Recherche - Archive ouverte HAL Accéder directement au contenu

Filtrer vos résultats

66 résultats

Métabolisme et homéostasie des acides aminés et des protéines

D. Tome , S. Mahé , J.F. Huneau
Les protéines. Tome 1 : Le métabolisme et les besoins protéiques chez l'homme, 9, Institut Français pour la Nutrition, 1997, Dossiers Scientifiques de l'Institut Français pour la Nutrition (IFN)
Chapitre d'ouvrage hal-02842996v1

Effect of toxins produced by various Clostridium difficile strains on coecum size reduction in gnotobiotic mice.

S. Mahé , Gerard Corthier
Canadian Journal of Microbiology, 1988, 34, pp.916-918
Article dans une revue hal-02717119v1

Gastric emptying regulates the kinetics of nitrogen absorption from 15N-labeled milk and 15N-labeled yogurt in miniature pigs

C. Gaudichon , N. Roos , S. Mahé , H. Sick , C. Bouley , et al.
Journal of Nutrition, 1994, 124, pp.1970-1977
Article dans une revue hal-02707096v1

L'évaluation de la qualité nutritionnelle des protéines alimentaires : données et incertitudes

D. Tome , C. Gaudichon , S. Mahé
Sciences des aliments = Food science : an international journal of food science and technology, 1999, 19, pp.391-407
Article dans une revue hal-02685404v1

A 15N-leucine-dilution method to measure endogenous contribution to luminal nitrogen in the human upper jejunum

C. Gaudichon , S. Mahé , Catherine Luengo , C. Laurent , P. Meaugeais , et al.
European Journal of Clinical Nutrition, 1996, 50, pp.261-268
Article dans une revue hal-02688683v1

Emergence of gnotobiotic mice of nontoxigenic clones from a toxigenic clone of Clostridium difficile.

Gerard Corthier , F. Dubos , M.C. Muller , S. Mahé , A. Vernet , et al.
9. International Symposium on Gnotobiology, Jun 1987, Versailles, France
Communication dans un congrès hal-02783321v1

Intestinal action and absorption of beta-casomorphins

S. Mahé , A.M. Dumontier , D. Tome
Beta-casomorphins and related peptides 1990, Fyris-Tryck AB, 1990
Chapitre d'ouvrage hal-02851107v1

Effects of various diets on toxin production by two strains of Clostridium difficile in gnotobiotic mice.

S. Mahé , Gerard Corthier , F. Dubos
Infection and Immunity, 1987, 55 (8), pp.1801-1805
Article dans une revue hal-02718830v1
Image document

Protein content and characteriza-tion in the intestinal effluents of two enterectomized patients after bovine milk ingestion

L Ellouali , S Mahé , B Messing , D Tomé
Reproduction Nutrition Development, 1990, 30 (1), pp.136-136
Article dans une revue hal-00899236v1

GOSS Chlordécone : Synthèse des actions recherches du PNAC-2 2011-2013 - Perspectives pour le PNAC-3 2015-2020

Pierre Benoit , Eric Malézieux , Robert Barouki , Sylvain Mahé
Séminaire INRA Allenvi, Dec 2014, Paris, France
Communication dans un congrès hal-02743187v1

Whole-body protein turnover in humans fed a soy protein-rich vegetable diet

Nicolas Gausseres , Isabelle Catala , S. Mahé , Catherine Luengo , Frédéric Bornet , et al.
European Journal of Clinical Nutrition, 1997, 51, pp.308-311
Article dans une revue hal-02688404v1

Gastroileal nitrogen and electrolyte movements after bovine milk ingestion in humans

S. Mahé , Jean-François Huneau , P. Marteau , F Thuillier , Daniel F. A. Tomé
The American Journal of Clinical Nutrition, 1992, 56 (2), pp.410-416. ⟨10.1093/ajcn/56.2.410⟩
Article dans une revue hal-02781777v1

Gastrojejunal kinetics and the digestion of (15N)bêta-lactoglobulin and casein in humans: The influence of the nature and quantity of the protein

S. Mahé , N. Roos , Robert Benamouzig , L. Davin , Catherine Luengo , et al.
The American Journal of Clinical Nutrition, 1996, 63, pp.546-552
Article dans une revue hal-02692638v1

Production of toxins by various strains of Clostridium in the digestive tract of gnotobiotic animals. Effect of diet and associated flora.

