Sandrine COSTA
158
Documents
Identifiants chercheurs
- sandrine-costa
- 0000-0002-8989-8739
- IdRef : 057679789
- VIAF : 42004626
- ISNI : 0000000116286582
Présentation
Publications
- 17
- 17
- 14
- 8
- 7
- 7
- 7
- 7
- 6
- 6
- 5
- 5
- 5
- 5
- 5
- 4
- 4
- 4
- 4
- 4
- 4
- 4
- 4
- 4
- 4
- 4
- 4
- 3
- 3
- 3
- 3
- 3
- 3
- 3
- 3
- 3
- 3
- 3
- 3
- 3
- 3
- 3
- 3
- 3
- 3
- 3
- 3
- 3
- 3
- 3
- 3
- 3
- 3
- 3
- 2
- 2
- 2
- 2
- 2
- 2
- 2
- 2
- 2
- 2
- 2
- 2
- 2
- 2
- 2
- 2
- 2
- 2
- 2
- 2
- 2
- 2
- 2
- 2
- 2
- 2
- 2
- 2
- 2
- 2
- 2
- 2
- 2
- 2
- 2
- 2
- 2
- 2
- 2
- 2
- 2
- 2
- 2
- 2
- 2
- 2
- 2
- 2
- 2
- 2
- 2
- 2
- 2
- 2
- 2
- 2
- 2
- 2
- 2
- 2
- 2
- 2
- 2
- 2
- 2
- 2
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 42
- 39
- 30
- 25
- 20
- 16
- 14
- 12
- 10
- 9
- 8
- 6
- 6
- 5
- 5
- 5
- 4
- 4
- 4
- 4
- 4
- 4
- 4
- 4
- 4
- 4
- 4
- 3
- 3
- 3
- 3
- 3
- 3
- 3
- 3
- 3
- 3
- 3
- 3
- 3
- 3
- 3
- 3
- 3
- 3
- 3
- 3
- 2
- 2
- 2
- 2
- 2
- 2
- 2
- 2
- 2
- 2
- 2
- 2
- 2
- 2
- 2
- 2
- 2
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 67
- 36
- 43
- 4
- 1
- 1
- 1
- 3
- 1
- 6
- 3
- 3
- 3
- 3
- 2
- 2
- 2
- 2
- 2
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 14
- 16
- 12
- 9
- 11
- 9
- 8
- 12
- 9
- 4
- 2
- 3
- 4
- 6
- 11
- 7
- 5
- 1
- 2
- 2
- 1
- 1
- 2
- 1
- 1
- 2
- 2
- 3
- 1
- 1
|
Equestrian practitioners: essential services to support self-organization74th Annual Meeting of the European Federation of Animal Science (EAAP), European Federation of Animal Science (EAAP); World Association for Animal production (WAAP); Interbull, Aug 2023, Lyon, France. pp.454, ⟨10.3920/978-90-8686-936-7⟩
Communication dans un congrès
hal-04206498v1
|
Une cuisine (in)carnée ? Exploration des représentations et des identités de chefs cuisiniers français par rapport aux cuisines carnée et végétarienne2ème colloque sur les nouvelles pratiques de la restauration engagée : Végétaliser sa carte, May 2023, Paris, France
Communication dans un congrès
hal-04103834v1
|
|
Concilier les savoir-faire issus de la tradition et la réalité des enjeux de durabilité au sein des représentations et pratiques professionnelles : étude de cas auprès des chefs cuisiniers9ème Journée de Recherche en Marketing du Grand Est (JRMGE), Mar 2023, Namur (Belgique), France
Communication dans un congrès
hal-04060250v1
|
|
Le "hors structure" : un marché à investirJournées Sciences et Innovations Equines (JSIE), Jun 2023, Saumur, France
Communication dans un congrès
hal-04131126v1
|
|
|
New circular business models for urban solid biowaste valorisation10th International Conference on Sustainable Solid Waste Management, Jun 2023, Chania, Greece
Communication dans un congrès
hal-04186281v1
|
Coup de filet sur le bœuf ? Exploration des représentations professionnelles de chefs cuisiniers sur la cuisine de la viande et la cuisine sans viande vis à vis de leur offre4ème Journée Marketing et Développement Durable (JMDD) : "Responsabilité sociale, éthique et durabilité", Feb 2023, Paris, France
Communication dans un congrès
hal-03977389v1
|
|
Reducing meat consumption in restaurants. How chefs perceive the place of meat in relation to sustainability issues?12th International Conference on Culinary Arts and Sciences (ICCAS), Jun 2022, Lyon, France
Communication dans un congrès
hal-03689265v1
|
|
Les chefs passent au gril. Comment les chefs cuisiniers se représentent la viande face aux enjeux de durabilité alimentaire ?38ème Congrès international de l'Association Française du Marketing (AFM), Association Française du Marketing (AFM); Institut des Hautes Études Commerciales de Carthage (IHEC Carthage); Institut Supérieur de Comptabilité et d'Administration des Entreprises (ISCAE); Laboratoire Interdisciplinaire de Gestion Université-Entreprise (LIGUE), May 2022, Tunis, Tunisie
Communication dans un congrès
