Sylvain Chéreau
6
Documents
Identifiants chercheurs
- sylvain-chereau
- 0000-0003-1898-7344
Présentation
Publications
- 2
- 2
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 6
- 6
- 4
- 4
- 4
- 4
- 4
- 2
- 2
- 2
- 2
- 2
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 3
- 3
First mass spectrometry metabolic fingerprinting of bacterial metabolism in a model cheeseFood Chemistry, 2013, 141, pp.1032-1040. ⟨10.1016/j.foodchem.2013.03.094⟩
Article dans une revue
hal-01209436v1
|
|
Metabolomics in food analysis: application to the control of forbidden substancesDrug Testing and Analysis, 2012, 4, pp.59 - 69. ⟨10.1002/dta.1349⟩
Article dans une revue
hal-01928650v1
|
|
Implementation of a semi-automated strategy for the annotation of metabolomic fingerprints generated by liquid chromatography-high resolution mass spectrometry from biological samplesAnalyst, 2012, 137 (21), pp.4958 - 4967. ⟨10.1039/c2an35865d⟩
Article dans une revue
hal-01928628v1
|
First characterisation of in situ bacterial metabolism in model cheeses using mass spectrometry metabolic fingerprinting6 èmes journées scientifiques du Réseau Français Métabolomique et Fluxomique, May 2012, Nantes, France. 15 p
Communication dans un congrès
hal-01209328v1
|
La comparaison d’empreintes globales en métabolomique permet l’identification d’une large variété de métabolites issus du métabolisme bactérien in situ dans des fromages modèles : des plus connus à de nouvelles découvertes19. Colloque du Club des Bactéries Lactiques, Oct 2013, Bordeaux, France. , Food Microbiology, 2013, Food Microbiology
Poster de conférence
hal-01209698v1
|
|
First mass spectrometry metabolic fingerprinting of bacterial metabolism in a model cheesePoster de conférence hal-01209434v1 |