- 28
- 7
- 6
- 4
- 3
- 2
- 2
- 2
- 1
Saïd Abou El Karam
55
Documents
Présentation
Contenu
Publications
- 7
- 4
- 4
- 4
- 3
- 3
- 3
- 2
- 2
- 2
- 2
- 2
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 26
- 22
- 4
- 2
- 2
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 2
- 4
- 4
- 5
- 1
- 1
- 1
- 1
- 3
- 1
- 1
- 1
- 3
- 1
- 6
- 7
- 4
- 2
- 1
- 3
- 1
Marker discovery in volatolomics based on systematic alignment of GC-MS signals: application to food authentication8. International Symposium on RAFA (Recent Advances in Food Analysis), 2017, Prague, Czech Republic
Communication dans un congrès
hal-02785517v1
|
|
Investigation of volatolome of body fluids and tissues by SPME-GC-MS to back-trace food chain exposure to micropollutants40. International Symposium on Capillary Chromatography (ISCC), 2016, Riva del Garda, Italy
Communication dans un congrès
hal-02740254v1
|
|
Advances in food characterization and contaminant determination through hyphenated mass spectrometry1. International Conference on Food Analysis (ICFA), 2016, Melbourne, Australia
Communication dans un congrès
hal-02739220v1
|
|
Use of liver volatile compounds as markers of animal exposure to toxic contaminants40. International Symposium of Capilary Chromatography / 13th International GCxGC Symposium, May 2016, Riva del Garda, Italy
Communication dans un congrès
hal-01628132v1
|
|
|
Relevance of volatile metabolome in animal-derived products to reveal a food chain contamination by hexabromocyclododecane61. International Congress of Meat Science and Technology (ICoMST), 2015, Clermont-Ferrand, France
Communication dans un congrès
hal-02741730v1
|
|
Use of liver volatile compounds as markers of animal exposure to toxic contaminants61. International Congress of Meat Science and Technology (ICoMST), Aug 2015, Clermont-Ferrand, France
Communication dans un congrès
hal-01269282v1
|
Relevance of the volatile metabolome in animal-derived food to reveal a pollutant contamination in food chain9. Journées Scientifiques du Réseau Français de Métabolomique et Fluxomique RFMF, Jun 2015, Lille, France. 2 p
Communication dans un congrès
hal-02799506v1
|
|
Use of volatile compounds in liver and plasma as markers of animal exposure to micropollutants7. International Symposium on Recent Advances in Food Analysis (RAFA), 2015, Prague, Czech Republic
Communication dans un congrès
hal-02740252v1
|
|
Analysis of neo-formed volatile heterocycles during meat cooking54. International Congress of Meat Science and Technology (ICoMST), Aug 2008, Le Cap, South Africa. 3 p
Communication dans un congrès
hal-02815772v1
|
|
Qualité sensorielle de la viande provenant de 3 muscles de taurillons et de vaches de réforme des 4 races allaitantes du Massif Central9. Rencontres, Dec 2002, Paris, France
Communication dans un congrès
hal-02763034v1
|
|
Identification de paramètres pour un modèle viscoélastique : Application à la caractérisation de tissus biologiques3. Conférence Internationale, Oct 2000, Casablanca, Maroc
Communication dans un congrès
hal-02771876v1
|
|
Imaging of meat structure by ultrasonic and magnetic resonance46. International congress of meat science and technology, 2000, United Kingdom
Communication dans un congrès
hal-02769650v1
|
|
Effects of bovine muscle composition and structure on ultrasonic measurementsNew developments in guaranteeing the optimal sensory quality of meat, 1999, Madrid, Spain. pp.143-162
Communication dans un congrès
hal-01986458v1
|
|
La sonoélastographie appliquée à l'analyse des propriétés mécaniques de la viande bovine7. Journées des Sciences du Muscle et Technologies de la Viande, Oct 1998, Rodez, France
Communication dans un congrès
hal-02842925v1
|
|
Classification of bovine muscles from texture analysis of meat slices images44th ICoMST, 1998, Barcelone, Spain. pp.942-943
Communication dans un congrès