hal-03678664v1
|
|
Lowering the steaks? Exploration of professional representations of French chefs on meat and meat-free cooking, in relation to their offer8th Online Interdisciplinary Research Symposium in Foodservice Decisions: Food away from home and food insecurity, Dec 2022, Online Conference, United States
Communication dans un congrès
hal-03895059v1
|
|
Les pratiques équestres auto-organisées : facteurs clés de choix et pistes d'adaptation de l'offre de services des professionnelsCongrès international "Les Enjeux des Jeux", Dec 2022, Montpellier, France
Communication dans un congrès
hal-03957185v1
|
|
Self-organized equestrian practitioners: key characteristics and needs73. Annual meeting of the european federation of animal science (EAAP), Sep 2022, Porto, Portugal
Communication dans un congrès
hal-03779267v1
|
|
New Business Models for a circular bioeconomy at the city level – example of urban micro-breweries and composterPrintemps de l’innovation du Réseau de Recherche sur l’Innovation (RRI) - Innovations et filières de production biosourcées, Mar 2022, Online Conference, France
Communication dans un congrès
hal-03648065v1
|
|
Le « hors structure » : typologie des usagers équestres auto-organisésJournées sciences et innovations équines (JSIE) 2022, IFCE, Jun 2022, Saumur, France
Communication dans un congrès
hal-03739203v1
|
|
|
Value components in equestrian self-organization30. Congress of the European Association for Sport Management (EASM), Sep 2022, Innsbruck, Austria
Communication dans un congrès
hal-03810006v1
|
Déchets alimentaires et économie circulaire [Participation à la table ronde]Séminaire GOOD : Agir ensemble pour une alimentation durable, Sep 2021, Lyon, France. Disponible en ligne : https://www.youtube.com/watch?v=ET0JSC_ke14
Communication dans un congrès
hal-03431394v1
|
|
Self-organized equine users: key factors and value of professional services72. Annual meeting of the european federation of animal science (EAAP), Aug 2021, Davos, Switzerland. pp.307
Communication dans un congrès
hal-03376319v1
|
|
|
Favoriser la réduction du gaspillage alimentaire en comprenant la temporalité des routines37ème congrès annuel de l'Association Française du Marketing (AFM), May 2021, Angers (Online conference), France
Communication dans un congrès
hal-03240604v1
|
|
Self-organization: Passion for a sport or passion for an animalEuropean Association for Sport Management Doctoral Conference (EASM), Sep 2021, Online conference, Germany
Communication dans un congrès
hal-03385271v1
|
|
Proposer du cheval au restaurant pour développer la demandeJournées Sciences et Innovations Equines, May 2021, Online conference, France. 4 p
Communication dans un congrès
hal-03238317v1
|
|
Valorising olive waste and by-products in the Mediterranean region: a socio-economic perspective8th International conference on sustainable solid waste management, Jun 2021, Thessaloniki, Greece
Communication dans un congrès
hal-03275085v1
|
|
Consumer knowledge and perceptions of circular economy in the olive oil sector: a study of Tunisians consumers2nd Online Symposium on Circular Economy and Sustainability, Jul 2021, Alexandroúpoli [online conference], Greece
Communication dans un congrès
hal-03346746v1
|
How to fight food waste: research resultsAnnual international stop wasting food dinner, Sep 2021, Copenhague, Denmark
Communication dans un congrès
hal-03431417v1
|
|
Co-creation between consumers or with firms: determinants, consequences and components of value consumption in services51st Annual Conference of the Association for Consumer Research (ACR), Oct 2020, Paris (Online Conference), France. pp.316-317
Communication dans un congrès
hal-03238409v1
|
|
|
Freins et leviers à la consommation de viande chevaline en FranceJournées Sciences et Innovations Equines, Nov 2020, Saumur, France
