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Stéphane Pezennec

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### Chargé de recherche INRAE Science et technologie du lait et de l'œuf Rennes

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sylvie-beaufils
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Protein Transport upon Advection at the Air/Water Interface: When Charge Matters

Coralie Pasquier , Stéphane Pezennec , Antoine Bouchoux , Bernard Cabane , Valérie Lechevalier-Datin
Langmuir, 2021, 37 (42), pp.12278-12289. ⟨10.1021/acs.langmuir.1c01591⟩
Article dans une revue hal-03375385v1
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Interfacial properties, film dynamics and bulk rheology: A multi-scale approach to dairy protein foams

Alexia Audebert , Arnaud Saint-Jalmes , Sylvie Beaufils , Valérie Lechevalier-Datin , Cécile Le Floch-Fouéré
Journal of Colloid and Interface Science, 2019, 542, pp.222-232. ⟨10.1016/j.jcis.2019.02.006⟩
Article dans une revue hal-02014660v1
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How foam stability against drainage is affected by conditions of prior whey protein powder storage and dry-heating: A multidimensional experimental approach

Alexia Audebert , Sylvie Beaufils , Valérie Lechevalier-Datin , Cécile Le Floch-Fouéré , Arnaud Saint-Jalmes
Journal of Food Engineering, 2019, 242, pp.153-162. ⟨10.1016/j.jfoodeng.2018.08.029⟩
Article dans une revue hal-01868078v1
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Osmotic pressures of lysozyme solutions from gas-like to crystal states

C. Pasquier , Sylvie Beaufils , Antoine Bouchoux , S. Rigault , B. Cabane
Physical Chemistry Chemical Physics, 2016, 18 (41), pp.28458-28465. ⟨10.1039/c6cp03867k⟩
Article dans une revue hal-01397941v1
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Moderate conformational impact of citrate on ovotransferrin considerably increases its capacity to self-assemble at the interface

Cécile Le Floch-Fouéré , Stephane Pezennec , Maryvonne Pasco , Gilles Paboeuf , Anne Renault
Journal of Colloid and Interface Science, 2015, 437, pp.219-226. ⟨10.1016/j.jcis.2014.09.035⟩
Article dans une revue hal-01128555v1

Strong improvement of interfacial properties can result from slight structural modifications of proteins: the case of native and dry-heated lysozyme.

Yann Desfougères , Arnaud Saint-Jalmes , Anniina Salonen , Véronique Vié , Sylvie Beaufils
Langmuir, 2011, 27 (24), pp.14947-57. ⟨10.1021/la203485y⟩
Article dans une revue hal-00685099v1

Unexpected differences in the behavior of ovotransferrin at the air-water interface at pH 6.5 and 8.0.

Cécile Le Floch-Fouéré , Stéphane Pezennec , Michel Pézolet , Jean-François Rioux-Dubé , Anne Renault
Journal of Colloid and Interface Science, 2011, 356 (2), pp.614-23. ⟨10.1016/j.jcis.2011.01.073⟩
Article dans une revue hal-00711895v1

Sequential adsorption of egg-white proteins at the air-water interface suggests a stratified organization of the interfacial film

Cécile Le Floch-Fouéré , Sylvie Beaufils , Valérie Lechevalier-Datin , Francoise Nau , Michel Pézolet
Food Hydrocolloids, 2010, 24 (4), pp.275-284. ⟨10.1016/j.foodhyd.2009.10.006⟩
Article dans une revue hal-00657917v1

Surface properties and conformation of Nephila clavipes spider recombinant silk proteins at the air-water interface.

Anne Renault , Jean-François Rioux-Dubé , Thierry Lefèvre , Stéphane Pezennec , Sylvie Beaufils
Langmuir, 2009, 25 (14), pp.8170-80. ⟨10.1021/la900475q⟩
Article dans une revue hal-00662876v1

Synergy between ovalbumin and lysozyme leads to non-additive interfacial and foaming properties of mixtures

Cécile Le Floch-Fouéré , Stéphane Pezennec , Valérie Lechevalier-Datin , Sylvie Beaufils , Bernard Desbat
Food Hydrocolloids, 2009, 23 (2), pp.352-365. ⟨10.1016/j.foodhyd.2008.01.007⟩
Article dans une revue hal-00663172v1

Interfacial properties of heat-treated ovalbumin.

Thomas Croguennec , Anne Renault , Sylvie Beaufils , Jean-Jacques Dubois , Stéphane Pezennec
Journal of Colloid and Interface Science, 2007, 315 (2), pp.627-36. ⟨10.1016/j.jcis.2007.07.041⟩
Article dans une revue hal-00907909v1