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Stéphane Pezennec

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### Chargé de recherche INRAE Science et technologie du lait et de l'œuf Rennes

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"Animals"

Succinimidyl residue formation in hen egg-white lysozyme favors the formation of intermolecular covalent bonds without affecting its tertiary structure.

Y. Desfougeres , Julien Jardin , Valérie Lechevalier-Datin , S. Pezennec , Francoise Nau
Biomacromolecules, 2011, 12 (1), pp.156-66. ⟨10.1021/bm101089g⟩
Article dans une revue hal-00729259v1

Unexpected differences in the behavior of ovotransferrin at the air-water interface at pH 6.5 and 8.0.

Cécile Le Floch-Fouéré , Stéphane Pezennec , Michel Pézolet , Jean-François Rioux-Dubé , Anne Renault
Journal of Colloid and Interface Science, 2011, 356 (2), pp.614-23. ⟨10.1016/j.jcis.2011.01.073⟩
Article dans une revue hal-00711895v1

Dry-heating makes hen egg white lysozyme an efficient foaming agent and enables its bulk aggregation.

Yann Desfougeres , Valérie Lechevalier-Datin , S. Pezennec , F. Artzner , Francoise Nau
Journal of Agricultural and Food Chemistry, 2008, 56 (13), pp.5120-8. ⟨10.1021/jf703715j⟩
Article dans une revue hal-00729852v1

Dry-heating makes hen egg white lysozyme an efficient foaming agent and enables its bulk aggregation.

Yann Desfougères , Valérie Lechevalier-Datin , Stéphane Pezennec , Franck Artzner , Francoise Nau
Journal of Agricultural and Food Chemistry, 2008, 56 (13), pp.5120-8. ⟨10.1021/jf703715j⟩
Article dans une revue hal-00672337v1

Interfacial properties of heat-treated ovalbumin.

Thomas Croguennec , Anne Renault , Sylvie Beaufils , Jean-Jacques Dubois , Stéphane Pezennec
Journal of Colloid and Interface Science, 2007, 315 (2), pp.627-36. ⟨10.1016/j.jcis.2007.07.041⟩
Article dans une revue hal-00907909v1