular dynamics and structure in chitosan films
Claire Madeleine-Perdrillat
,
Thomas Karbowiak
,
Frédéric Debeaufort
,
Luc Delmotte
,
Cyril Vaulot
Article dans une revue
hal-01466268v1
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Release of coumarin incorporated into chitosan-gelatin irradiated films
Nasreddine Benbettaïeb
,
Odile Chambin
,
Ali Assifaoui
,
Saphwan Al-Assaf
,
Thomas Karbowiak
Article dans une revue
hal-01432119v1
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Plasticization of amorphous polystyrene by volatile organic compounds
Ashish A. Kadam
,
Thomas Karbowiak
,
Andrée Voilley
,
Jean-Pierre Gay
,
Frederic Debeaufort
Article dans une revue
hal-01490724v1
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Spectroscopic analyses of the influence of electron beam irradiation doses on mechanical, transport properties and microstructure of chitosan-fish gelatin blend films
Nasreddine Benbettaïeb
,
Thomas Karbowiak
,
Salwa Bornaz
,
Frederic Debeaufort
Article dans une revue
hal-02510663v1
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Water-induced local ordering of chitosan polymer chains in thin layer films
Claire Madeleine-Perdrillat
,
Thomas Karbowiak
,
Jesus Raya
,
Régis Gougeon
,
Philippe Bodart
Article dans une revue
hal-02510661v1
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Coupling tyrosol, quercetin or ferulic acid and electron beam irradiation to cross-link chitosan–gelatin films: A structure–function approach
Nasreddine Benbettaïeb
,
Thomas Karbowiak
,
Claire-Hélène Brachais
,
Frederic Debeaufort
Article dans une revue
hal-02510658v1
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Techniques to measure sorption and migration between small molecules and packaging. A critical review
Ashish Kadam
,
Thomas Karbowiak
,
Andrée Voilley
,
Frederic Debeaufort
Journal of the Science of Food and Agriculture, 2015, 95 (7), pp.1395-1407. ⟨10.1002/jsfa.6872⟩
Article dans une revue
hal-02510665v1
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Sorption of n-hexane in amorphous polystyrene
Ashish Kadam
,
Thomas Karbowiak
,
Andrée Voilley
,
Jean-Pierre Bellat
,
Olivier Vitrac
Journal of Polymer Science Part B: Polymer Physics, 2014, 52 (19), pp.1252-1258. ⟨10.1002/polb.23557⟩
Article dans une revue
hal-01173927v1
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Investigation of water transfer across thin layer biopolymer films by infrared spectroscopy
Thomas Karbowiak
,
Eric Ferret
,
Frederic Debeaufort
,
Andrée Voilley
,
Philippe Cayot
Article dans une revue
hal-02510774v1
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Transferts de matière au travers des emballages au contact de produits alimentaires
Anne Endrizzi
,
Thomas Karbowiak
,
Frédéric Debeaufort
,
David Chassagne
,
Marie-Christine Chagnon
Industries Alimentaires et Agricoles, 2009, 2009-009/010, pp.11-16
Article dans une revue
hal-03565946v1
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Protection of Active Aroma Compound against Moisture and Oxygen by Encapsulation in Biopolymeric Emulsion-Based Edible Films
Alicia Hambleton
,
Frédéric Debeaufort
,
Laurent Beney
,
Thomas Karbowiak
,
Andrée Voilley
Article dans une revue
hal-02292027v1
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Diffusion of small molecules in edible films: Effect of water and interactions between diffusant and biopolymer
Thomas Karbowiak
,
Régis D. Gougeon
,
Séverinne Rigolet
,
Luc Delmotte
,
Frédéric Debeaufort
Food Chemistry, 2008, 106 (---), pp.1340-1349
Article dans une revue
hal-00298031v1
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Effect of Plasticizers (Water and Glycerol) on the Diffusion of a Small Molecule in Iota-Carrageenan Biopolymer Films for Edible Coating Application
Thomas Karbowiak
,
Hubert Hervet
,
Liliane Léger
,
Dominique Champion
,
Frédéric Debeaufort
Article dans une revue
hal-02303126v1
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Wetting properties at the surface of iota-carrageenan-based edible films
Thomas Karbowiak
,
Frédéric Debeaufort
,
Dominique Champion
,
Andrée Voilley
Article dans une revue
hal-02303133v1
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