Accéder directement au contenu
SC

sylvie clerjon

13
Documents
Identifiants chercheurs

Présentation

Publications

jean-marie-bonny

Quantitative sodium MRI in food: addressing sensitivity issues using single quantum chemical shift imaging at high field

Sylvie Clerjon , Nour El Sabbagh , Guilhem Pagès , Amidou Traoré , J.-M. Bonny
Magnetic Resonance in Chemistry, 2022, 60 (7), pp.628-636. ⟨10.1002/mrc.5239⟩
Article dans une revue hal-03537396v1
Image document

Characterization of the sodium binding state in several food products by 23 Na nuclear magnetic resonance spectroscopy

Nour El Sabbagh , Jean-Marie Bonny , Sylvie Clerjon , Carine Chassain , Guilhem Pagés
Magnetic Resonance in Chemistry, 2022, pp.1-9. ⟨10.1002/mrc.5250⟩
Article dans une revue hal-03613378v1
Image document

Puncture, MRI and NMR relaxometry data for multiscale analysis of the degradation of apple structure due to thermal treatment

Alexandre Leca , Sylvie Clerjon , Jean-Marie Bonny , Catherine M.G.C. Renard , Amidou Traoré
Data in Brief, 2021, 36, pp.107029. ⟨10.1016/j.dib.2021.107029⟩
Article dans une revue hal-03270695v1
Image document

Multiscale NMR analysis of the degradation of apple structure due to thermal treatment

Alexandre Leca , Sylvie Clerjon , J.-M. Bonny , Catherine M. G. C. Renard , Amidou Traoré
Journal of Food Engineering, 2021, 294, pp.110413. ⟨10.1016/j.jfoodeng.2020.110413⟩
Article dans une revue hal-03040113v1

Selected case studies presenting advanced methodologies to study food and chemical industry materials: From the structural characterization of raw materials to the multisensory integration of food

Zoé Deuscher , J.-M. Bonny , François Boue , Veronique Cheynier , Sylvie Clerjon
Innovative Food Science & Emerging Technologies / Innovative Food Science and Emerging Technologies , 2018, 46, pp.29-40. ⟨10.1016/j.ifset.2017.10.003⟩
Article dans une revue hal-01621911v1

Towards models for the prediction of beef meat quality during cooking

Alain Kondjoyan , Achim Kohler , Carolina E. Realini , Stéphane S. Portanguen , Ryszard Kowalski
Meat Science, 2014, 97 (3), pp.323-331. ⟨10.1016/j.meatsci.2013.07.032⟩
Article dans une revue hal-02633809v1
Image document

Développement d'un banc d'élastographie par résonance magnétique (ERM) pour la mesure des propriétés mécaniques

Abdlatif Benmoussa , Sylvie Clerjon , Jean-Louis Damez , J.-M. Bonny
Cahier des Techniques de l'INRA, 2013, 79 (2), pp.1-12
Article dans une revue hal-02642197v1

Oil uptake by beef during pan frying: Impact on fatty acid composition

Sylvie Clerjon , Alain Kondjoyan , J.-M. Bonny , Stéphane S. Portanguen , Cyril Chevarin
Meat Science, 2012, 91 (1), pp.79-87. ⟨10.1016/j.meatsci.2011.12.009⟩
Article dans une revue hal-02650040v1

In situ imaging highlights local structural changes during heating: The case of meat

Mustapha Bouhrara , Sylvie Clerjon , Jean-Louis Damez , Alain Kondjoyan , J.-M. Bonny
Journal of Agricultural and Food Chemistry, 2012, 60 (18), pp.4678-4687. ⟨10.1021/jf2046569⟩
Article dans une revue hal-02645141v1
Image document

Mapping of muscle deformation during heating: in situ dynamic MRI and nonlinear registration

Mustapha Bouhrara , Benoît B. Lehallier , Sylvie Clerjon , Jean-Louis Damez , J.-M. Bonny
Magnetic Resonance Imaging, 2012, 30 (3), pp.422-430. ⟨10.1016/j.mri.2011.10.002⟩
Article dans une revue hal-02645836v1

Dynamic MRI and Thermal Simulation To Interpret Deformation and Water Transfer in Meat during Heating

Mustapha Bouhrara , Sylvie Clerjon , Jean-Louis Damez , Cyril Chevarin , Stéphane Portanguen
Journal of Agricultural and Food Chemistry, 2011, 59 (4), pp.1229-1235. ⟨10.1021/jf103384d⟩
Article dans une revue hal-01191072v1

Analyse de la mobilité et de la distribution du sel dans les produits alimentaires par résonance magnétique nucléaire

Loic Foucat , Sylvie Clerjon , Jean-Louis Damez , J.-M. Bonny
Techniques de l'Ingénieur Agroalimentaire, 2010, RE (139), pp.1-5
Article dans une revue hal-02663274v1

NMR imaging of meat

Sylvie Clerjon , J.-M. Bonny
Modern Magnetic Resonance, Chapter 131-1, Editions Springer, 2017, 978-3-319-28275-6. ⟨10.1007/978-3-319-28275-6_131-1⟩
Chapitre d'ouvrage hal-01605292v1