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112 résultats

Combinaison of strains of Lactobacillus helveticus and Lactobacillus delbrueckii modify the antihypertensive activity in Swip-type cheeses

Valérie Gagnaire , Michel Piot , Daniel Mollé , Julien Jardin , Stéphane Pezennec , et al.
Symposium in Drobak, Healf Aspects of Cheese, Oct 2009, Drobak, Norway
Communication dans un congrès hal-01454172v1

Etude du lien entre terroir et produit dans le cas des fromages et des vins

Christian Asselin , Gérard Barbeau , S Buchin , J.B. Brunschwig , Jean Baptiste J. B. Coulon , et al.
Qualité des produits liés à leur origine - Rapport AIP, Dec 1998, Paris, France
Communication dans un congrès hal-02771700v1
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Texture et flaveur du fromage selon la nature du pâturage : cas du fromage d'Abondance

C. Bugaud , S Buchin , A. Hauwuy , Jean Baptiste J. B. Coulon
Productions Animales, 2002, 15 (1), pp.31-36
Article dans une revue hal-02681800v1

Influence of the nature of alpine pastures on plasmin activity, fatty acid and volatile compound composition of milk

C. Bugaud , S Buchin , Jean Baptiste J. B. Coulon , A. Hauwuy , Didier Dupont
Lait, 2001, 81, pp.401-414
Article dans une revue hal-02681055v1

La composizione del pascolo influenza le proprieta reologiche e sensoriali dei formaggi

C. Bugaud , A. Hauwu , B. Martin , S Buchin , J.F. Chamba , et al.
Caseus, 2000, 1, pp.44-47
Article dans une revue hal-02699068v1

La composition des plantes en composés volatils est liée à la famille botanique et à la zone de pâturage

S Buchin , A. Hauwuy , C. Bugaud , J.C. Salmon
Qualité et valorisation des productions animales de montagne, Sep 2000, Luz St. Sauveur, France. 2 p
Communication dans un congrès hal-02840216v1

Relation entre la composition botanique de végétations de montagne et leur composition en composés volatils

C. Bugaud , A. Bornard , A. Hauwuy , B. Martin , J. Salmon , et al.
Fourrages, 2000, 162, pp.141-155
Article dans une revue hal-02579241v1

Compositional, microbiological, biochemical and volatile profile characterisation of Italian non-conventionally ripened cheese varieties

R. Di Cagno , M. de Angelis , S Buchin , S. de Candia , P.F. Fox , et al.
Australian Journal of Dairy Technology, 2006, 61 (2), pp.213
Article dans une revue hal-02654042v1

Production de composés volatils en fromages à pâte pressée cuite en fonction du type de microflore lactique thermophile

S Buchin , Françoise Berthier , Jean-Christophe Salmon , Gabriel Duboz
14. Colloque des Bactéries Lactiques, May 2006, Paris, France
Communication dans un congrès hal-02753517v1

How microbial populations can inhibit Listeria monocytogenes in the core of cheeses

Cecile C. Callon , Robert R. Didienne , S Buchin , Marie-Christine M.-C. Montel
4.IDF Dairy Science and Technology Week, 20-24 th April 2009, Rennes, France, Apr 2009, Rennes, France
Communication dans un congrès hal-02751247v1
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Aptitudes à la transformation fromagère des laits de foin biologiques : Perspectives du projet BIOSYLF

Eric Beuvier , Odile Rolet-Répécaud , Pascal Barbet , S Buchin , Adèle Trentesaux , et al.
Les lettres AB, 2023, 64, pp.6-9
Article dans une revue hal-04150274v1

Influence of the model cheese composition on the aroma content, release and perception

Isabelle Andriot , Chantal Septier , Caroline Peltier , Pascal Barbet , Romain Palme , et al.
DIFFA23 - Direct Injection Food Flavour Analytics, Sep 2023, San Michele d'Adige, Italy
Poster de conférence hal-04338205v1

Influence of raw milk microflora on the charateristics of Swiss-type cheeses: II. Biochimical and sensory characteristics

Y. Demarigny , S Buchin , Sylvie Pochet , R. Grappin
Lait, 1997, 77, pp.151-167
Article dans une revue hal-02695080v1

Solid-state 31P NMR, a relevant method to evaluate the distribution of phosphates in semi-hard cheeses

Mallory Gobet , S Buchin , Corinne C. Rondeau-Mouro , Bernard Mietton , Elisabeth Guichard , et al.
Food Analytical Methods, 2013, 6 (6), pp.1544-1550. ⟨10.1007/s12161-013-9571-2⟩
Article dans une revue hal-00879059v1
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In vivo sodium release and saltiness perception in solid lipoprotein matrices. 1. Effect of composition and texture

Genica Lawrence , S Buchin , Christine Achilleos , Florence Bérodier , Chantal Septier , et al.
Journal of Agricultural and Food Chemistry, 2012, 60 (21), pp.5287-5298. ⟨10.1021/jf204434t⟩
Article dans une revue hal-01222899v1
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Développement des caractéristiques biochimiques et sensorielles des fromages de chèvre. Étude interespèce par échange de la matière grasse et du lait écrémé de laits de vache et de chèvre