Communication dans un congrès
hal-03023788v1
|
Comprendre et favoriser la mise en œuvre des recommandations antigaspi et mangerbouger grâce aux théories des pratiques36. Congrès de l’Association Française de Marketing (AFM), Biarritz, 5-7 mai 2020, Association Française de Marketing (AFM), May 2020, Biarritz, France
Communication dans un congrès
hal-02649005v1
|
|
Analyser la transition nutritionnelle au travers de l'offre et de la demande : approches croisées en économie, gestion et nutritionSéminaire de clôture du métaprogramme GloFoods, Dec 2020, Virtuel, France. 5 p. [powerpoint]
Communication dans un congrès
hal-03095706v1
|
|
|
Mieux satisfaire et fidéliser sa clientèle en centre équestre : des leviers d'action en fonction du type de cavalier12. Journée du Réseau Économique de la Filière Équine, REFErences, Mar 2019, Paris, France. 19 p
Communication dans un congrès
hal-02154597v1
|
|
Choix et fidélisation des cavaliers en centre équestreJournées Sciences et Innovations Equines, May 2019, Saumur, France. 10 p
Communication dans un congrès
hal-02164169v1
|
|
Age-related analysis of service loyalty: An example from recreational riders in equestrian centres27. European Association for Sport Management conference (EASM), Sep 2019, Séville, Spain. 785 p
Communication dans un congrès
hal-02738248v1
|
|
Consumer perceptions of the circular economy and bio-based productscolloque SFER "La bioéconomie : organisation, innovation, soutenabilité et territoire", Jun 2019, Reims, France
Communication dans un congrès
hal-02788904v1
|
A model of loyalty to services: an example from recreational riders in French riding schools70. Annual meeting of the European Association for Animal Production (EAAP), European Association for Animal Production (EAAP). ITA., Aug 2019, Gand, Belgium. 713 p
Communication dans un congrès
hal-02735371v1
|
|
Towards a reconstitution of riders’ paths and a typology of riding schools and clients70. Annual meeting of the European Association for Animal Production (EAAP), European Association for Animal Production (EAAP). ITA., Aug 2019, Gand, Belgium. 713 p
Communication dans un congrès
hal-02735056v1
|
|
Un steak de cheval pour déjeuner ? Etude exploratoire des déterminants psychologiques et culturels de la consommation de viande de cheval14. Journée AFM du Marketing Agroalimentaire, Association Française de Marketing (AFM). FRA., Sep 2019, Montpellier, France. 13 p
Communication dans un congrès
hal-02788900v1
|
|
|
The antecedents of loyalty to services: Illustration from recreational ridersColloque management du sport : perspectives et structuration de la recherche en management du sport, Université de Rennes 2 (UR2). FRA., Jun 2018, Rennes, France. 127 p
Communication dans un congrès
hal-02734625v1
|
La nécessaire adaptation des centres équestres aux nouvelles demandes de leurs clients : le cas des jeunes cavaliers non-propriétaires et de leurs parents12. Journées de recherches en sciences sociales, Société Française d'Economie Rurale (SFER). FRA.; Centre de Coopération Internationale en Recherche Agronomique pour le Développement (CIRAD). FRA.; Institut National de la Recherche Agronomique (INRA). FRA.; Ecole Nationale Vétérinaire Agroalimentaire et de l'Alimentation Nantes Atlantique (ONIRIS). FRA.; Université de Nantes (UN). FRA., Dec 2018, Nantes, France
Communication dans un congrès
hal-01961400v1
|
|
|
Methodological contribution to dig into practices: A practice-based study of food practices with projective technicsMid-term congress, Research Network of Sociology of Consumption - RN05 - Sociology of Consumption, European Sociological Association (ESA). FRA., Aug 2018, Copenhague, Denmark. 28 p. [diaporama]
Communication dans un congrès
hal-01886515v1
|
|