hal-01986461v1
|
|
Classification des muscles de bovins par analyse de la "texture" d'images de tranches de viande10. Rencontres Scientifiques et Technologiques des Industries Alimentaires, Apr 1998, Massy, France
Communication dans un congrès
hal-02771744v1
|
|
Etude ultrasonore de muscles de bovinsJournées, Oct 1997, Clermont-Ferrand, France
Communication dans un congrès
hal-02769633v1
|
|
Ultrasonic characterization of bovine muscles43. International Congress of Meat Science and Technology, Jul 1997, Auckland, New Zealand
Communication dans un congrès
hal-02766993v1
|
|
Classement de muscles de bovins par analyse de la texture d\textquoterightimages réalisées sur des tranches de viandeRencontres Recherche Ruminants, 1995, Paris, France. pp.235\textendash238
Communication dans un congrès
hal-01986472v1
|
|
Caractérisation ultrasonore des tissus musculaires bovins2. Rencontres autour des recherches sur les ruminants, Dec 1995, Paris, France
Communication dans un congrès
hal-02775616v1
|
|
Classement de muscles de bovins par analyse de la texture d'images réalisées sur tranches de viande2. Rencontres autour des recherches sur les ruminants, Dec 1995, Paris, France
Communication dans un congrès
hal-02778632v1
|
|
Ultrasonic measurement of meat heterogeneity due to connective tissue38. International Congress of Meat Science and Technology, Aug 1992, Clermont-Ferrand, France
Communication dans un congrès
hal-02776467v1
|
|
Identification of odour active compounds generated in a processed cheese-like model systemEuroFoodChem XVth, Jul 2018, Copenhagen, Denmark
Poster de conférence
hal-01852762v1
|
A comparison of PCA, ICA and common components analysis applied to volatolomic dataPoster de conférence hal-01766704v1 |
|
Warping-based strategy for the systematic determination of discriminative features in gc-ms data40. International Symposium on Capilary Chromatography / 13th GCxGC Symposium, May 2016, Riva del Garda, Italy. 2016
Poster de conférence
hal-02739305v1
|
|
Use of liver volatile compounds as markers of animal exposure to toxic contaminantsABIES Days, Apr 2015, Paris, France. 2015
Poster de conférence
hal-02739511v1
|
|
|
RealCOW, a warping approach for the systematic determination of markers in GC-MS data38. International Symposium on Capillary Chromatography (ISCC), May 2014, Riva del Garda, Italy. 1 p., 2014
Poster de conférence
hal-02797935v1
|
|
Systematic determination of biomarkers by automated processing of gas chromatography-mass spectrometry data6. International Symposium on Recent Advances in Food Analysis (RAFA 2013), Nov 2013, Prague, Czech Republic. 1 p., 2013, 6ème International Symposium on Recent Advances in Food Analysis (RAFA 2013)
Poster de conférence
hal-02750326v1
|
Cooking induced odorants in meat determined by multi-dimensional-GC-MS / olfactometry techniques36. International Symposium on Capillary Chromatography, May 2012, Riva del Garda, Italy. 1 p., 2012, 36èmes International Symposium on Capillary Chromatography
Poster de conférence
hal-02745584v1
|
|
|
Outil logiciel d'aide à la purification de spectres de masse en mélange complexes27. Journées Françaises de Spectrométrie de Masse 2010, Sep 2010, Clermont-Ferrand, France. 2010, 27èmes Journées Françaises de Spectrométrie de Masse
Poster de conférence
hal-02757652v1
|
|
Identification of odour active compounds generated in a processed cheese-like model systemXV. EuroFoodChem, Jul 2009, Copenhague, Denmark. pp.1, 2009
Poster de conférence
hal-01354017v1
|
Effects of bovine muscle composition and structure on ultrasonic measurements20 p., 1999
Ouvrages
hal-02840619v1
|
|
Caractérisation de la viande par imagerie ultrasonore et de résonance magnétique4 p., 1999
Ouvrages
hal-02840482v1
|
|
Photographic image analysis for the classification of bovine meat14 p., 1999
Ouvrages
hal-02839622v1
|