Recherche - Archive ouverte HAL Accéder directement au contenu

Filtrer vos résultats

216 résultats

Composition en acides gras du lait de chèvre: influence du pourcentage de concentré combiné à la supplémentation en graines de colza

P.V.D. Andrade , Joseph-Alexandre J.-A. Tessier , Philippe Schmidely
11. Rencontres autour des Recherches sur les Ruminants, Dec 2004, Paris, France
Communication dans un congrès hal-02759507v1

Substitution totale du tourteau de soja par du tourteau de colza pour des vaches laitières hautes productrices - Résultats des essais 2002 du programme "Produire du lait autrement" engagé à la ferme expérimentale de Grignon

Philippe Schmidely , O. Lapierre , D. Tristant
11. Rencontres autour des Recherches sur les Ruminants, Dec 2004, Paris, France
Communication dans un congrès hal-02761377v1

Influence du variant génétique de la caséine alphaS1 du lait, et du taux azoté de la ration sur les caractéristiques de production du lait, et le bilan azoté chez la chèvre en début et milieu de lactation

Philippe Schmidely , P. Morand-Fehr , Daniel Sauvant
4. Rencontres autour des Recherches sur les Ruminants, Dec 1997, Paris, France
Communication dans un congrès hal-02767083v1
Image document

Influence du type de variants de la caséine αS1 et du niveau azoté de la ration sur le métabolisme azoté de la chèvre en lactation

P Bas , Philippe Schmidely , A Sleiman Haidar , Daniel Sauvant
Annales de zootechnie, 1993, 42 (2), pp.200-201
Article dans une revue hal-00888930v1
Image document

Revue bibliographique quantitative sur l'utilisation des hormones anabolisantes à action stéroïdienne chez les ruminants en production de viande. I. Performances zootechniques

Philippe Schmidely
Annales de zootechnie, 1993, 42 (4), pp.333-359
Article dans une revue hal-00888951v1
Image document

Milk composition during duodenal infusion of conjugated linoleic acid in dairy goats fed diets with different C18:2/C18:1 ratios

Philippe Schmidely , Patricia V.D. P. V. Andrade
Arquivo Brasileiro de Medicina Veterinária e Zootecnia, 2011, 63 (5), pp.1272-1276
Article dans une revue hal-01000651v1
Image document

Caractérisation de l’immaturité des porcelets à la naissance

Audrey Sacy , Yannig Le Treut , Philippe Schmidely , Eric Chevaux
42. Journées de la Recherche Porcine, Feb 2010, Paris, France. Journées de la Recherche Porcine en France, pp.259-260, 2010, Journées de la Recherche Porcine en France
Poster de conférence hal-01173574v1

Long-chain fatty acid metabolism in dairy cows: A meta-analysis of milk fatty acid yield in relation to duodenal flows and de novo synthesis

Frederic Glasser , Anne Ferlay , Michel Doreau , Philippe Schmidely , Daniel Sauvant , et al.
Journal of Dairy Science, 2008, 91 (7), pp.2771-2785. ⟨10.3168/jds.2007-0383⟩
Article dans une revue hal-01173471v1

La maîtrise de la composition et de la qualité du lait à la ferme

Daniel Sauvant , Philippe Schmidely
Bulletin de l'Académie Nationale de Médecine, 2008, 192 (4), pp.693-702
Article dans une revue hal-01173478v1

In vitro fermentation of total mixed diets differing in concentrate proportion: relative effects of inocula and substrates

Amélie Serment , Sylvie Giger-Reverdin , Philippe Schmidely , Ophelie Dhumez , Laurent Broudiscou , et al.
Journal of the Science of Food and Agriculture, 2016, 96 (1), pp.160-168. ⟨10.1002/jsfa.7076⟩
Article dans une revue istex hal-01356572v1

Dose effects of linseed and rapeseed oils on bovine rumen microbial metabolism in continuous culture

Laurent Broudiscou , Alain Quinsac , Pierre Carré , Philippe Schmidely , Corinne Peyronnet
69. Annual Meeting of the European Federation of Animal Science (EAAP), Aug 2018, Dubrovnik, Croatia. 2018
Poster de conférence hal-02736365v1

Méta-analyse des facteurs de variation du flux duodénal d'acides gras totaux et de sa composition chez les ruminants

Philippe Schmidely , Daniel Sauvant
10. Rencontres autour des Recherches sur les Ruminants, Dec 2003, Paris, France
Communication dans un congrès hal-02761035v1

Influence of extruded soya seeds on fat and protein percentage reversions and fatty acid composition of goat milk

Philippe Schmidely , P. Morand-Fehr , Joseph-Alexandre J.-A. Tessier , A. Rouzeau
9. Seminar of the FAO-CIHEAM Sub-Network on Sheep and goat nutrition, Nov 2001, Hammamet, Tunisia
Communication dans un congrès hal-02762830v1

Effects of genetic variant for alpha S1 casein and diet nitrogen content on the response of some plasma characteristics after alanine infustion in early and mid lactation goats

Philippe Schmidely , P. Morand-Fehr , Daniel Sauvant
FAO-CIHEAM Network of cooperative research on sheep and goats, subnetwork on nutrition, Oct 1996, Rabat, Morocco
Communication dans un congrès hal-02769337v1

