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Pascale Bazoche
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INSECT4CITY: benefits and risks of insect-based bioconversion for recycling bio-waste from urban and peri-urban areas4. international conference Insects to Feed the World (IFW 2022), Jun 2022, Québec, Canada
Communication dans un congrès
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Consumer preferences for meals with plant-based proteins and the impact of informationEconomics seminar de l'Institut de Recherches Economiques - Université de Neuchâtel, Mar 2018, Neuchâtel, Switzerland
Communication dans un congrès
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On the role of information on consumer choices for plant-based proteinsConference "Public policies in the context of global changes: Climate change, Biodiversity and Food Sustainability", May 2018, Paris, France
Communication dans un congrès
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Que mangent les truites : acceptabilité par les consommateurs des insectes dans l’alimentation animaleRencontres du Centre d'Etudes et de Prospective., Ministère de l'Agriculture et de l'Alimentation (MAA). Paris, FRA., Feb 2018, Paris, France. 30 p
Communication dans un congrès
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What do trout eat: Acceptance of insects in animal feed15 Congress of the European Association of Agricultural Economists, European Association of Agricultural Economists (EAAE). INT., Aug 2017, Parme, Italy. 30 p
Communication dans un congrès
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Acceptabilité par les consommateurs des farines d'insectes dans l'alimentation animaleInsectinov2, INSECTINOV., Oct 2017, Romainville, France. 21 p
Communication dans un congrès
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What do trout eat: Acceptance of insects in animal feedWorkshop Economic Analysis of Environmental Food Policies, Toulouse Business School. FRA., Nov 2017, Toulouse, France. 22 p
Communication dans un congrès
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What do trout eat: Acceptance of insects in animal feed11. Journées de Recherches en Sciences Sociales (JRSS), Dec 2017, Lyon, France. 21 p
Communication dans un congrès
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Evaluating consumers' sustainable choice of wine: An on-line shop experiment143. EAAE / AAEA joint seminar. Consumer behavior in a changing world: food, culture, society, Mar 2015, Napoli, Italy
Communication dans un congrès
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Evaluating consumers' willingness to buy environmentally friendly wines: A store experiment6. european conference on sensory and consumer research: a sense of life, Sep 2014, Copenhagen, Denmark
Communication dans un congrès
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Evaluating consumers' sustainable choice of wine: A store experimentThe 10th Pangborn Symposium, Aug 2013, Rio de Janeiro, Brazil
Communication dans un congrès
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How to increase the demand to ensure the sustainability of a tropical sector?134.EAAE Seminar Labels on sustainability: an issue for consumers, producers, policy makers, and NGOs, Mar 2013, Paris, France. 22 p
Communication dans un congrès
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Buyer power and category captainshipEARIE 2012, European Association for Research in Industrial Economics (EARIE). Bruxelles, BEL., Sep 2012, Rome, Italy. 19 p
Communication dans un congrès
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Déterminants des préférences pour des vins de Pinot2. Internatinal Conference on Wine active compounds 2011 (WAC2011), United Nations Educational Scientific and Cultural Organization (UNESCO). Dijon, INT., Mar 2011, Beaune, France. 362 p
Communication dans un congrès
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Consumer's willingness to pay for reduced pesticides use on production of fresh and processed apples28. International Horticultural Congress, International Society for Horticultural Science (ISHS). INT., Aug 2010, Lisbonne, Portugal. 9 p
Communication dans un congrès
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Vin et environnement : comment réduire les quantités de pesticides utilisés en viticulture ?La réduction des pesticides agricoles, enjeux, modalités et conséquence, Société Française d'Economie Rurale (SFER). FRA., Mar 2010, Lyon, France. 17 p
Communication dans un congrès
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O consentimato a pagar dos consumidores face à reduçao do uso de pesticidas na produçao de alimentos6. Congresso da APDEA, Jul 2010, Ponta Delgada, Portugal
Communication dans un congrès
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Willingness to pay for appellation of origin: results of an experiment in France and Germany83. Annual conference, Western Economic Association International (WEAI). USA., Jun 2008, Honolulu, United States. 18 p
