Combinaison of strains of Lactobacillus helveticus and Lactobacillus delbrueckii modify the antihypertensive activity in Swip-type cheeses
Valérie Gagnaire
,
Michel Piot
,
Daniel Mollé
,
Julien Jardin
,
Stéphane Pezennec
,
et al.
Symposium in Drobak, Healf Aspects of Cheese , Oct 2009, Drobak, Norway
Communication dans un congrès
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Etude du lien entre terroir et produit dans le cas des fromages et des vins
Christian Asselin
,
Gérard Barbeau
,
S Buchin
,
J.B. Brunschwig
,
Jean Baptiste J. B. Coulon
,
et al.
Qualité des produits liés à leur origine - Rapport AIP , Dec 1998, Paris, France
Communication dans un congrès
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Texture et flaveur du fromage selon la nature du pâturage : cas du fromage d'Abondance
C. Bugaud
,
S Buchin
,
A. Hauwuy
,
Jean Baptiste J. B. Coulon
Productions Animales , 2002, 15 (1), pp.31-36
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Influence of the nature of alpine pastures on plasmin activity, fatty acid and volatile compound composition of milk
C. Bugaud
,
S Buchin
,
Jean Baptiste J. B. Coulon
,
A. Hauwuy
,
Didier Dupont
Lait , 2001, 81, pp.401-414
Article dans une revue
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La composizione del pascolo influenza le proprieta reologiche e sensoriali dei formaggi
C. Bugaud
,
A. Hauwu
,
B. Martin
,
S Buchin
,
J.F. Chamba
,
et al.
Caseus , 2000, 1, pp.44-47
Article dans une revue
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La composition des plantes en composés volatils est liée à la famille botanique et à la zone de pâturage
S Buchin
,
A. Hauwuy
,
C. Bugaud
,
J.C. Salmon
Qualité et valorisation des productions animales de montagne , Sep 2000, Luz St. Sauveur, France. 2 p
Communication dans un congrès
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Relation entre la composition botanique de végétations de montagne et leur composition en composés volatils
C. Bugaud
,
A. Bornard
,
A. Hauwuy
,
B. Martin
,
J. Salmon
,
et al.
Fourrages , 2000, 162, pp.141-155
Article dans une revue
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Compositional, microbiological, biochemical and volatile profile characterisation of Italian non-conventionally ripened cheese varieties
R. Di Cagno
,
M. de Angelis
,
S Buchin
,
S. de Candia
,
P.F. Fox
,
et al.
Australian Journal of Dairy Technology , 2006, 61 (2), pp.213
Article dans une revue
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Production de composés volatils en fromages à pâte pressée cuite en fonction du type de microflore lactique thermophile
S Buchin
,
Françoise Berthier
,
Jean-Christophe Salmon
,
Gabriel Duboz
14. Colloque des Bactéries Lactiques , May 2006, Paris, France
Communication dans un congrès
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How microbial populations can inhibit Listeria monocytogenes in the core of cheeses
Cecile C. Callon
,
Robert R. Didienne
,
S Buchin
,
Marie-Christine M.-C. Montel
4.IDF Dairy Science and Technology Week, 20-24 th April 2009, Rennes, France , Apr 2009, Rennes, France
Communication dans un congrès
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Aptitudes à la transformation fromagère des laits de foin biologiques : Perspectives du projet BIOSYLF
Eric Beuvier
,
Odile Rolet-Répécaud
,
Pascal Barbet
,
S Buchin
,
Adèle Trentesaux
,
et al.
Les lettres AB , 2023, 64, pp.6-9
Article dans une revue
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Influence of the model cheese composition on the aroma content, release and perception
Isabelle Andriot
,
Chantal Septier
,
Caroline Peltier
,
Pascal Barbet
,
Romain Palme
,
et al.
DIFFA23 - Direct Injection Food Flavour Analytics , Sep 2023, San Michele d'Adige, Italy
Poster de conférence
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Influence of raw milk microflora on the charateristics of Swiss-type cheeses: II. Biochimical and sensory characteristics
Y. Demarigny
,
S Buchin
,
Sylvie Pochet
,
R. Grappin
Lait , 1997, 77, pp.151-167
Article dans une revue
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Solid-state 31P NMR, a relevant method to evaluate the distribution of phosphates in semi-hard cheeses
Mallory Gobet
,
S Buchin
,
Corinne C. Rondeau-Mouro
,
Bernard Mietton
,
Elisabeth Guichard
,
et al.
Article dans une revue
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In vivo sodium release and saltiness perception in solid lipoprotein matrices. 1. Effect of composition and texture
Genica Lawrence
,
S Buchin
,
Christine Achilleos
,
Florence Bérodier
,
Chantal Septier
,
et al.