Redonner de la valeur aux fruits pour accroître leur consommation : une analyse expérimentale dans le cas du raisin11. Journées de Recherches en Sciences Sociales (JRSS), Laboratoire d'Etudes Rurales (LER). FRA.; Institut National de Recherche Agronomique (INRA). UMR Laboratoire d'Economie Forestière (0356).; Société Française d'Economie Rurale (SFER). FRA.; Centre de Coopération Internationale en Recherche Agronomique pour le Développement (CIRAD). FRA.; Institut Supérieur d'Agriculture et d'Agroalimentaire Rhône-Alpes (ISARA Lyon). FRA., Dec 2017, Lyon, France
Communication dans un congrès
hal-02737287v1
|
|
Comprendre les routines et pratiques au gaspillage alimentaire et au bien manger : approche de la consommation alimentaire par les théories des pratiques33. Congrès international de l'Association Française de Marketing, Laboratoire de gestion VALLOREM (Université de Tours). FRA., May 2017, Tours, France. 9 p
Communication dans un congrès
hal-01542566v1
|
Reducing food waste: a field quasi-experiment to assess the effect of plate size choice on psychosocial determinants and behaviours5. French-Austrian-German Workshop on Consumer Behavior : The challenges of culture !, University of Vienna [Vienna]. AUT., Mar 2017, Vienne, Austria. 5 p
Communication dans un congrès
hal-01604956v1
|
|
|
Comprendre le lien entre le gaspillage alimentaire et le bien manger en foyer : emploi des théories des pratiques pour une nouvelle approche des politiques publiques15. Journées Normandes de Recherche sur la Consommation, Institut d'Administration des Entreprises de Dijon (IAE). FRA.; Institut d'Administration des Entreprises de Dijon (IAE). FRA.; Institut d'Administration des Entreprises de Dijon (IAE). FRA., Nov 2016, Caen, France. 25 p
Communication dans un congrès
hal-02793917v1
|
Consumer’s concern for food waste: conceptualization and proposition for a measuring scale45. EMAC Annual Conference, European Marketing Academy (EMAC). BEL., May 2016, Oslo, Norway. 7 p
Communication dans un congrès
hal-01506481v1
|
|
Des étiquettes gustatives pour les abricots? Une expérimentation économiqueColloque restitution ILLIAD, Jan 2016, Montpellier, France
Communication dans un congrès
hal-02801145v1
|
|
|
Understanding household food waste and healthy eating through practice theories4. Nordic Conference on Consumer Research, May 2016, Aahrus, Denmark
Communication dans un congrès
hal-02800542v1
|
|
L’incidence des offres promotionnelles sur les produits alimentaires sur le comportement de gaspillage alimentaire des consommateurs et des ménagesInnovons contre le gaspillage alimentaire en Occitanie !, Direction Régionale de l'Alimentation, de l'Agriculture et de la Forêt du Languedoc-Rousillon (DRAAF Languedoc Roussillon). FRA.; Agence de l'Environnement et de la Maîtrise de l'Energie (ADEME). FRA.; United Nations Educational Scientific and Cultural Organization (UNESCO). INT., Nov 2016, Montpellier, France. 8 p
Communication dans un congrès
hal-02800436v1
|
Incidence du circuit (long ou court) de commercialisation en verger de pêchers à bas niveaux d’intrants.Journées de Restitution du projet ANR-ILLIAD, Jan 2016, Montpellier, France
Communication dans un congrès
hal-02798606v1
|
|
Attachement au lieu et fidélité des touristes dans un espace naturel protégé : influence de l’attachement aux animaux et de la connexion à la nature32. Congrès international de l'Association Française de Marketing, AFM, Université Jean Moulin - Lyon III (UJML). FRA.; Association Française de Marketing (AFM). FRA., May 2016, Lyon, France. 7 p
Communication dans un congrès
hal-02797287v1
|
|
|
Identification des croyances relatives au gaspillage alimentaire chez des usagers de la restauration collective : implications pour l’élaboration d’un questionnaire basé sur la théorie du comportement planifié32. Congrès international de l'Association Française de Marketing, AFM, Université Jean Moulin - Lyon III (UJML). FRA.; Association Française de Marketing (AFM). FRA., May 2016, Lyon, France. 6 p
