Ultrasonic methodology coupled to ATP bioluminescence for the non-invasive detection of fouling in food processing equipment - validation and application to a dairy factory
N. Oulahal-Lagsir
,
A. Martial-Gros
,
M. Bonneau
,
L.J. Blum
Article dans une revue
hal-04014223v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Chapitre 3. Conservateurs et ingrédients à action antimicrobienne
Nadia Oulahal
,
Morgan Guilbaud
,
Bastien Fremaux
,
Martine Carlier
,
Pascal Degraeve
Agents antimicrobiens et sécurité sanitaire des aliments ,
LAVOISIER , 2021
Chapitre d'ouvrage
hal-03832935v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
“Escherichia coli‐milk” biofilm removal from stainless steel surfaces: Synergism between ultrasonic waves and enzymes
Nadia Oulahal
,
Adèle Martial-Gros
,
Marc Bonneau
,
Loic J. Blum
Article dans une revue
hal-03628832v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Nettoyage et désinfection: des méthodes traditionnelles aux nouveaux outils
Nadia Oulahal
,
Cathérine Stride
,
Stéphane Pellerin
BioAdh 2017 , Nov 2017, Bouray-sur-Juine, France
Communication dans un congrès
hal-01782392v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Antioxidant activity of camel milk casein before and after in vitro simulated enzymatic digestion
Zeineb Jrad
,
Jean-Michel Girardet
,
Isabelle Adt
,
Nadia Oulahal
,
Pascal Degraeve
,
et al.
Article dans une revue
hal-02636305v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Interstrains comparison of the antimicrobial effect and mode of action of a Vietnamese Cinnamomum cassia essential oil from leaves and its principal component against Listeria monocytogenes
E. Dumas
,
P. Degraeve
,
N.‐t.‐t. Trinh
,
M. Le Thanh
,
N. Oulahal
Article dans une revue
hal-03878684v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Active biodegradable sodium caseinate films manufactured by blown-film extrusion: Effect of thermo-mechanical processing parameters and formulation on lysozyme stability
Basal Yilin Colak
,
Pierre Peynichou
,
Sophie Galland
,
Nadia Oulahal
,
Gilles Assezat
,
et al.
Article dans une revue
hal-01221151v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Enrobages comestibles et emballages actifs pour la conservation d’aliments périssables présentation et premiers résultats du projet de coopération Franco-Thaïlandaise ActiFoodCoat
Saroat Rawdkuen
,
Phunsiri Sutilhuk
,
Wirongrong Tongdeesoontorn
,
Samart Sai-Ut
,
Pimonpan Kaewprachu
,
et al.
La Revue de l'Observatoire des IAA , 2017
Article dans une revue
hal-01620079v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Effect of interaction with food constituents on plant extracts antibacterial activity
Lynda Bouarab-Chibane
,
Nadia Oulahal
,
Emilie Dumas
,
Nga Trinh Thi Thanh
,
Jalloul Bouajila
,
et al.
Article dans une revue
hal-02187809v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Les produits laitiers traditionnels : une source d’agents antimicrobiens pour la biopréservation des aliments ? Illustration au travers de quelques exemples et perspectives.
Nadia Oulahal
1er Congrès International de Technologies Alimentaires et Contrôle Qualité des Aliments, Agro Innov : Technologies Innovantes pour la Production Alimentaire, , Apr 2014, Djerba, Tunisia, Tunisie
Communication dans un congrès
hal-03878762v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Intérêt et limites d’application de biomolécules à action antimicrobienne dans des systèmes alimentaires : cas de la nisine et des huiles essentielles.
Nadia Oulahal
3ème Colloque International de Biotechnologie Microbienne , Mar 2012, Tanger, Maroc
Communication dans un congrès
hal-03878768v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
European survey and evaluation of sampling methods recommended by the standard EN ISO 18593 for the detection of Listeria monocytogenes and Pseudomonas fluorescens on industrial surfaces
Thomas Brauge
,
Lena Barre
,
Guylaine Leleu
,
Stéphane André
,
Catherine C. Denis
,
et al.
Article dans une revue
hal-02620313v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Les extraits végétaux : une alternative à certains conservateurs et biocides ?
Nadia Oulahal
,
Lynda Bouarab
,
Lucie Léonard
,
Nga-Thi-Thanh Trinh
,
Pascal Degraeve
Industries Alimentaires et Agricoles , 2017
Article dans une revue
hal-02442573v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
La biopréservation
Nadia Oulahal
Les 7 fonctions de l'emballage , Coll. Sciences et techniques agroalimentaires - Lavoisier, 2018, ISBN : 978-2-7430-2038-5
Chapitre d'ouvrage
hal-03878706v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
ToF-SIMS and XPS characterization of antimicrobial textiles for the food processing industry
Céline Brunon
,
François Bessueille
,
Carol Grossiord
,
Elise Chadeau
,
Nadia Oulahal
,
et al.