Article dans une revue
hal-01222899v1
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Développement des caractéristiques biochimiques et sensorielles des fromages de chèvre. Étude interespèce par échange de la matière grasse et du lait écrémé de laits de vache et de chèvre
S Buchin
,
Gabriel Duboz
,
Jean-Luc Le Quéré
,
Rémy Grappin
Le Lait , 1998, 78 (6), pp.673-687
Article dans une revue
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Solid-State 31P NMR, a Relevant Method to Evaluate the Distribution of Phosphates in Semi-hard Cheeses
Mallory Gobet
,
S Buchin
,
Corinne C. Rondeau-Mouro
,
Bernard Mietton
,
E. Guichard
,
et al.
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Product quality based on local resources leading to improved sustainability
S Buchin
,
Bruno Martin
,
Agnès Hauwuy
Livestock farming systems in Central and Eastern Europe , 118, Wageningen Academic Publishers, 2006, Publication - European Association for Animal Production (EAAP), 978-90-7699-829-9
Chapitre d'ouvrage
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Thermophilic starters influence the sensory characteristics of swiss-type cheeses
Florence Bérodier
,
S Buchin
,
Gabriel Duboz
,
Françoise Berthier
5.IDF Symposium on Cheese Ripening , Mar 2008, Bern, Switzerland
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Caractérisation de la fraction volatile du lait de jument
Sylvie S. Pochet
,
Jean-Christophe Salmon
,
S Buchin
36. Journée de la Recherche Equine , Mar 2010, Paris, France
Communication dans un congrès
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Lactobacillus delbrueckii subsp lactis as a starter culture significantly affects the dynamics of volatile compound profiles of hard cooked cheeses
S Buchin
,
Gabriel Duboz
,
Jean-Christophe Salmon
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Effect of mesophilic lactobacilli and enterococci adjunct cultures on the final characteristics of a microfiltered milk Swiss-type cheeses
Yvette Bouton
,
S Buchin
,
Gabriel Duboz
,
Sylvie S. Pochet
,
Eric Beuvier
Article dans une revue
istex
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Do terpenes influence the flavour of cheeses ?
S Buchin
,
B. Martin
,
A. Hauwuy
10. Weurman Flavour Research Symposium , Jun 2002, Beaune, France. pp.186
Communication dans un congrès
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Tentative hierarchization of the influence of milk properties and technological practices on rheological properties of Abondance cheese
L. Tessier
,
C. Bugaud
,
S Buchin
Journal of Dairy Research , 2003, 70, pp.403-411
Article dans une revue
hal-02674033v1
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Identification de composés monoterpéniques, sesquiterpéniques et benzéniques dans un lait d'alpage très riche en ces substances
S Buchin
,
J.C. Salmon
,
A.P. Carnat
,
T. Berger
,
C. Bugaud
,
et al.
Mitteilungen aus Lebensmitteluntersuchung und Hygiene , 2002, 93, pp.199-216
Article dans une revue
hal-02681117v1
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Relationships between abondance cheese texture, its composition and that of milk produced by cows grazing different types of pastures
C. Bugaud
,
S Buchin
,
Y. Noël
,
L. Tessier
,
Sylvie Pochet
,
et al.
Lait , 2001, 81, pp.593-607
Article dans une revue
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Microbial ecology dynamics reveal a succession in the core microbiota involved in the ripening of pasta filata caciocavallo pugliese cheese
Ilaria de Pasquale
,
Raffaella Di Cagno
,
S Buchin
,
Maria de Angelis
,
Marco Gobbetti
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hal-02632586v1
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Influence of cheese composition on the aroma content, release and perception
Isabelle Andriot
,
Chantal Septier
,
Caroline Peltier
,
Pascal Barbet
,
Romain Palme
,
et al.
Congrès Analytics Nantes 2022 , Sep 2022, Nantes, France.
Poster de conférence
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Influence of the composition of Alpine highland pasture on the chemical, rheological and sensory properties of cheese
S Buchin
,
B. Martin
,
Didier Dupont
,
A. Bornard
,
Christine Achilleos
Journal of Dairy Research , 1999, 66, pp.579-588
Article dans une revue
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Distribution and mobility of phosphates and sodium ions in cheese by solid-state 31P and double-quantum filtered 23Na NMR spectroscopy
Mallory Gobet
,
Corinne C. Rondeau-Mouro
,
S Buchin
,
Jean-Luc Le Quéré
,
Elisabeth Guichard
,
et al.
Article dans une revue
istex
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