Diagnostic de l’IgE-réactivité par analyse des composants moléculaires (test ISAC)
D.A. Moneret-Vautrin
,
J. Vitte
,
S. Jacquenet
,
M. Morisset
,
Sandra S. Denery-Papini
,
et al.
Revue francaise d'allergologie , 2011, 51, pp.73-83
Article dans une revue
hal-02648381v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Allergy to deamidated gluten in patients tolerant to wheat: specific epitopes linked to deamidation
Sandra S. Denery-Papini
,
Marie Bodinier
,
Colette C. Larre
,
Chantal C. Brossard
,
Florence Pineau
,
et al.
Article dans une revue
istex
hal-02650450v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
L’agrégation de l’ovalbumine induite par un traitement thermique modifie son allergénicité
Mathilde Claude
,
Roberta Lupi
,
Grégory Bouchaud
,
Marie Bodinier
,
Chantal Brossard
,
et al.
11ème Congrès francophone d'allergologie , Apr 2016, Paris, France
Communication dans un congrès
hal-01603659v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Serin Protease Inhibitors (Serpins) are wheat allergens containing mainly conformational epitopes
Hamza H. Mameri
,
Jean-Charles J.-C. Gaudin
,
Manon M. Pietri
,
Olivier O. Tranquet
,
Colette Larre Larré
,
et al.
31. Congress of the European Academy of Allergy and Clinical Immunology , Jun 2012, Genève, Switzerland. pp.602
Communication dans un congrès
hal-01004301v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
SOLEIL light reveals common allergenic structures involved in wheat allergies
Sandra Denery-Papini
,
Jean-Charles J.-C. Gaudin
,
Hamza Mameri
,
Chantal Brossard
,
Frank Wien
,
et al.
INRA SOLEIL 10 years , 89 p., 2016
Chapitre d'ouvrage
hal-02940530v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Application of the adverse outcome pathway (AOP) concept to structure the available in vivo and in vitro mechanistic data for allergic sensitization to food proteins
Jolanda van Bilsen
,
Edyta Sienkiewicz Szłapka
,
Daniel Lozano Ojalvo
,
Linette E. M. Willemsen
,
Celia M Antunes
,
et al.
Article dans une revue
hal-01604242v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Evaluer le pouvoir déclenchant de 3 inhibiteurs d’alpha amylase (CM3, CM16 et 0,28) pour produire de nouvelles lignées de blé
Roberta Lupi
,
Silvio Tundo
,
Mickael Lafond
,
Thierry Giardina
,
Sandra Denery-Papini
,
et al.
colloque national du réseau français de biologie des graines (GRAINES 2019) , May 2019, Angers, France. 1p
Communication dans un congrès
hal-02787986v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Valeurs nutritionnelles des protéines végétales dans l’alimentation
Stéphane Walrand
,
Didier Remond
,
Sandra S. Denery-Papini
,
Marc Anton
,
Didier Dupont
Salon de l’agriculture , Centre National des Expositions et Concours Agricoles (CENECA). FRA., Feb 2013, Paris, France
Communication dans un congrès
hal-02802394v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Évaluation de l'allergénicité de génotypes de blé diploïde et hexaploïde
Colette C. Larre
,
Roberta R. Lupi
,
Denise Moneret-Vautrin
,
Hélène Rogniaux
,
Sandra S. Denery-Papini
6. Congrès Francophone d'Allergologie , Jun 2011, Paris, France.
, pp.1, 2011
Poster de conférence
hal-02807819v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Consecutive Food and Respiratory Allergies Amplify Systemic and Gut but Not Lung Outcomes in Mice
Gregory Bouchaud
,
Paxcal Gourbeyre
,
Tiphaine Bihouée
,
Phillippe Aubert
,
David Lair
,
et al.
Article dans une revue
hal-01830976v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Reduction of Allergenic Potential in Bread Wheat RNAi Transgenic Lines Silenced for CM3, CM16 and 0.28 ATI Genes
Raviraj Kalunke
,
Silvio Tundo
,
Francesco Sestili
,
Francesco Camerlengo
,
Domenico Lafiandra
,
et al.
