Accéder directement au contenu

Sébastien Marze

6
Documents

Présentation

Senior Research Scientist at BIA, INRAE, France

Publications

slefeunteun
didier-dupont
Image document

A standardised semi-dynamic in vitro digestion method suitable for food – an international consensus

Ana-Isabel Mulet-Cabero , Lotti Egger , Reto Portmann , Olivia Ménard , Sebastien Marze
Food and Function, 2020, 11 (2), pp.1702-1720. ⟨10.1039/c9fo01293a⟩
Article dans une revue hal-02648755v1
Image document

INFOGEST static in vitro simulation of gastrointestinal food digestion

André Brodkorb , Lotti Egger , Marie Alminger , Paula Alvito , Ricardo Assunção
Nature Protocols, 2019, 14 (4), pp.991-1014. ⟨10.1038/s41596-018-0119-1⟩
Article dans une revue hal-02073386v1

Structuring food to control its disintegration in the gastrointestinal tract and optimize nutrient bioavailability

Didier Dupont , Steven Le Feunteun , Sebastien Marze , Isabelle Souchon
Innovative Food Science & Emerging Technologies / Innovative Food Science and Emerging Technologies , 2018, 46, pp.83-90. ⟨10.1016/j.ifset.2017.10.005⟩
Article dans une revue hal-01893933v1
Image document

Structuring food to control its disintegration in the gastrointestinal tract and optimize nutrient bioavailability

Didier Dupont , Steven Le Feunteun , S. Marze , Isabelle Souchon
Innovative Food Science & Emerging Technologies / Innovative Food Science and Emerging Technologies , 2018, 46, pp.83-90. ⟨10.1016/j.ifset.2017.10.005⟩
Article dans une revue hal-03615663v1

A standardised static in vitro digestion method suitable for food – an international consensus

M. Minekus , M. Alminger , P. Alvito , S. Ballance , T Bohn
Food and Function, 2014, 5, pp.1113-1124. ⟨10.1039/C3FO60702J⟩
Article dans une revue hal-01195466v1
Image document

Structurer l'aliment pour mieux piloter sa déconstruction dans le tube digestif et optimiser la biodisponibilité des nutriments.

Didier Dupont , Steven Le Feunteun , Sebastien Marze , Isabelle Souchon
Les aliments fonctionnels dans un système alimentaire sain et durable, 3ième édition, Editions Lavoisier TEC et DOC, 1042 p., 2019, Collection Sciences et techniques agro-alimentaires, 978-2-7430-2026-2
Chapitre d'ouvrage hal-02166486v1