Philippe Bohuon
Professeur en Génie des procédés à l'Institut Agro, Montpellier
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Documents
Domaines de recherche
Publications
Understanding the physicochemical processes involved in cooking legumes to drive water transferICEF14 - International Congress of Engineering Food, IAEF- International Association For Engineering And Food, Jun 2023, Nantes, France
Communication dans un congrès
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Evolution of colour and curcuminoids during the turmeric processing35th EFFoST International Conference 2021 : Healthy Individuals, Resilient Communities, and Global Food Security, EFFOST, Nov 2021, Lausanne, Switzerland
Communication dans un congrès
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Piloter la cuisson des légumineuses pour améliorer leur qualité nutritionnelleRencontres Francophones des Légumineuses, USC Légumineuses, Ecophysiologie Végétale, Agroécologie (LEVA), Feb 2021, Angers, France
Communication dans un congrès
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Understanding starch gelatinization and proteins denaturation during pulses cooking to improve nutritional quality35th EFFoST International Conference 2021 : Healthy Individuals, Resilient Communities, and Global Food Security, EFFOST, Nov 2021, Lausanne, Switzerland
Communication dans un congrès
hal-03894436v1
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A versatile simulator for defrosting, convective and boiling drying during hot air frying processInternational Multidisciplinary Modeling & Simulation Multiconference, Sep 2021, Krakow, Poland
Communication dans un congrès
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Modélisation & Simulation des transformations Agro-alimentaires (MESTRAL - AgreenCamp)Journée SFGP du groupe Ingénierie Avancée des Procédés "Simulation des procédés dans les industries agroalimentaires", May 2019, Montpellier, France
Communication dans un congrès
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Outil numérique d’enseignement des procédés de transformation alimentaires via l’ingénierie des connaissancesSFGP 2019, Oct 2019, Nantes, France
Communication dans un congrès
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Impact du mode de cuisson des frites sur la microstructure de leur croûte et leurs déterminants texturauxRayons X et Matière 2019, Nov 2019, Nancy, France
Communication dans un congrès
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Food process models for training purpose through knowledge engineering methodsICEF13 - 13th International Congress on Engineering and Food, Sep 2019, Melbourne, Australia
Communication dans un congrès
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Modelling in-vitro starch digestibility as a function of both food structure and degree of starch gelatinization α: case of plantain33rd EFFoST International Conference 2019 Sustainable Food Systems - Performing by Connecting, EFFOST, Nov 2019, Rotterdam, Netherlands
Communication dans un congrès
hal-03894920v1
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Description des traitements post-récolte du poivre sauvage (Piper spp.) à MadagascarJournées scientifiques QualiREG, Nov 2014, Antananarivo, Madagascar
Communication dans un congrès
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Effet du procédé de friture sur la répartition et l'état de l'eau mesurée par la RMN et IRM11èmes rencontres scientifiques et technologiques des industries alimentaires AGORAL, Nantes, 31 mars-1er avril 1999, 1999, France. pp.6
Communication dans un congrès
hal-02580122v1
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Demarch for the modeling of coupled heat and mass transfer during immersion chilling and freezingProceedings of the European concerted action on "The preservation of frozen food quality and safety throughout the distribution chain", Athens, GRC, 27-29 March 1998, 1998, Greece. pp.7
Communication dans un congrès
hal-02577640v1
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