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84 résultats
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Physicochemical, biochemical and instrumental attributes and consumer acceptability of dry-fermented sausages elaborated with combined partial substitutions of sodium chloride and pork backfat

Hassan Safa , Philippe Gatellier , Jean-Louis Berdagué , Nathalie Kondjoyan , Frederic Mercier , et al.
Food and Nutrition Sciences, 2016, 7, pp.1297-1314. ⟨10.4236/fns.2016.714119⟩
Article dans une revue hal-01412069v1

Design of a new laboratory tumbling simulator for chunked meat: Analysis, reproduction and measurement of mechanical treatment

Jean-Dominique Daudin , Diaa Sharedeh , Raphael Favier , Stéphane S. Portanguen , Jean-Michel Auberger , et al.
Journal of Food Engineering, 2016, 170, pp.83-91. ⟨10.1016/j.jfoodeng.2015.09.020⟩
Article dans une revue hal-02634863v1
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Texturing of a functional food by 3D printing Development of a 3D printer prototype INRAE UR370 QuaPA, équipe Imagerie & Transferts

Stéphane Portanguen , Pascal Tournayre , Thierry Astruc , Pierre-Sylvain Mirade
Journées de l'Ecole Doctorale, May 2022, CLERMONT-FERRAND, France
Poster de conférence hal-03677102v1
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The Impact of Cooking of Beef on the Supply of Heme and Non-Heme Iron for Humans

Gille Gandemer , Valérie Scislowski , Stéphane Portanguen , Alain Kondjoyan
Food and Nutrition Sciences, 2020, 11, pp.629 - 648. ⟨10.4236/fns.2020.117045⟩
Article dans une revue hal-02899658v1

Monitoring of thermal changes in meat by synchronous fluorescence spectroscopy

Amna Sahar , Ubaid Ur Rahman , Alain Kondjoyan , Stéphane S. Portanguen , Eric Dufour
Journal of Food Engineering, 2016, 168, pp.160-165. ⟨10.1016/j.jfoodeng.2015.07.038⟩
Article dans une revue hal-02636151v1
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Crust development at the surface of whole beef meat subjected to hot air jet

Jason Sicard , Stéphane S. Portanguen , Cyril Chevarin , Alain Kondjoyan
COMSOL Conference 2015, Oct 2015, Grenoble, France. 2015, COMSOL Conference 2015
Poster de conférence hal-02743762v1
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Using COMSOL multiphysics to model crust development at the surface of whole beef meat subjected to hot air jet

Jason Sicard , Stéphane S. Portanguen , Cyril Chevarin , Alain Kondjoyan
COMSOL Conference 2015, COMSOL Ltd. USA., Oct 2015, Grenoble, France
Communication dans un congrès hal-02743508v1

Combined heat transfer and kinetic models to predict cooking loss during heat treatment of beef meat

Alain Kondjoyan , Samuel S. Oillic , Stéphane S. Portanguen , Jean-Bernard Gros
Meat Science, 2013, 95 (2), pp.336 - 344. ⟨10.1016/j.meatsci.2013.04.061⟩
Article dans une revue hal-02647580v1
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New design for a range of valets/supports for round flasks and other glassware containers used in chemistry

Stéphane Portanguen
2023
Autre publication scientifique hal-04150480v1

Impact of tumbling operating parameters on salt, water and acetic acid transfers during biltong-type meat processing

Pierre-Sylvain Mirade , Stéphane Portanguen , Jason Sicard , Jocelyn de Souza , A. Musavu Ndob , et al.
Journal of Food Engineering, 2020, 265, pp.109686. ⟨10.1016/j.jfoodeng.2019.109686⟩
Article dans une revue hal-02624152v1
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The use of models to monitor cooking processes

Alain Kondjoyan , Samuel S. Oillic , Stéphane S. Portanguen , E Lemoine , J.B Gros
Final International Conference of the ProSafeBeef Project, Feb 2012, Dublin, United Kingdom
Communication dans un congrès hal-02804390v1

Quantitative Evaluation of Thermal Inactivation Kinetics of Free-Floating Versus Surface-Attached Listeria innocua Cells

Vasilis P. Valdramidis , Claudine Péroval , Stéphane S. Portanguen , Anke J. Verhulst , Jan F. M. Impe , et al.
Food and Bioprocess Technology, 2008, 1 (3), pp.285-296. ⟨10.1007/s11947-007-0010-5⟩
Article dans une revue hal-02662854v1
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A laboratory tumbler simulator – salt penetration improvement due to meat mechanical treatment

Diaa Sharedeh , Raphael Favier , Jean-Michel Auberger , Stéphane S. Portanguen , Jean-Dominique Daudin
58. International Congress of Meat Science and Technology (ICoMST), Aug 2012, Montréal, Canada. Elsevier Ltd, Meat Science, 2012, 58èmes International Congress of Meat Science and Technology (ICoMST)
Poster de conférence hal-02744963v1

Procédé de contrôle de la cuisson d’un produit alimentaire dans une enceinte à convection avec circulation de fluide

Alain Kondjoyan , Stéphane Portanguen , Pascal Tournayre , Jason Sicard
N° de brevet: 1900470. 2019
Brevet hal-02786621v1

Friture plate de viande bovine : prise en huile évaluée par IRM et modification de la composition en acides gras analysée par CPG

Sylvie Clerjon , Alain Kondjoyan , J.-M. Bonny , Stéphane S. Portanguen , Cyril Chevarin , et al.
13. Journées Sciences du Muscle et Technologies des Viandes, Oct 2010, Clermont-Ferrand, France
Communication dans un congrès hal-02758448v1