Article dans une revue
istex
hal-00832296v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Characterization of Plasma Enhanced Chemical Vapor Deposition-Physical Vapor Deposition transparent deposits on textiles to trigger various antimicrobial properties to food industry textiles
Céline Brunon
,
Elise Chadeau
,
Nadia Oulahal
,
Carol Grossiord
,
Laurent Dubost
,
et al.
Article dans une revue
istex
hal-00703778v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Antimicrobial finishing of textiles intended for food processing industry by plasma enhanced chemical vapor deposition - physical vapor deposition of Ag-SiOCH composites coated with AlxOy or SiOCH encapsulation layers
Céline Brunon
,
Élise Chadeau
,
Nadia Oulahal
,
Carol Grossiord
,
Laurent Dubost
,
et al.
Article dans une revue
hal-01539823v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Combined effect of chelating agents and ultrasound on biofilm removal from stainless steel surfaces. Application to “ Escherichia coli milk” and “ Staphylococcus aureus milk” biofilms
N. Oulahal
,
A. Martial-Gros
,
M. Bonneau
,
L. Blum
Article dans une revue
hal-04023850v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Casein/wax blend extrusion for production of edible films as carriers of potassium sorbate—A comparative study of waxes and potassium sorbate effect
Elodie Chevalier
,
Asma Chaabani
,
Gilles Assezat
,
Frédéric Prochazka
,
Nadia Oulahal
Food Packaging and Shelf Life , 2018, 16, pp.41-50
Article dans une revue
hal-02010474v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Avis de l'Anses relatif à un document d’appui aux lignes directrices de l’arrêté du 7 mars 2011 relatives à l’évaluation de l'efficacité antimicrobienne des auxiliaires technologiques utilisés comme agents de décontamination des denrées d’origine végétale
Régine Talon
,
Michel Baccaunaud
,
Frédéric Borges
,
Gilles Bornert
,
Catherine Chubilleau
,
et al.
Saisine n°2022-SA-0136, Anses. 2023, 55 p
Rapport
anses-04453336v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Active edible coatings/films for perishable foods preservation: potential, present limits and future prospects illustrated by some case studies.
Pascal Degraeve
,
Nadia Oulahal
4th International Conference on Molecular Biology & Biotechnology , Jun 2021, visioconference, Malaysia
Communication dans un congrès
hal-03878757v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Microbiologie du bois dans la filière fromage
N Oulahal
,
E Notz
,
F Aviat
,
V Michel
Bois et industries agroalimentaires , Chapitre 3 (25-46), Coll. Sciences et techniques agroalimentaires - Lavoisier, 2019, ISBN : 978-2-7430-2489-5
Chapitre d'ouvrage
hal-03878710v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Bioprotective yeasts: Potential to limit postharvest spoilage and to extend shelf life or improve microbial safety of processed foods
Yan He
,
Pascal Degraeve
,
Nadia Oulahal
Article dans une revue
hal-04458092v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Anti-Listeria innocua activity of silver functionalised textile prepared with plasma technology
Elise Chadeau
,
Nadia Oulahal
,
Laurent Dubost
,
Frédéric Favergeon
,
Pascal Degraeve
Article dans une revue
istex
hal-04008510v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Volatilome Analysis and Evolution in the Headspace of Packed Refrigerated Fish
Doriane Martin
,
Catherine Joly
,
Coralie Dupas-Farrugia
,
Isabelle Adt
,
Nadia Oulahal
,
et al.
N°spécial de revue/special issue
hal-04162990v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Chitosan–Sodium Caseinate Composite Edible Film Incorporated with Probiotic Limosilactobacillus fermentum: Physical Properties, Viability, and Antibacterial Properties
Seat Ni Wai
,
Yu Hsuan How
,
Lejaniya Abdul Kalam Saleena
,
Pascal Degraeve
,
Nadia Oulahal
,
et al.
Article dans une revue
hal-03878674v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Biofilm ecology of wooden shelves used in ripening the French raw milk smear cheese Reblochon de Savoie.
C. Mariani
,
Romain Briandet
,
J.-F. Chamba
,
E. Notz
,
A. Carnet-Pantiez
,
et al.
Article dans une revue
hal-00395415v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Biopreservation of Chocolate Mousse with Lactobacillus helveticus 2/20: Microbial Challenge Test
Bogdan Goranov
,
Desislava Teneva
,
Rositsa Denkova-Kostova
,
Vesela Shopska
,
Nadia Oulahal
,
et al.
Article dans une revue
hal-03878670v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Development and characterization of a novel edible extruded sheet based on different casein sources and influence of the glycerol concentration
Elodie Chevalier
,
Gilles Assezat
,
Frédéric Prochazka
,
Nadia Oulahal
Food Hydrocolloids , 2018, 75, pp.182-191
Article dans une revue
hal-02010386v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Bois et industries agroalimentaires
Nadia Oulahal
,
Florence Aviat
Coll. Sciences et techniques agroalimentaires - Lavoisier, 2019, ISBN : 978-2-7430-2489-5
Ouvrages
hal-03878690v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More