Sylvie Chollet
Professeur en Evaluation sensorielle
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Documents
Présentation
Publications
Impact of industrial process on gastrointestinal digestion of milk micellar caseins and development of low bitterness casein hydrolysatesGreen Fodd Tech, May 2023, Montréal Québec, Canada
Communication dans un congrès
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PeptidoMILK: an academic/industrial collaboration story through the “All in Pep labcom” and the ProteinoPepS industrial chairAnalytics 2022, Sep 2022, Nantes (France), France
Communication dans un congrès
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Development of innovative bitterness caseic hydrolysates by combining biocatalysis/sensory/proteomics approaches.24th International Conference on Food Technologies and Processing, Oct 2020, On Line meeting, France
Communication dans un congrès
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Sparse Multiple Correspondence Analysis52èmes Journées de Statistique, Société Française de Statistique (SFdS), May 2020, Nice, France. pp.830-835
Communication dans un congrès
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Development of a bitterness predictive tool for agrofood protein enzymatic proteolysis: a sensomics approach.SMAP 2019 congres, Sep 2019, Strasbourg, France
Communication dans un congrès
hal-04547600v1
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Applications of MALDI-TOF-MS in food microbiology. Twenty-fourth Conference on Food MicrobiologyTwenty-fourth Conference on Food Microbiology, Oct 2019, Bruxelles, Belgium
Communication dans un congrès
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How to measure the drinking experience of beer to drive new product developmentSPISE 2016 - the 5. international symposium in Sensory evaluation, Jul 2016, Hô Chi Minh City, Vietnam. 126 p
Communication dans un congrès
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How to measure the drinking experience of beer to drive new product developmentSPISE 2016 - Summer Program In Sensory Evaluation, Jul 2016, Hô Chi Minh City, Vietnam
Communication dans un congrès
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Vineyards and grape varieties: What is going on in wine professional and consumer minds?11th International Terroir Congress 2016, Southern Oregon University, Jul 2016, Corvallis, United States
Communication dans un congrès
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Prédiction des caractéristiques sensorielles du cidre en fonction de leur composition biochimique : utilisation d’un plan d’expérience et validation par les professionnels13. Journées Agro-Industrie et Méthodes Statistiques ( AgroStat), Ecole Nationale de l'Industrie Minérale (ENIM). Rabat, MAR. Ecole Nationale Vétérinaire Agroalimentaire et de l'Alimentation Nantes Atlantique (ONIRIS). Société Française de Statistique (SFdS), FRA., Mar 2014, Rabat, Maroc
Communication dans un congrès
hal-02739121v1
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Impact of training on strategies to realize a beer sorting task: behavioral and verbal assessmentsSpise 2007, 2007, Ho chi minh, Vietnam
Communication dans un congrès
hal-00149116v1
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Perception and Representation: Sorting Task and Projective MappingConsumer Research Methods in Food Science, Springer US, pp.115-132, 2023, Methods and Protocols in Food Science, 978-1-0716-2999-4 (print) ; 978-1-0716-3000-6 (online). ⟨10.1007/978-1-0716-3000-6_7⟩
Chapitre d'ouvrage
hal-04080879v1
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Méthodes descriptives alternatives.C. Gomez-Corona; Maud Lelièvre-Desmas. Introduction à l’analyse sensorielle et aux études consommateurs : nouvelles perspectives., XOC Estudio, 2019, B07VLVT97Q
Chapitre d'ouvrage
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Méthodes descriptives alternativesCarlos Gomez-Corona; Maud Lelièvre-Desmas. Introducción al análisis sensorial y estudios con consumidores: Nuevas perspectivas [Introduction à l’analyse sensorielle et aux études consommateurs : Nouvelles perspectives], Partie I. Analyse sensorielle, XOC ESTUDIO, 2019, B07VLVT97Q (ASIN)
Chapitre d'ouvrage
hal-03695284v1
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Chapter 15 - Projective Mapping and Sorting TasksDescriptive Analysis in Sensory Evaluation, John Wiley & Sons Ltd., pp.535-559, 2018, 9780470671399. ⟨10.1002/9781118991657.ch15⟩
Chapitre d'ouvrage
hal-02177527v1
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Similarity mehodsDescriptive Analysis in Sensory Evaluation, Wiley-Blackwell, 2018, 978-0-470-67139-9
Chapitre d'ouvrage
hal-04538614v1
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Free sorting taskNovel Techniques in Sensory Characterization and Consumer Profiling, CRC Press, 2014, 978-1-4665-6630-9. ⟨10.1201/b16853-9⟩
Chapitre d'ouvrage
hal-01182875v1
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