Communication dans un congrès
hal-01511998v1
|
|
Consentement à payer pour des pêches conventionnelles et biologiques : n'y a-t-il que le physique qui compte ?10. Journée du Marketing Agroalimentaire, Sep 2015, Montpellier, France
Communication dans un congrès
hal-01594259v1
|
|
La sensibilité du consommateur au gaspillage alimentaire : proposition d’une échelle de mesure31. Congrès international de l'Association Française de Marketing, AFM, May 2015, Marrakech, Maroc. 21 p
Communication dans un congrès
hal-02801943v1
|
|
Consentement à payer pour des pêches conventionnelles et biologiques : n'y a-t-il que le physique qui compte ?9. Journées de Recherches en Sciences Sociales (JRSS), Institut National de Recherche Agronomique (INRA). UMR Laboratoire d'Economie Forestière (0356).; Société Française d'Economie Rurale (SFER). FRA.; Centre de Coopération Internationale en Recherche Agronomique pour le Développement (CIRAD). FRA., Dec 2015, Nancy, France
Communication dans un congrès
hal-01499039v1
|
|
La sensibilité du consommateur au gaspillage alimentaire : proposition d’une échelle de mesure9. Journées de Recherches en Sciences Sociales (JRSS), Institut National de Recherche Agronomique (INRA). UMR Laboratoire d'Economie Forestière (0356).; Société Française d'Economie Rurale (SFER). FRA.; Centre de Coopération Internationale en Recherche Agronomique pour le Développement (CIRAD). FRA., Dec 2015, Nancy, France
Communication dans un congrès
hal-01487360v1
|
Exploring the status value of organic food8. Congrès de l'Association Française de Marketing, Association Française de Marketing (AFM). Paris, FRA., May 2012, Brest, France. 22 p
Communication dans un congrès
hal-01506192v1
|
|
Evaluation économique de deux pratiques en faveur du bois mort : Ilots de vieillissement et maintien de rémanents d’exploitationSéminaire interne Bois mort, Nov 2012, Nogent sur Vernisson, France. pp.15
Communication dans un congrès
hal-02597609v1
|
|
|
Economics of species change under risk of climate change and increasing information : a (Quasi-)Option value analysisTackling climate change : the contribution of forest scientific knowledge, Groupement d’Intérêt Public "Ecosystèmes Forestiers" (GIP ECOFOR). Paris, FRA., May 2012, Tours, France. 11 diapositives
Communication dans un congrès
hal-01000307v1
|
|
Exploring the social value of organic food5. International Consumer Sciences Research Conference (ICSRC), Rheinische Friedrich-Wilhelms-Universität Bonn. DEU., Jul 2011, Bonn, Germany. 21 p
Communication dans un congrès
hal-01499049v1
|
Making or buying environmental public goods: do consumers care?5. Journées de recherches en sciences sociales INRA SFER CIRAD, Société Française d'Economie Rurale (SFER). Paris Cedex 15, FRA., Dec 2011, Dijon, France. 13 p
Communication dans un congrès
hal-01462673v1
|
|
|
Are environmental offsets indulgences?4. Journées de recherches en sciences sociales, Dec 2010, Rennes, France. pp.1-11
Communication dans un congrès
hal-01072364v1
|
|
Are environmental offsets indulgences?Workshop "Ecolabelling Programs: Consumers' Motivations and Policy Options", Institut National de Recherche Agronomique (INRA). UMR Structures et Marchés Agricoles, Ressources et Territoires (1302)., Jun 2010, Rennes, France. 10 p
Communication dans un congrès
hal-01072268v1
|
|
Can positional concerns enhance the private provision of public goods?Workshop "Ecolabelling Programs: Consumers' Motivations and Policy Options", Institut National de Recherche Agronomique (INRA). UMR Structures et Marchés Agricoles, Ressources et Territoires (1302)., Jun 2010, Rennes, France. 14 p