Communication dans un congrès
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An experimental study of wine consumers' willingness to pay for environmental characteristics12. EAAE Congress, European Association of Agricultural Economists (EAAE). INT.; Université de la Réunion. REU., Aug 2008, Ghent, Belgium. 13 p
Communication dans un congrès
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Distribution sélective et revente entre distributeurs23. Journées de Microéconomie appliquée, Association Française de Science Economique (AFSE). FRA., Jun 2006, Nantes, France. 34 p
Communication dans un congrès
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Willingness to pay for appellation of origin in the world chardonnay’s war: an experimental study12. Oenometrie, May 2005, Macerata, Italy. 25 p
Communication dans un congrès
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The project INSECT4CITY: assessment of benefits and risks of insect-based bioconversion for recycling bio-waste from urban and peri-urban areas3. International Symposium on Nutrition (ISN 2022): Urban food policies for sustainable nutrition and health, Jan 2022, Online, France
Poster de conférence
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Evaluating consumers' sustainable choice of wine: A store experimentPoster de conférence hal-02808174v1 |
INSECT4CITY: benefits and risks of insect-based bioconversion for recycling bio-waste from urban and peri-urban areasJournal of Insects as Food and Feed, 8 (Supplement 1), pp.S75, 2022, Abstracts – Insect production systems/processing organic side streams & waste management, ⟨10.3920/JIFF2022.S1⟩
N°spécial de revue/special issue
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The project INSECT4CITY: assessment of benefits and risks of insect-based bioconversion for recycling bio-waste from urban and peri-urban areasProceedings of the Nutrition Society, 81 (SI), pp.E73, 2022, Proceedings of the Nutrition Society : Urban food policies for sustainable nutrition and health, ⟨10.1017/s0029665122000969⟩
N°spécial de revue/special issue
hal-03685819v1
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Les leviers politiques et organisationnelsFlorence Jacquet; Marie-Hélène Jeuffroy; Julia Jouan; Édith Le Cadre; Thibaut Malausa; Xavier Reboud; Christian Huyghe. Zéro pesticide : un nouveau paradigme de recherche pour une agriculture durable, Éditions Quae, pp.195-227, 2022, Synthèses, 978-2-7592-3310-6
Chapitre d'ouvrage
hal-03612024v1
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Sustainable wine choiceReference Module in Food Science, Elsevier Science inc, 2017, 978-0-08-100596-5. ⟨10.1016/B978-0-08-100596-5.21406-6⟩
Chapitre d'ouvrage
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Willingness to pay for Appellation of Origin: Results of an experiment with Pinot Noir wines in France and GermanyWine Economics, Palgrave MacMillan, 392 p., 2013, Applied Econometrics Association Series, 978-1137289513. ⟨10.1057/9781137289520.0015⟩
Chapitre d'ouvrage
hal-01198181v1
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Evoluzione dei consumi : tendenze e approcci di analisiIl mercato del vino : tendenze strutturali e strategie dei concorrenti, FrancoAngeli, 2006, 88-464-7881-9
Chapitre d'ouvrage
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Acceptabilité des consommateurs guadeloupéens pour l’amélioration de la qualité nutritionnelle des boissons sucrées : une étude expérimentale2022, pp.59-73. ⟨10.1016/j.cnd.2021.11.002⟩
Autre publication scientifique
hal-03528013v1
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Consentements à payer et préférences sensorielles pour des produits ciblés sur les besoins nutritionnels des seniors : une approche expérimentale2020, pp.325-339. ⟨10.1016/j.cnd.2020.10.002⟩
Autre publication scientifique
hal-03028028v1
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Willingness to pay for pesticides’ reduction in European union: nothing but organic?2012
Pré-publication, Document de travail
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Willingness to pay for appellation of origin: results of an experiment with pinot noir wines in France and Germany2009
Pré-publication, Document de travail
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Méta-analyse de la demande de vin2005
Pré-publication, Document de travail
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Economie de la consommation et stratégies industrielles : contributions théoriques et applications au secteur agroalimentaireSciences de l'Homme et Société. Université Panthéon Assas (Paris 2), 2006. Français. ⟨NNT : ⟩
Thèse
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Annexe 5. Aptitude des consommateurs à modifier leur comportement pour prendre en compte l'environnementChapitre 2, Annexe 4 Diffusion du document : Publique. 2010
Chapitre de rapport
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