Modelling the formation of heterocyclic amines in slices of longissimus thoracis and semimembranosus beef muscles subjected to jets of hot air

Alain Kondjoyan , Sylvie S. Chevolleau , Eléonore Greve , Philippe P. Gatellier , Véronique Santé-Lhoutellier , et al.
Food Chemistry, 2010, 123 (3), pp.659-668. ⟨10.1016/j.foodchem.2010.05.028⟩
Article dans une revue istex hal-02662176v1

Towards models for the prediction of beef meat quality during cooking

Alain Kondjoyan , Achim Kohler , Carolina E. Realini , Stéphane S. Portanguen , Ryszard Kowalski , et al.
Meat Science, 2014, 97 (3), pp.323-331. ⟨10.1016/j.meatsci.2013.07.032⟩
Article dans une revue hal-02633809v1

Dynamic MRI and Thermal Simulation To Interpret Deformation and Water Transfer in Meat during Heating

Mustapha Bouhrara , Sylvie Clerjon , Jean-Louis Damez , Cyril Chevarin , Stéphane Portanguen , et al.
Journal of Agricultural and Food Chemistry, 2011, 59 (4), pp.1229-1235. ⟨10.1021/jf103384d⟩
Article dans une revue hal-01191072v1
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Vers la conception d’aliments à fonctionnalités ciblées et de bioproduits par impression 3D

Stéphane Portanguen , Pascal Tournayre , Jason Sicard , Thierry Astruc , Pierre-Sylvain Mirade
Science et Technologie des Aliments, , 2018
Chapitre d'ouvrage hal-02787422v1
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In Silico modelling of the salmon salting process to reduce saline effluent

Jason Sicard , Sylvie Clerjon , Raphael Favier , Stéphane Portanguen , Pierre-Sylvain Mirade
EFFoST International Conference 2022, Nov 2022, Dublin, Ireland
Poster de conférence hal-03940951v1
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Impact of water content and bloom index on gelatin glycation

Stéphane Portanguen , Charlotte Dumoulin , Anne Duconseille , Maïa Meurillon , Jason Sicard , et al.
Food Hydrocolloids, 2023, 145, pp.109096. ⟨10.1016/j.foodhyd.2023.109096⟩
Article dans une revue hal-04189709v1
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Analysis of muscle deformation and nacl homogenization in brine injection and tumbling

Bérénice Janello , Raphael Favier , Stéphane S. Portanguen , Pierre-Sylvain Mirade , Alain Kondjoyan , et al.
61. International Congress of Meat Science and Technology (ICoMST), Aug 2015, Clermont-Ferrand, France
Communication dans un congrès hal-02742417v1

Estimation of NaCl apparent diffusivity of beef connective tissue sheets

Pierre-Sylvain Mirade , Stéphane S. Portanguen , Jean-Dominique Daudin
57. International Congress of Meat Science and Technology (ICOMST), Aug 2011, Ghent, Belgium. Semico NV, Meat Science, 714 p., 2011, 57èmes International Congress of Meat Science and Technology (ICOMST)
Poster de conférence hal-02744627v1

Mechanisms of crust development at the surface of beef meat subjected to hot air : an experimental study

Stéphane S. Portanguen , Predrag Ikonic , Sylvie Clerjon , Alain Kondjoyan
Food and Bioprocess Technology, 2014, 7 (11), pp.3308 - 3318. ⟨10.1007/s11947-014-1321-y⟩
Article dans une revue hal-02630523v1
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Impression 3D métal : intérêts et contraintes

Frederic Mercier , Pascal Tournayre , Stéphane Portanguen , Pierre-Sylvain Mirade
16emes Journées de la Mesure et de la Métrologie, Oct 2021, Ardes sur Couze (63), France
Communication dans un congrès hal-03408637v1
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Texturation d’une matrice protéique en vue de la conception d’un aliment fonctionnel par impression 3D.

Stéphane Portanguen
Sciences du Vivant [q-bio]. Université Clermont Auvergne (UCA), 2023. Français. ⟨NNT : ⟩
Thèse tel-04495066v1
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Conception d’aliments à fonctionnalités ciblées par impression 3D

Stéphane Portanguen , Pascal Tournayre , Jason Sicard , Thierry Astruc , Pierre-Sylvain Mirade
18.Congrès de la Société Française de Génie des Procédés, Oct 2019, Nantes, France. 2 p
Communication dans un congrès hal-02330240v1
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Study and realization of a 3D dual printhead for meat-based food products

Jason Sicard , Pascal Tournayre , Stéphane Portanguen , Pierre-Sylvain Mirade
32. EFFoST international conference, Nov 2018, Nantes, France. pp.1, 2018
Poster de conférence hal-02785141v1
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Toward the design of functional foods and biobased products by 3D printing: A review

Stéphane Portanguen , Pascal Tournayre , Jason Sicard , Thierry Astruc , Pierre-Sylvain Mirade
Trends in Food Science and Technology, 2019, 86, pp.188-198. ⟨10.1016/j.tifs.2019.02.023⟩
Article dans une revue hal-02048852v1

Potential of synchronous fluorescence spectroscopy coupled with chemometrics to determine the heterocyclic aromatic amines in grilled meat

Anna Sahar , Stéphane S. Portanguen , Alain Kondjoyan , Eric Dufour
European Food Research and Technology, 2010, 231 (5), pp.803-812. ⟨10.1007/s00217-010-1323-6⟩
Article dans une revue istex hal-02661514v1