Physicochemical, biochemical and instrumental attributes and consumer acceptability of dry-fermented sausages elaborated with combined partial substitutions of sodium chloride and pork backfat
Hassan Safa
,
Philippe Gatellier
,
Jean-Louis Berdagué
,
Nathalie Kondjoyan
,
Frederic Mercier
,
et al.
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Design of a new laboratory tumbling simulator for chunked meat: Analysis, reproduction and measurement of mechanical treatment
Jean-Dominique Daudin
,
Diaa Sharedeh
,
Raphael Favier
,
Stéphane S. Portanguen
,
Jean-Michel Auberger
,
et al.
Article dans une revue
hal-02634863v1
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Texturing of a functional food by 3D printing Development of a 3D printer prototype INRAE UR370 QuaPA, équipe Imagerie & Transferts
Stéphane Portanguen
,
Pascal Tournayre
,
Thierry Astruc
,
Pierre-Sylvain Mirade
Journées de l'Ecole Doctorale , May 2022, CLERMONT-FERRAND, France
Poster de conférence
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The Impact of Cooking of Beef on the Supply of Heme and Non-Heme Iron for Humans
Gille Gandemer
,
Valérie Scislowski
,
Stéphane Portanguen
,
Alain Kondjoyan
Article dans une revue
hal-02899658v1
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Monitoring of thermal changes in meat by synchronous fluorescence spectroscopy
Amna Sahar
,
Ubaid Ur Rahman
,
Alain Kondjoyan
,
Stéphane S. Portanguen
,
Eric Dufour
Article dans une revue
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Crust development at the surface of whole beef meat subjected to hot air jet
Jason Sicard
,
Stéphane S. Portanguen
,
Cyril Chevarin
,
Alain Kondjoyan
COMSOL Conference 2015 , Oct 2015, Grenoble, France. 2015, COMSOL Conference 2015
Poster de conférence
hal-02743762v1
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Using COMSOL multiphysics to model crust development at the surface of whole beef meat subjected to hot air jet
Jason Sicard
,
Stéphane S. Portanguen
,
Cyril Chevarin
,
Alain Kondjoyan
COMSOL Conference 2015 , COMSOL Ltd. USA., Oct 2015, Grenoble, France
Communication dans un congrès
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Combined heat transfer and kinetic models to predict cooking loss during heat treatment of beef meat
Alain Kondjoyan
,
Samuel S. Oillic
,
Stéphane S. Portanguen
,
Jean-Bernard Gros
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hal-02647580v1
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New design for a range of valets/supports for round flasks and other glassware containers used in chemistry
Stéphane Portanguen
2023
Autre publication scientifique
hal-04150480v1
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Impact of tumbling operating parameters on salt, water and acetic acid transfers during biltong-type meat processing
Pierre-Sylvain Mirade
,
Stéphane Portanguen
,
Jason Sicard
,
Jocelyn de Souza
,
A. Musavu Ndob
,
et al.
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The use of models to monitor cooking processes
Alain Kondjoyan
,
Samuel S. Oillic
,
Stéphane S. Portanguen
,
E Lemoine
,
J.B Gros
Final International Conference of the ProSafeBeef Project , Feb 2012, Dublin, United Kingdom
Communication dans un congrès
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Quantitative Evaluation of Thermal Inactivation Kinetics of Free-Floating Versus Surface-Attached Listeria innocua Cells
Vasilis P. Valdramidis
,
Claudine Péroval
,
Stéphane S. Portanguen
,
Anke J. Verhulst
,
Jan F. M. Impe
,
et al.
Article dans une revue
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A laboratory tumbler simulator – salt penetration improvement due to meat mechanical treatment
Diaa Sharedeh
,
Raphael Favier
,
Jean-Michel Auberger
,
Stéphane S. Portanguen
,
Jean-Dominique Daudin
58. International Congress of Meat Science and Technology (ICoMST) , Aug 2012, Montréal, Canada.
Elsevier Ltd , Meat Science, 2012, 58èmes International Congress of Meat Science and Technology (ICoMST)
Poster de conférence
hal-02744963v1
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Procédé de contrôle de la cuisson d’un produit alimentaire dans une enceinte à convection avec circulation de fluide
Alain Kondjoyan
,
Stéphane Portanguen
,
Pascal Tournayre
,
Jason Sicard
N° de brevet: 1900470. 2019
Brevet
hal-02786621v1
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Friture plate de viande bovine : prise en huile évaluée par IRM et modification de la composition en acides gras analysée par CPG
Sylvie Clerjon
,
Alain Kondjoyan
,
J.-M. Bonny
,
Stéphane S. Portanguen
,
Cyril Chevarin
,
et al.