Communication dans un congrès
hal-01072266v1
|
Évaluation économique de pratiques de conservation de la biodiversité forestièreJournées francophones des sciences de la conservation de la biodiversité, Le réveil du Dodo III, Mar 2009, Montpellier, France. 15 p
Communication dans un congrès
hal-02591811v1
|
|
Analysis of French timber prices over the past 50 yearsSustainable Forest Management and Accounting - Resolutions During the Financial Crisis, Managerial Economics and Accounting, Conference IUFRO Unit 4.05.00, Oct 2009, Darmstadt, Germany. pp.19
Communication dans un congrès
hal-02592445v1
|
|
|
Impacts économiques des tempêtes. Application à la tempête Klaus et au massif forestier landaisCarrefours de l'innovation agronomique : Sylviculture, Forêts et Tempêtes, Jun 2009, Bordeaux, France. 25 p
Communication dans un congrès
hal-01072357v1
|
|
Does Aversion to the Sucker's Payoff Matter in Public Goods Games?10. Journées d'Economie Expérimentale, JEE, Association Française de Science Economique (AFSE). FRA., May 2008, Dijon, France. 9 p
Communication dans un congrès
hal-01072344v1
|
|
Private provision of public goods: strategic and moral motivationsSéminaire LAMETA, Institut National de Recherche Agronomique (INRA). UMR UMR INRA / Univ. Montpellier 1 / ENSAM / CNRS / CEMAGREF / CIHEAM : Laboratoire montpelliérain d'économie théorique et appliquée (1135)., Feb 2008, Montpellier, France. 11 p
Communication dans un congrès
hal-01072441v1
|
|
Positional concerns in public goods gamesESA 2008 European Regional meeting, Economic Science Association (ESA). INT., Sep 2008, Lyon, France. 16 p
Communication dans un congrès
hal-01072341v1
|
Taste and quality perception of attributes in product differentiation: an econometric model with latent variablesSéminaire ECOFOR, Oct 2007, Paris, France. 24 p
Communication dans un congrès
hal-01072415v1
|
|
Substitution entre matériaux et comportement des acheteurs : une application aux marchés des fenêtresPortes ouvertes INRA, 2004, Champenoux, France. 1 p
Communication dans un congrès
hal-01190996v1
|
|
Approche économique du stockage des bois5. Journée scientifique de la forêt et du bois, 2001, Nancy, France. 10 p
Communication dans un congrès
hal-01191009v1
|
|
Public profitability of a diester project in France and in the European Union8. European biomass conference, Oct 1994, Vienne, Australia
Communication dans un congrès
hal-02774678v1
|
|
Economic impacts of a biofuel project in France and in the EU5. International conference on computable general equilibrium modeling, Oct 1994, Waterloo, Canada. 39 p
Communication dans un congrès
hal-02848395v1
|
Collective marketing strategies and circular business models for valorising local food, agro-waste and by-products: Example of the olive oil chaine-EUBCE 2020. 28th European Biomass Conference and Exhibition. Bioeconomy's role in the post-pandemic economic recovery, Jul 2020, Virtual, France. , pp.102-102, 2020, e-EUBCE 2020. 28th European Biomass Conference and Exhibition. Bioeconomy's role in the post-pandemic economic recovery: Book of abstracts summaries
Poster de conférence
hal-02895045v1
|
|
|
Brakes and levers for horsemeat consumption in France in 201971. Annual Meeting of the European Federation of Animal Science (EAAP), Dec 2020, Virtual meeting, Portugal. Wageningen Academic Publishers, EAAP Book of Abstracts, 26, 2020, Book of abstracts of the 71st annual meeting of the European Federation of Animal Science (EAAP)
Poster de conférence
hal-03106990v1
|
|
The horse meat market in France170. EAAE Seminar: Governance of food chains and consumption dynamics: what are the impacts on food security and sustainability?, May 2019, Montpellier, France. , 2019
Poster de conférence
hal-02789666v1
|