S Buchin , Gabriel Duboz , Jean-Luc Le Quéré , Rémy Grappin
Le Lait, 1998, 78 (6), pp.673-687
Article dans une revue hal-00929625v1

Solid-State 31P NMR, a Relevant Method to Evaluate the Distribution of Phosphates in Semi-hard Cheeses

Mallory Gobet , S Buchin , Corinne C. Rondeau-Mouro , Bernard Mietton , E. Guichard , et al.
Food Analytical Methods, 2013, 6 (6), pp.1544-1550. ⟨10.1007/s12161-013-9571-2⟩
Article dans une revue hal-02598498v1

Product quality based on local resources leading to improved sustainability

S Buchin , Bruno Martin , Agnès Hauwuy
Livestock farming systems in Central and Eastern Europe, 118, Wageningen Academic Publishers, 2006, Publication - European Association for Animal Production (EAAP), 978-90-7699-829-9
Chapitre d'ouvrage hal-02821267v1

Thermophilic starters influence the sensory characteristics of swiss-type cheeses

Florence Bérodier , S Buchin , Gabriel Duboz , Françoise Berthier
5.IDF Symposium on Cheese Ripening, Mar 2008, Bern, Switzerland
Communication dans un congrès hal-02754308v1
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Caractérisation de la fraction volatile du lait de jument

Sylvie S. Pochet , Jean-Christophe Salmon , S Buchin
36. Journée de la Recherche Equine, Mar 2010, Paris, France
Communication dans un congrès hal-02757957v1

Lactobacillus delbrueckii subsp lactis as a starter culture significantly affects the dynamics of volatile compound profiles of hard cooked cheeses

S Buchin , Gabriel Duboz , Jean-Christophe Salmon
European Food Research and Technology, 2017, 243 (11), pp.1943-1955. ⟨10.1007/s00217-017-2899-x⟩
Article dans une revue hal-02622260v1

Effect of mesophilic lactobacilli and enterococci adjunct cultures on the final characteristics of a microfiltered milk Swiss-type cheeses

Yvette Bouton , S Buchin , Gabriel Duboz , Sylvie S. Pochet , Eric Beuvier
Food Microbiology, 2009, 26 (2), pp.183-191. ⟨10.1016/j.fm.2008.09.002⟩
Article dans une revue istex hal-02660824v1

Do terpenes influence the flavour of cheeses ?

S Buchin , B. Martin , A. Hauwuy
10. Weurman Flavour Research Symposium, Jun 2002, Beaune, France. pp.186
Communication dans un congrès hal-02829197v1

Tentative hierarchization of the influence of milk properties and technological practices on rheological properties of Abondance cheese

L. Tessier , C. Bugaud , S Buchin
Journal of Dairy Research, 2003, 70, pp.403-411
Article dans une revue hal-02674033v1

Identification de composés monoterpéniques, sesquiterpéniques et benzéniques dans un lait d'alpage très riche en ces substances

S Buchin , J.C. Salmon , A.P. Carnat , T. Berger , C. Bugaud , et al.
Mitteilungen aus Lebensmitteluntersuchung und Hygiene, 2002, 93, pp.199-216
Article dans une revue hal-02681117v1

Relationships between abondance cheese texture, its composition and that of milk produced by cows grazing different types of pastures

C. Bugaud , S Buchin , Y. Noël , L. Tessier , Sylvie Pochet , et al.
Lait, 2001, 81, pp.593-607
Article dans une revue hal-02680240v1

Microbial ecology dynamics reveal a succession in the core microbiota involved in the ripening of pasta filata caciocavallo pugliese cheese

Ilaria de Pasquale , Raffaella Di Cagno , S Buchin , Maria de Angelis , Marco Gobbetti
Applied and Environmental Microbiology, 2014, 80 (19), pp.6243 - 6255. ⟨10.1128/AEM.02097-14⟩
Article dans une revue hal-02632586v1

Influence of cheese composition on the aroma content, release and perception

Isabelle Andriot , Chantal Septier , Caroline Peltier , Pascal Barbet , Romain Palme , et al.
Congrès Analytics Nantes 2022, Sep 2022, Nantes, France.
Poster de conférence hal-03828825v1

Influence of the composition of Alpine highland pasture on the chemical, rheological and sensory properties of cheese

S Buchin , B. Martin , Didier Dupont , A. Bornard , Christine Achilleos
Journal of Dairy Research, 1999, 66, pp.579-588
Article dans une revue hal-02579070v1

Distribution and mobility of phosphates and sodium ions in cheese by solid-state 31P and double-quantum filtered 23Na NMR spectroscopy

Mallory Gobet , Corinne C. Rondeau-Mouro , S Buchin , Jean-Luc Le Quéré , Elisabeth Guichard , et al.
Magnetic Resonance in Chemistry, 2010, 48 (4), pp.297 - 303. ⟨10.1002/mrc.2576⟩
Article dans une revue istex hal-02667795v1