13. Journées Sciences du Muscle et Technologies des Viandes , Oct 2010, Clermont-Ferrand, France
Communication dans un congrès
hal-02758448v1
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Modelling the formation of heterocyclic amines in slices of longissimus thoracis and semimembranosus beef muscles subjected to jets of hot air
Alain Kondjoyan
,
Sylvie S. Chevolleau
,
Eléonore Greve
,
Philippe P. Gatellier
,
Véronique Santé-Lhoutellier
,
et al.
Article dans une revue
istex
hal-02662176v1
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Towards models for the prediction of beef meat quality during cooking
Alain Kondjoyan
,
Achim Kohler
,
Carolina E. Realini
,
Stéphane S. Portanguen
,
Ryszard Kowalski
,
et al.
Article dans une revue
hal-02633809v1
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Dynamic MRI and Thermal Simulation To Interpret Deformation and Water Transfer in Meat during Heating
Mustapha Bouhrara
,
Sylvie Clerjon
,
Jean-Louis Damez
,
Cyril Chevarin
,
Stéphane Portanguen
,
et al.
Article dans une revue
hal-01191072v1
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Vers la conception d’aliments à fonctionnalités ciblées et de bioproduits par impression 3D
Stéphane Portanguen
,
Pascal Tournayre
,
Jason Sicard
,
Thierry Astruc
,
Pierre-Sylvain Mirade
Science et Technologie des Aliments ,
, 2018
Chapitre d'ouvrage
hal-02787422v1
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In Silico modelling of the salmon salting process to reduce saline effluent
Jason Sicard
,
Sylvie Clerjon
,
Raphael Favier
,
Stéphane Portanguen
,
Pierre-Sylvain Mirade
EFFoST International Conference 2022 , Nov 2022, Dublin, Ireland
Poster de conférence
hal-03940951v1
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Impact of water content and bloom index on gelatin glycation
Stéphane Portanguen
,
Charlotte Dumoulin
,
Anne Duconseille
,
Maïa Meurillon
,
Jason Sicard
,
et al.
Article dans une revue
hal-04189709v1
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Analysis of muscle deformation and nacl homogenization in brine injection and tumbling
Bérénice Janello
,
Raphael Favier
,
Stéphane S. Portanguen
,
Pierre-Sylvain Mirade
,
Alain Kondjoyan
,
et al.
61. International Congress of Meat Science and Technology (ICoMST) , Aug 2015, Clermont-Ferrand, France
Communication dans un congrès
hal-02742417v1
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Estimation of NaCl apparent diffusivity of beef connective tissue sheets
Pierre-Sylvain Mirade
,
Stéphane S. Portanguen
,
Jean-Dominique Daudin
57. International Congress of Meat Science and Technology (ICOMST) , Aug 2011, Ghent, Belgium.
Semico NV , Meat Science, 714 p., 2011, 57èmes International Congress of Meat Science and Technology (ICOMST)
Poster de conférence
hal-02744627v1
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Mechanisms of crust development at the surface of beef meat subjected to hot air : an experimental study
Stéphane S. Portanguen
,
Predrag Ikonic
,
Sylvie Clerjon
,
Alain Kondjoyan
Article dans une revue
hal-02630523v1
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Impression 3D métal : intérêts et contraintes
Frederic Mercier
,
Pascal Tournayre
,
Stéphane Portanguen
,
Pierre-Sylvain Mirade
16emes Journées de la Mesure et de la Métrologie , Oct 2021, Ardes sur Couze (63), France
Communication dans un congrès
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Texturation d’une matrice protéique en vue de la conception d’un aliment fonctionnel par impression 3D.
Stéphane Portanguen
Sciences du Vivant [q-bio]. Université Clermont Auvergne (UCA), 2023. Français.
⟨NNT : ⟩
Thèse
tel-04495066v1
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Conception d’aliments à fonctionnalités ciblées par impression 3D
Stéphane Portanguen
,
Pascal Tournayre
,
Jason Sicard
,
Thierry Astruc
,
Pierre-Sylvain Mirade
18.Congrès de la Société Française de Génie des Procédés , Oct 2019, Nantes, France. 2 p
Communication dans un congrès
hal-02330240v1
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Study and realization of a 3D dual printhead for meat-based food products
Jason Sicard
,
Pascal Tournayre
,
Stéphane Portanguen
,
Pierre-Sylvain Mirade
32. EFFoST international conference , Nov 2018, Nantes, France. pp.1, 2018
Poster de conférence
hal-02785141v1
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Toward the design of functional foods and biobased products by 3D printing: A review
Stéphane Portanguen
,
Pascal Tournayre
,
Jason Sicard
,
Thierry Astruc
,
Pierre-Sylvain Mirade
Article dans une revue
hal-02048852v1
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Potential of synchronous fluorescence spectroscopy coupled with chemometrics to determine the heterocyclic aromatic amines in grilled meat
Anna Sahar
,
Stéphane S. Portanguen
,
Alain Kondjoyan
,
Eric Dufour
Article dans une revue
istex
hal-02661514v1
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