Young rider’s satisfaction and loyalty to a club: factors and influences70. Annual meeting of the European Association for Animal Production (EAAP), Aug 2019, Gand, Belgium. Wageningen Academic Publishers, 713 p., 2019, Book of abstracts of the 70th annual meeting of the European Federation of Animal Science
Poster de conférence
hal-02736190v1
|
|
The horse meat market in France: first overview and research perspectives70. Annual meeting of the European Association for Animal Production (EAAP), Aug 2019, Gand, Belgium. Wageningen Academic Publishers, 713 p., 2019, Book of abstracts of the 70th annual meeting of the European Federation of Animal Science
Poster de conférence
hal-02735054v1
|
|
Food routines and practices: how food waste and healthy eating interact?North American conference of the Association for Consumer Research, Oct 2017, San Diego, United States. , 1 p., 2017
Poster de conférence
hal-02790914v1
|
|
|
L’individu comme cible des campagnes ? Application des théories des pratiques à l’alimentation Identification de porteurs actifs ou passifsJFN 2016, Journées Francophones de Nutrition, Nov 2016, Montpellier, France. 441 p., 2016, JFN 2016-Livre des résumés
Poster de conférence
hal-01542568v1
|
|
ILLIAD project: Sustainable, local or localised, innovative food chains – application to apricot production16. International Symposium on Apricot Breeding and Culture, Jun 2015, Shenyang, China. 2018, ⟨10.17660/ActaHortic.2018.1214.7⟩
Poster de conférence
hal-02736932v1
|
|
ILLIAD project: sustainable, local or localised, innovative food chains16. International Symposium on Apricot Breeding and Culture, Jun 2015, Shenyang, China. p. 44, 2015
Poster de conférence
hal-02740015v1
|
|
Are consumers willing to pay for farmers’ Use of carbon offsets ?18. Annual Conference EAERE, Jun 2011, Rome, Italy. 1 p., 2011
Poster de conférence
hal-02804931v1
|
Destination du chêne et du hêtre récoltés en Lorraine42 p., 1998
Ouvrages
hal-01191034v1
|
|
Analyse coûts-avantages d'une production d'ester méthylique de colzaINRA-ESR, 50 p., 1995, 2-7380-0665-5
Ouvrages
hal-02847313v1
|
|
Analyser la transition nutritionnelle à travers l’offre et la demande alimentaires : approches croisées en économie, gestion et nutritionAlban Thomas; Arlène Alpha; Aleksandra Barczak; Nadine Zakhia-Rozis. Durabilité des systèmes pour la sécurité alimentaire. Combiner les approches locales et globales, Ed. Quae, pp.53-63, 2024, Synthèses, 978-2-7592-3852-1
Chapitre d'ouvrage
hal-04509450v1
|
Reducing food loss and waste in meat and fruit supply chains: how food engineering can helpAlban Thomas; Arlène Alpha; Aleksandra Barczak; Nadine Zakhia-Rozis. Sustainable food systems for food security. Need for combination of local and global approaches, Ed. Quae, 220 p., 2022, 9782759235759
Chapitre d'ouvrage
hal-03705526v1
|
|
Analysing the nutrition transition through food supply and demand : cross-perspective approaches in economics, management and nutritionAlban Thomas; Arlène Alpha; Aleksandra Barczak; Nadine Zakhia-Rozis. Sustainable food systems for food security. Need for combination of local and global approaches, Ed. Quae, 220 p., 2022, 9782759235759
Chapitre d'ouvrage
hal-03701926v1
|
|
Coût et rentabilité du stockageStockage des bois par aspersion: aspects réglementaires, techniques et économiques, Ministère de l'Agriculture et de la Pêche, p. 43-54, 2000
Chapitre d'ouvrage
hal-02928492v1
|
Alimentation : pourquoi les consommateurs gaspillent-ils ?2022
Autre publication scientifique
hal-03672169v1
|
|
|
Les usagers équestres « Hors structure » : caractéristiques, comportements et besoins2021, pp.1
Autre publication scientifique
hal-03376468v1
|
Evaluation de projets en économie ouverte : application au cas des biocarburantsSciences du Vivant [q-bio]. Université Paris Ouest Nanterre La Défense, 1995. Français. ⟨NNT : ⟩
Thèse
tel-02850510v1
|