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185 résultats
Impact des procédés sur la détection des allergènesGroupe de travail Allergènes de l’Association National des Industrie de l’Agroalimentaire (ANIA), Association National des Industrie de l’Agroalimentaire (ANIA) (ANIA). Paris, FRA., May 2012, Paris, France
Communication dans un congrès
hal-02747804v1
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Les protéines de réserve du grain de bléProtéines végétales, Lavoisier Tec et Doc, 1996
Chapitre d'ouvrage
hal-02834651v1
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Food allergy to wheat : identification of immunoglobulin E and immunoglobulin G-binding proteins with sequential extracts and purified proteins from wheat flourClinical and Experimental Allergy, 2003, 33, pp.962-970. ⟨10.1046/j.1365-2222.2003.01592.x⟩
Article dans une revue
istex
hal-02680664v1
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Allerginicité de la farine de bléAllergie et immunologie, 2002, 34 (3), pp.98-99
Article dans une revue
hal-02679803v1
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Current mechanistic understanding of sensitization and tolerance to food proteins in the context of in vitro approaches for testing and assessment: Elicitation phaseImpARAS third WG meeting, Mar 2016, Barcelone, Spain
Communication dans un congrès
hal-01603589v1
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The influence of protein-chemical features on the skin sensitising capacity of five different wheat products: A dose-response study in brown Norway ratsCongress of the European-Academy-of-Allergy-and-Clinical-Immunology, May 2018, Munich, Germany. pp.1
Communication dans un congrès
hal-02735456v1
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Effet de la période d’exposition à un mélange de prébiotiques sur l’orientation du système immunitaire7. Congrès Francophone d’Allergologie, Apr 2012, Paris, France. 2012
Poster de conférence
hal-02805285v1
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Previous food allergy aggravates allergic markers and intestinal damages in a mouse model of asthmaCytokines Congress, International Cytokine and Interferon Society (ICIS). AUS., Oct 2014, melbourne, Australia. 1 p., ⟨10.1016/j.cyto.2014.07.021⟩
Communication dans un congrès
hal-02742171v1
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Deciphering the role of disulfide bonds and of repetitive epitopes in immunoglobulin E binding to wheat gliadinsInternational Symposium on Molecular Allergology on Food, Nov 2015, Lisbonne, Portugal. 1p
Communication dans un congrès
hal-01535403v1
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Relative reactivity to egg white and yolk or change upon heating as markers for baked egg tolerancePediatric Allergy and Immunology, 2019, 30 (2), ⟨10.1111/pai.13009⟩
Article dans une revue
hal-01997271v1
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Degranulation ability of native and agregated ovalbumin after in vitro simulated digestionSecond International Conference - COST improving Allergy Risk Assessment Strategy for new proteins, Sep 2016, Varsovie, Poland
Communication dans un congrès
hal-01605816v1
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Specificity of antisera raised against synthetic peptide fragments of high Mr glutenin subunitsJournal of Cereal Science, 1996, 23, pp.133-144
Article dans une revue
hal-02694416v1
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What is the impact of genetic transformation on wheat allergenicity?Congress of the European-Academy-of-Allergy-and-Clinical-Immunology, The European Academy of Allergy and Clinical Immunology (EAACI). CHE., Jun 2015, Barcelone, Spain. pp.1
Communication dans un congrès
hal-02742648v1
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Obtention et caractérisation d'anticorps anti-peptide spécifiques des différentes prolamines du bléSciences du Vivant [q-bio]. Institut National Agronomique Paris Grignon, 1995. Français. ⟨NNT : ⟩
Thèse
tel-02844254v1
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Interest of ImmunoCAP System to Recombinant omega-5 Gliadin for the Diagnosis of Exercise-Induced Wheat AllergyInternational Archives of Allergy and Immunology, 2009, 149 (1), pp.74-80. ⟨10.1159/000176309⟩
Article dans une revue
hal-02662066v1
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Optimization of large-scale purification of omega gliadins and other wheat gliadinsJournal of Cereal Science, 2022, 103, pp.103386. ⟨10.1016/j.jcs.2021.103386⟩
Article dans une revue
hal-03540918v1
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Heat treatments applied to egg product have a rather low impact on in vivo allergenicity, despite significant changes in protein digestibility and antigenicityPoster de conférence hal-01901473v1 |
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Comparison of the digestibility and antigenicity of raw and roasted whole peanut allergens5th International Conference on Food Digestion, Apr 2017, Rennes, France. 1p
Communication dans un congrès
hal-01603252v1
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A generic approach to evaluate how B-cell epitopes are surface-exposed on protein structuresMolecular Immunology, 2011, 48 (4), pp.577-585. ⟨10.1016/j.molimm.2010.10.011⟩
Article dans une revue
hal-02644358v1
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La maladie cœliaque et l'allergie alimentaire au blé et autres pathologies liées au gluten52. Journées d'Etudes de l'AFDN, Symposium CERIN, Centre de Recherche et d'Information Nutritionnelles (CERIN). FRA., Jun 2014, Marseille, France
Communication dans un congrès
hal-02799766v1
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Les protéines de blé5. séminaire Comité interne sur l'Agriculture Biologique (CIAB), Jan 2015, Neuville, France
Communication dans un congrès
hal-02797511v1
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Les allergènes du bléRencontre Francophone d'Allergologie Moléculaire, Société Française d’Allergologie (SFA). FRA., Nov 2014, Paris, France
Communication dans un congrès
hal-02800117v1
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Allergie et Intolérance au glutenColloque Médical de l'AFDIAG, Association Française Des Intolérants Au Gluten (AFDIAG). Paris, FRA., Nov 2012, Paris, France
Communication dans un congrès
hal-02803180v1
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Occupational immediate contact allergy to hydrolysed wheat protein after cosmetic exposureContact Dermatitis, 2018, 78 (4), pp.291-292. ⟨10.1111/cod.12929⟩
Article dans une revue
hal-01953690v1
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Quelle fraction de colza pour une meilleure digestibilité et une moindre allergénicité ?colloque national du réseau français de biologie des graines (GRAINES 2019), May 2019, Angers, France. pp.1
Communication dans un congrès
hal-02164162v1
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Limites des tests actuels pour l'évaluation de l'allergénicité de protéines alimentaires et de l'impact des procédésGroupe de travail Allergies et Intolérances alimentaires, Feb 2015, Nantes, France
Communication dans un congrès
hal-02792472v1
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Characterization of the glycoproteins of the mature barley grain9. Congrès international des céréales et du pain, Jun 1992, Paris, France. 1 p., 1992
Poster de conférence
hal-02846268v1
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Quelles farines pour les anaphylaxies à l'effort ?9. congrès Francophone d'Allergologie, Société Française d’Allergologie (SFA). Paris, FRA. Association Nationale de Formation Médicale Continue en Allergologie (ANAFORCAL)., Apr 2014, Paris, France. pp.4
Communication dans un congrès
hal-02740873v1
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New antibodies to specificaly detect deamidated gluten in food.4. MoniQA International Conference, MoniQA Association. Vienne, AUT., Feb 2013, Budapest, Hungary
Communication dans un congrès
hal-02744459v1
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Allergy to goat/sheep’s milk with good tolerance to cow’s milk but not to cow’s milk cheese: identification of 1-105 peptide from κ-casein as the molecular basis of reactivity toward cow’s milk cheese for two patientsResearch in Immunology, 2013, pp.1-7. ⟨10.5171/2013.168397⟩
Article dans une revue
hal-02647156v1
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