Influence of propionic acid on glucogenicity in primarous lactating goats

Pierre Bas , M. Lloret-Pujol , Philippe Schmidely , P. Morand-Fehr
Workshop report, Sep 1993, Thessalonique, Greece
Communication dans un congrès hal-02778043v1
Image document

Modelling impacts of performance on the probability of reproducing, and thereby on productive lifespan, allow prediction of lifetime efficiency in dairy cows

Phuong Ho Ngoc , Pierre Blavy , Olivier Martin , Philippe Schmidely , Nicolas N.C. Friggens
Animal, 2015, 10 (01), pp.106-116. ⟨10.1017/S1751731115001718⟩
Article dans une revue hal-01356571v1

Evolution de la quantite d'energie ingeree chez le chevreau alimente avec du lait de chevre ou du lait de remplacement

Pierre Bas , Philippe Schmidely , P. Morand-Fehr
Reproduction Nutrition Development, 1991, 31, pp.289
Article dans une revue hal-02701152v1

Analyse des causes de surestimation de l'eau corporelle de la chevre par l'espace de diffusion de l'uree

Pierre Bas , Philippe Schmidely , Daniel Sauvant , P. Morand-Fehr , A. Rouzeau
Annales de zootechnie, 1992, 41, pp.121-122
Article dans une revue hal-02702498v1

Effect of dietary lipid supplementation on pre- and post-weaning growth and fat deposition in kids

Pierre Bas , P. Morand-Fehr , Philippe Schmidely , J. Hervieu
Annales de zootechnie, 1987, 36 (3), pp.339
Article dans une revue hal-02716777v1

Influence of insulin and glucagon alone or combined on glucose and non-esterified fatty acids homeostasis in the lactating goat

Philippe Schmidely , A. Sleiman Haidar , Pierre Bas , A. Rouzeau , Daniel Sauvant
Annales de zootechnie, 1993, 42 (2), pp.210
Article dans une revue hal-02702815v1

Influence of insulin or glucagon, alone or combined, on glucose homeostasis in dairy goats treated or not with recombinant bovine somatotropin

Philippe Schmidely , A. Sleiman Heidat , Daniel Sauvant , Pierre Bas , A. Rouzeau
Annales de zootechnie, 1994, 43 (3), pp.312
Article dans une revue hal-02700122v1

Relation between intake, ingestion rate and alimentary preferences in goats receiving diets with different forage/concentrate ratios and starch sources

J.A. Abijaoudé , P. Morand-Fehr , Joseph-Alexandre J.-A. Tessier , Philippe Schmidely , Daniel Sauvant
48. Annual meeting of the EAAP, Aug 1997, Vienne, Austria. pp.312, 1997
Poster de conférence hal-02837975v1
Image document

Determination of linoleic acid requirements for dairy cows using a meta-analysis approach

P. Denis , Anne Ferlay , Pierre Noziere , Christine Gerard , Philippe Schmidely
72nd Annual meeting of European Federation of Animal Science, Swiss Association for Animal Sciences (SAAS) in partnership with the Federal Office for Agriculture (FOAG) and Global Agenda for Sustainable Livestock (GASL)., Aug 2021, Davos, Switzerland. pp.181, ⟨10.3920/978-90-8686-918-3⟩
Communication dans un congrès hal-04224928v1
Image document

Quantitative relationships between ingested and intestinal flows of linoleic and alpha-linolenic acids, body weight and milk performance in mid-lactation dairy cows

Pauline Denis , Anne Ferlay , Pierre Noziere , C. Gerard , Philippe Schmidely
Animal, 2022, 16 (11), pp.100661. ⟨10.1016/j.animal.2022.100661⟩
Article dans une revue hal-03860599v1

Effet de sphingolipides végétaux sur l'induction du syndrome métabolique chez la souris

Dominique Hermier , Anne Blais , Annaig Lan , Frederique Tellier , Yannick Bellec , et al.
JFN 2016, Journées Francophones de Nutrition, Nov 2016, Montpellier, France. 2016
Poster de conférence hal-01778642v1

Influence du pourcentage de concentré et de la supplémentation lipidique (soja vs. colza) sur la production et la composition en acides gras du lait de chèvre

Pvd Andrade , Philippe Schmidely
12. Rencontres Recherches Ruminants, Dec 2005, Paris, France
Communication dans un congrès hal-02759658v1

Rumen acidosis: modeling ruminant response to yeast culture

Daniel Sauvant , Sylvie Giger-Reverdin , Philippe Schmidely
20. Alltech's International Feed Industry Symposium, May 2004, Lexington, United States
Communication dans un congrès hal-02758597v1

Nutritional efficiency for conception, pregnancy and lactation in goats with an emphasis on glucose and nitrogen metabolism

Serge Landau , P. Morand-Fehr , Pierre Bas , Philippe Schmidely , Sylvie Giger-Reverdin
6. International conference on goats, May 1996, Pekin, China
Communication dans un congrès hal-02767906v1

Effect of nature of starch on ruminal characteristics, blood parameters, glucose and insulin kinetics and milk performances of dairy goats

J.A. Abijaoudé , Pierre Morand-Fehr , Stéphane Hervieu , Sylvie Giger-Reverdin , Philippe Schmidely , et al.
6. International conference on goats, May 1996, Pékin, China
Communication dans un congrès hal-02764711v1

Les facteurs de variation du taux butyreux et de la composition en acide gras du lait de chèvre ou de brebis

Philippe Schmidely
Colloque, May 2000, Paris, France
Communication dans un congrès hal-02766322v1