S. Mahé , Gerard Corthier , R. Ducluzeau
11. International Symposium, May 1986, Tokyo, Japan
Communication dans un congrès hal-02779954v1

La digestion et l'absorption des protéines dans l'intestin

J.F. Huneau , S. Mahé , D. Tome
Les protéines. Tome 1 : Le métabolisme et les besoins protéiques chez l'homme, 9, Institut Français pour la Nutrition, 1997, Dossiers Scientifiques de l'Institut Français pour la Nutrition (IFN)
Chapitre d'ouvrage hal-02834437v1

Gastro-jejunal digestion of soya-bean-milk protein in humans

Agnès Baglieri , S. Mahé , S. Zidi , J.F. Huneau , Florence Thuillier , et al.
British Journal of Nutrition, 1994, 72, pp.519-532
Article dans une revue hal-02705301v1

Effect of octreotide on fluid and electrolyte losses, nutrient absorption and transit in short bowel syndrome

M. Lemann , S. de Montigny , S. Mahé , Florence Thuillier , J.F. Huneau , et al.
European Journal of Gastroenterology & Hepatology, 1993, 5, pp.817-822
Article dans une revue hal-02706570v1

Valeur nutrionnelle du lait en alimentation humaine

S. Mahé
Le lait de chèvre, un atout pour la santé, Nov 1996, Niort, France
Communication dans un congrès hal-02766866v1

Rate of (**(15)N) leucine incorporation and determination of nitrogenous fractions from gastro-jejunal secretion in fasting humans

C. Gaudichon , C. Laurent , S. Mahé , L. Marks , D. Tome , et al.
Reproduction Nutrition Development, 1989, 34 (4), pp.349-359
Article dans une revue hal-02720712v1
Image document

15N-Labelling and preparation of milk, casein and whey proteins

S Mahé , J Fauquant , C Gaudichon , N Roos , Jl Maubois , et al.
Le Lait, 1994, 74 (4), pp.307-312
Article dans une revue hal-00929399v1

Concentration of human milk immunoglobulins by ultrafiltration

S. Mahé , S. Aubry , V. Barrois-Larouze , A. Pierre , D. Tome
Lait, 1991, 71, pp.321-326
Article dans une revue hal-02701845v1

Physiological properties of leguminous fibres

Robert Benamouzig , S. Mahé , J. Rautureau , D. Tome
Grain Légumes, 1994, 7, pp.18-19
Article dans une revue hal-02706595v1

True exogenous and endogenous nitrogen fractions in the human jejunum after ingestion of small amounts of 15N-labeled casein

S. Mahé , N. Roos , Robert Benamouzig , H. Sick , Agnès Baglieri , et al.
Journal of Nutrition, 1994, 124, pp.548-555
Article dans une revue hal-02708783v1

Digestion des proteines du lait de vache dans le syndrome du grele court

S. Mahé , Florence Thuillier , B. Messing , D. Tome
Hepatogastoenterologie des Pays Francophones dans la littérature internationale, 1991, 20 (2), pp.10-12
Article dans une revue hal-02714799v1

Activation of trout adipose tissue lipoprotein lipase by trout apoproteins

L. Frémont , Veronique V. Duranthon , M.T. Gozzelino , S. Mahé
Biochimie, 1987, 69, pp.773-779
Article dans une revue hal-02720707v1

Absorption of intact beta-casomorphins in rabbit ileum in vitro

S. Mahé , D. Tome , A.M. Dumontier , J.F. Desjeux
Reproduction Nutrition Development, 1989, 29 (6), pp.725-732
Article dans une revue hal-02723271v1

Effects of a high soy protein diet on intestinal polyamines and ornithine decarboxylase activity in rats

K. Meziani , Robert Benamouzig , S. Mahé , A. Martin , M. Bouras , et al.
Journal of Nutritional Biochemistry, 1999, 10 (7), pp.405-410
Article dans une revue hal-02683665v1
Image document

Rate of [15N]leucine incorporation and determination of nitrogenous fractions from gastro-jejunal secretion in fasting humans

C. Gaudichon , C. Laurent , S Mahé , L Marks , D Tomé , et al.
Reproduction Nutrition Development, 1994, 34 (4), pp.349-359. ⟨10.1051/rnd:19940407⟩
Article dans une revue hal-02484919v1

Family dietary coaching to improve nutritional intakes and body weight control: a randomized controlled trial

Damien Paineau , François Beaufils , Alain Boulier , Dominique-Adèle Cassuto , Judith Chwalow , et al.
Archives of Pediatrics and Adolescent Medicine, 2008, 162 (1), pp.34-43. ⟨10.1001/archpediatrics.2007.2⟩
Article dans une revue hal-02663089v1

Interactions between milk protein peptides and intestinal mucosa

Marine Coste , J.F. Huneau , S. Mahé , D. Tome
Foods nutrition and immunity, Karger, 1992
Chapitre d'ouvrage hal-02846071v1