Stéphanie Deutsch
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Propionibacterium spp. and Acidipropionibacterium spp.Reference Module in Food Science, Elsevier, 2020, Reference Module in Food Science, ⟨10.1016/B978-0-08-100596-5.23016-3⟩
Chapitre d'ouvrage
hal-02640422v1
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New probiotics: Dairy propionibacteria and the modulation of gut microbiota and physiologyInteractive probiotics, CRC Press, 266 p., 2014
Chapitre d'ouvrage
hal-01209558v1
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Propionibacterium ssp.Encyclopedia of dairy sciences, Academic Press, 2011, 978-0-12-374402-9
Chapitre d'ouvrage
hal-01454136v1
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How to encourage putting technological innovations for food producers and food SMEs into practise : The experience of the EU-FAIRCHAIN projectGREEN FOOD TECH 20-23, Institut sur la nutrition et les aliments fonctionnels (INAF); University de Laval, May 2023, Montreal, Canada
Communication dans un congrès
hal-04109452v1
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How to involve the stakeholders in the sustainability assessment process of a technology or food value chain The experience of the EU-FAIRCHAIN projectInternational Congress on Engineering and Food - ICEF14, https://www.icef14.com/en/committees/6, Jun 2023, Nantes, France
Communication dans un congrès
hal-04141757v1
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How do two strains of lactic acid bacteria cooperate to improve soy juice fermentation?16 th symposium on Bacterial Genetics and Ecology BAGECO 2023, https://bageco2023.org/committees/, Jul 2023, Copenhague., Denmark
Communication dans un congrès
hal-04149821v1
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Metatranscriptomics and metabolic modeling to identify bacterial metabolic interactions during the manufacture of a model pressed cheese.FOODMICRO 2022, Aug 2022, Athènes, Greece
Communication dans un congrès
hal-03781287v1
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Métatranscriptomique et modèle métabolique pour identifier la succession des métabolismes bactériens en interaction lors de la fabrication d’un fromage modèle à pâte pressée.23ème édition du colloque du Club des Bactéries Lactiques, UMR INRAE - Institut Agro STLO (Science et Technologie du Lait et de l’Œuf), Jun 2022, Rennes, France
Communication dans un congrès
hal-03694338v1
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Soy juice fermentation for yogurt production: how a relevant starter selection can improve it ?36th EFFoST International Conference 2022, The European Federation of Food Science and Technology (EFFoST), Nov 2022, Dublin, Ireland
Communication dans un congrès
hal-03851848v1
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Microbiote des produits fermentés par approches culturales et métagénomiques Exemple d'un fromage artisanal : le Pélardon23ème édition du colloque du Club des Bactéries Lactiques, UMR INRAE - Institut Agro STLO (Science et Technologie du Lait et de l’Œuf), Jun 2022, Rennes, France
Communication dans un congrès
hal-03693861v1
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Pélardon AOP des Cévennes, du lait cru au fromage affiné : dynamiques microbiennes et évolution des arômesRéunion virtuelle "Glande mammaire lait" / Galactinnov, réseau galactinnov, Nov 2021, live, France
Communication dans un congrès
hal-03435234v1
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How LAB can cooperate to improve soy juice fermentation?NIZO Plant Protein Functionality Conference, Fred van de Velde (NIZO; chair) René Floris (NIZO) John Giezen (NIZO) Marie-Claire Morley (Elsevier), Oct 2020, Conference - Online., France
Communication dans un congrès
hal-02975394v1
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Comparative study of Lactic Acid Bacteria in soy juice fermentation.22ème édition du colloque du Club des Bactéries Lactiques, Jun 2019, Caen, France
Communication dans un congrès
hal-02158179v1
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Florilège: a database gathering microbial phenotypes of food interest2017 Scientific MEM days: Journées scientifiques MEM (Métaomiques et écosystèmes microbiens), Jan 2017, Paris, France
Communication dans un congrès
hal-01607327v1
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Immunomodulatory properties of the β-glucan surface polysaccharide of Propionibacterium freudenreichii, a dairy bacterium with probiotic potential6th Conference on Functional Genomics of Gram-positive Microorganisms 16th International Conference on Bacilli - Montecatini Terme, Italy, Jun 2011, Montecatini, Italy
Communication dans un congrès
hal-01454327v1
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Genomic diversity of 24 Propionibacterium freudenreichii 1 strains6 Conference on Functional Genomics of Gram-positive Microorganisms 16 International Conference on Bacilli, Jun 2011, Montecatini, Italy
Communication dans un congrès
hal-01454328v1
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Promising immunomodulatory properties of select strains of dairy propionibacteria4 .Congress of European Microbiologists FEMS 2011, Jun 2011, Genève, Switzerland
Communication dans un congrès
hal-01454332v1
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β-glucan biosynthesis in Propionibacterium freudenreichii correlates with the expression level of gtf, a unique polysaccharide synthase encoding gene3 International Symposium on Propionibacteria and Bifidobacteria: Dairy and Probiotic, Jun 2010, Oviédo, Spain
Communication dans un congrès
hal-02754893v1
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Identification of a glucan synthase gene potentially coding for exopolysaccharide production by Propionibacterium freudenreichii subsp. sherman2nd International Symp osiumria and Bifidobacteria: Dairy and Probiotic Applications, Jun 2007, Wadhal, Norway
Communication dans un congrès
hal-03800590v1
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Propriétés anti-inflammatoires d'une protéine de surface de propionibacterium freudenreichiiFrance, N° de brevet: EP2974735 (A1), WO2016008571 (A1). 2016, 25 p
Brevet
hal-01454606v1
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