Article dans une revue
hal-02936296v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Characterisation of polyclonal and monoclonal anti-peptide antibodies specific for some low Mr subunits of wheat glutenin and their use in the detection of allelic variants at Glu-3 loci
Sandra Denery Papini
,
Marie Helene Morel
,
F. Holder
,
Joëlle Bonicel
,
M.H.V. van Regenmortel
Journal of Cereal Science , 1995, 22, pp.225-235
Article dans une revue
hal-02710889v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Impact of food processing on allergenic potential of wheat and egg proteins
Chantal C. Brossard
,
Colette C. Larre
,
Sandra S. Denery-Papini
7. symposIum CICBAA , Oct 2013, Angers, France. 1 p., 2013
Poster de conférence
hal-02805055v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Améliorer l'allergénicité de nouvelles protéines alimentaires : quels outils pour le futur
Sandra Denery
Carrefours de l’Innovations Agronomique CIAg , Jun 2016, Paris, France
Communication dans un congrès
hal-01603023v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Comparaison des épitopes de gliadines de blé reconnus par des IgE humaines et murines
Sandra S. Denery-Papini
6. Congrès Francophone d'Allergologie , Société Française d’Allergologie (SFA). Paris, FRA. Association Nationale de Formation Médicale Continue en Allergologie (ANAFORCAL)., Apr 2011, Paris, France. 1 p
Communication dans un congrès
hal-02805224v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Meta-analysis of IgE-binding allergen epitopes
Virginie Lollier
,
Sandra S. Denery-Papini
,
Chantal C. Brossard
,
Dominique D. Tessier
Article dans une revue
hal-02638014v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Les épitopes pour les nuls
Sandra Denery
Rencontres francophones d'allergologie moléculaire , Allergie France., Nov 2016, Paris, France
Communication dans un congrès
hal-01603569v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Food allergy to wheat : differences in immunoglobulin E-binding proteins as a function of age or symptoms
Fabrice Battais
,
Philippe P. Courcoux
,
Yves Popineau
,
Gisele Kanny
,
Denise Anne Moneret-Vautrin
,
et al.
Journal of Cereal Science , 2005, 42 (1), pp.109-117
Article dans une revue
hal-02675973v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Anti-peptide antibodies directed against omega-gliadins for the detection of sequences from bread and durum wheats
Sandra Denery Papini
,
Marie Françoise Samson
,
J.C. Autran
Article dans une revue
hal-02692730v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Apport de la protéomique à la connaissance des allergènes impliqués dans l’anaphylaxie induite par l’effort au blé
Sandra Denery
,
C. Tanaka
,
Florence Pineau
,
Roberta Lupi
,
Magella Drouet
,
et al.
Article dans une revue
hal-01603900v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
A generic approach to evaluate how B-cell epitopes are surface-exposed on protein structures
Virginie Lollier
,
Sandra S. Denery-Papini
,
Colette C. Larre
,
Dominique D. Tessier
Article dans une revue
hal-02644358v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
La maladie cœliaque et l'allergie alimentaire au blé et autres pathologies liées au gluten
Sandra S. Denery-Papini
52. Journées d'Etudes de l'AFDN, Symposium CERIN , Centre de Recherche et d'Information Nutritionnelles (CERIN). FRA., Jun 2014, Marseille, France
Communication dans un congrès
hal-02799766v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Les protéines de blé
Olivier O. Tranquet
,
Colette C. Larre
,
Sandra S. Denery-Papini
5. séminaire Comité interne sur l'Agriculture Biologique (CIAB) , Jan 2015, Neuville, France
Communication dans un congrès
hal-02797511v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Les allergènes du blé
Sandra S. Denery-Papini
Rencontre Francophone d'Allergologie Moléculaire , Société Française d’Allergologie (SFA). FRA., Nov 2014, Paris, France
Communication dans un congrès
hal-02800117v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Allergie et Intolérance au gluten
Sandra S. Denery-Papini
Colloque Médical de l'AFDIAG , Association Française Des Intolérants Au Gluten (AFDIAG). Paris, FRA., Nov 2012, Paris, France
Communication dans un congrès
hal-02803180v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Occupational immediate contact allergy to hydrolysed wheat protein after cosmetic exposure
Juliette Delaunay
,
Florence Hacard
,
Sandra Denery-Papini
,
Lorna Garnier
,
Frédéric Bérard
,
et al.
Article dans une revue
hal-01953690v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Quelle fraction de colza pour une meilleure digestibilité et une moindre allergénicité ?
Roberta Lupi
,
Sandra Denery
,
Laura Linxe
,
Gilbert Deshayes
,
Florence Pineau
,
et al.
colloque national du réseau français de biologie des graines (GRAINES 2019) , May 2019, Angers, France. pp.1
Communication dans un congrès
hal-02164162v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Immunoglobulin-E Reactivity and Structural Analysis of Wheat Low-Molecular-Weight Glutenin Subunits and Their Repetitive and Nonrepetitive Halves
Hamza H. Mameri
,
Jacques J. Snegaroff
,
Yann Gohon
,
Catherine C. Pecquet
,
Dominique D. Choudat
,
et al.
Article dans une revue
hal-01004138v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Limites des tests actuels pour l'évaluation de l'allergénicité de protéines alimentaires et de l'impact des procédés
Sandra S. Denery-Papini
Groupe de travail Allergies et Intolérances alimentaires , Feb 2015, Nantes, France
Communication dans un congrès
hal-02792472v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Characterization of the glycoproteins of the mature barley grain
Michel Laurière
,
Sandra Denery
,
Etienne David
,
Dominique Fouques
9. Congrès international des céréales et du pain , Jun 1992, Paris, France. 1 p., 1992
Poster de conférence
hal-02846268v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More