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Marie AMIOT-CARLIN

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### Directrice de recherche - Département Alimentation Humaine - INRAE #### UMR Moisa Campus Institut Agro / INRAE 2 Place Viala – 34060 Montpellier Cedex 1 France ##### marie-josephe.amiot-carlin@inrae.fr

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Prise en compte de la biodisponibilité des nutriments lors de l’identification de régimes alimentaires plus durables : la consommation de viande est-elle toujours à réduire ?

Marlène Perignon , Tangui Barre , Rozenn Gazan , Florent Vieux , Valérie Micard
Cahiers de Nutrition et de Diététique, 2019, 54 (6), pp.336-346. ⟨10.1016/j.cnd.2019.06.004⟩
Article dans une revue hal-02623581v1

The bioavailability of iron, zinc, protein and vitamin A is highly variable in French individual diets: Impact on nutrient inadequacy assessment and relation with the animal-to-plant ratio of diets

Marlène Perignon , Tangui Barre , Rozenn Gazan , Marie Josephe Amiot-Carlin , Nicole Darmon
Food Chemistry, 2018, 238, pp.73-80. ⟨10.1016/j.foodchem.2016.12.070⟩
Article dans une revue hal-01607470v1
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Integrating nutrient bioavailability and co-production links when identifying sustainable diets: How low should we reduce meat consumption?

Tangui Barre , Marlene Perignon , Rozenn Gazan , Florent Vieux , Valerie Micard
PLoS ONE, 2018, 13 (2), pp.1-21. ⟨10.1371/journal.pone.0191767⟩
Article dans une revue hal-01765837v1

Reaching Nutritional Adequacy Does Not Necessarily Increase Exposure to Food Contaminants: Evidence from a Whole-Diet Modeling Approach

Tangui Barre , Florent Vieux , Marlène Perignon , Jean Pierre J. P. Cravedi , Marie Josephe Amiot-Carlin
Journal of Nutrition, 2016, 146 (10), pp.2149-2157. ⟨10.3945/jn.116.234294⟩
Article dans une revue hal-01506515v1
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How low can dietary greenhouse gas emissions be reduced without impairing nutritional adequacy, affordability and acceptability of the diet? A modelling study to guide sustainable food choices

Marlène Perignon , Gabriel Masset , Gaël Ferrari , Tangui Barre , Florent Vieux
Public Health Nutrition, 2016, 19 (14), pp.2662-2674. ⟨10.1017/S1368980016000653⟩
Article dans une revue hal-02634507v1