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sami ghnimi
Associate Professor
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Documents
Présentation
Sami GHNIMI est maître de conférences en Génie des Procédés au LAGEPP. Il est titulaire d’un DEA et doctorat en Génie des Procédés Industriels de l’Université de Technologie de Compiègne. Il a exercé les fonctions de Maitre de conférences à l’Université de Strasbourg de 2009 à 2013 et puis à l’international à l’Université de Gand (campus en Corée du sud) et à l’Université des Emirats
Sami GHNIMI is an associate Professor Process Engineering at LAGEPP. He holds a MSc and PhD in Industrial Process Engineering from Compiègne University of Technology, France. He worked as associate Professor at the University of Strasbourg from 2009 to 2013, and then internationally at the University of Ghent (Global campus in South Korea) and at the University of the United Arab Emirates.
Domaines de recherche
Génie des procédés
Ingénierie des aliments
Compétences
Analyse du cycle de vie
Biopolymères biodégradables
Encapsulation de biomolécules
Nanoémulsions
Publications
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Effect of pectin on the properties of nanoemulsions stabilized by sodium caseinate at neutral pHInternational Journal of Biological Macromolecules, 2022, 209 (B), pp.1858-1866. ⟨10.1016/j.ijbiomac.2022.04.160⟩
Article dans une revue
hal-03702715v1
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Effect of carrier oil on the properties of sodium caseinate stabilized O/W nanoemulsions containing Trans-cinnamaldehydeLWT - Food Science and Technology, 2021, 146 (1), pp.111655. ⟨10.1016/j.lwt.2021.111655⟩
Article dans une revue
hal-04434919v1
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Nanoencapsulation of Essential Oils as Natural Food Antimicrobial Agents: An OverviewApplied Sciences, 2021, 11, pp.5778. ⟨10.3390/app11135778⟩
Article dans une revue
hal-03267284v1
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Nanoencapsulation of Essential Oils as Natural Food Antimicrobial Agents: An OverviewApplied Sciences, 2021, 11 (13), pp.5778. ⟨10.3390/app11135778⟩
Article dans une revue
hal-04434934v1
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Stimuli-Responsive Polymer CoatingsMavinkere Rangappa S., Parameswaranpillai J., Siengchin S. (Eds). Polymer Coatings: Technologies and Applications, CRC Press, pp.199-225, 2021, 9780367189211
Chapitre d'ouvrage
hal-02969007v1
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Food Applications of Nigella sativa Essential OilFawzy Ramadan M. (eds). Black cumin (Nigella sativa) seeds: Chemistry, Technology, Functionality, and Applications. Food Bioactive Ingredients, Springer, pp.433-455, 2020, 978-3-030-48797-3. ⟨10.1007/978-3-030-48798-0_28⟩
Chapitre d'ouvrage
hal-03154618v1
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