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Rémi Saurel

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Interactions Between Isolated Pea Globulins and Purified Egg White Proteins in Solution

Jian Kuang , Pascaline Hamon , Florence Rousseau , Eliane Cases , Said Bouhallab
Food Biophysics, 2023, 18 (4), pp.520-532. ⟨10.1007/s11483-023-09797-4⟩
Article dans une revue hal-04123676v1

The Effect of High‐Pressure Microfluidization Treatment on the Foaming Properties of Pea Albumin Aggregates

Yanis Djemaoune , Eliane Cases , Rémi Saurel
Journal of Food Science, 2019, 84 (8), pp.2242-2249. ⟨10.1111/1750-3841.14734⟩
Article dans une revue hal-02295422v1

Microfluidization as Homogenization Technique in Pea Globulin-Based Emulsions

Bonastre Oliete , François Potin , Eliane Cases , Rémi Saurel
Food and Bioprocess Technology, 2019, pp.1-6. ⟨10.1007/s11947-019-02265-3⟩
Article dans une revue hal-02078815v1
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Drying method determines the structure and the solubility of microfluidized pea globulin aggregates

Bonastre Oliete , Salim A. Yassine , Eliane Cases , Rémi Saurel
Food Research International, 2019, 119, pp.444-454. ⟨10.1016/j.foodres.2019.02.015⟩
Article dans une revue hal-02172984v1

Modulation of the emulsifying properties of pea globulin soluble aggregates by dynamic high-pressure fluidization

Bonastre Oliete , François Potin , Eliane Cases , Rémi Saurel
Innovative Food Science & Emerging Technologies / Innovative Food Science and Emerging Technologies , 2018, 47, pp.292 - 300. ⟨10.1016/j.ifset.2018.03.015⟩
Article dans une revue hal-01912127v1

Improvement of the techno-functional properties of pea proteins by microfluidization

Bonastre Oliete , Eliane Cases , Rémi Saurel
International Journal of Food and Biosystems Engineering, 2017, 4 (1), pp.57-68
Article dans une revue hal-03965570v1

Effect of high methoxyl pectin on pea protein in aqueous solution and at oil/water interface

Adem Gharsallaoui , Kosuke Yamauchi , Odile Chambin , Eliane Cases , Rémi Saurel
Carbohydrate Polymers, 2010, 80 (3), pp.817-827. ⟨10.1016/j.carbpol.2009.12.038⟩
Article dans une revue hal-02295504v1

Utilisation of pectin coating to enhance spray-dry stability of pea protein-stabilised oil-in-water emulsions

Adem Gharsallaoui , Rémi Saurel , Odile Chambin , Eliane Cases , Andrée Voilley
Food Chemistry, 2010, 122 (2), pp.447-454. ⟨10.1016/j.foodchem.2009.04.017⟩
Article dans une revue hal-02295479v1

Interfacial and Emulsifying Characteristics of Acid-treated Pea Protein

Adem Gharsallaoui , Eliane Cases , Odile Chambin , Rémi Saurel
Food Biophysics, 2009, 4 (4), pp.273-280. ⟨10.1007/s11483-009-9125-8⟩
Article dans une revue hal-02295538v1
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VEggIn Interactions protéines végétales –protéines de blanc d’œuf pour le développement d’ingrédients fonctionnalisés

Valérie Lechevalier-Datin , Rémi Saurel , Eliane Cases
Troisième journée scientifique rennaise consacrée aux Sciences des Aliments, institut Agro Rennes, Jan 2022, Rennes visioconférence, France
Communication dans un congrès hal-03542663v1

Impact of processing conditions on functionality of powders prepared from mixed protein system

Manon Hiolle , Serge Mejean , Eliane Cases , Rémi Saurel , Valérie Lechevalier-Datin
The NIZO Plant Functionality Conference, Fred van de Velde (NIZO; chair) René Floris (NIZO) John Giezen (NIZO) Marie-Claire Morley (Elsevier), Oct 2020, Online, France
Communication dans un congrès hal-02976098v1

MOOC : "ProtéiNNOV : Protéines végétales et Innovation"

Samuel Lubbers , Eliane Cases , Florence Husson , Rémi Saurel , Gérard Duc
Agrosup, INRA, Eduter, Agreenium/IAVFF (Partenaires), 2018
Autre publication scientifique hal-03255077v1