- 8
- 4
- 4
- 1
- 1
Mercedes Fourment
18
Documents
Présentation
Publications
- 5
- 4
- 3
- 3
- 3
- 2
- 2
- 2
- 2
- 2
- 2
- 2
- 2
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 15
- 15
- 8
- 8
- 3
- 2
- 2
- 2
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 8
- 5
- 4
- 2
- 1
- 1
- 2
- 1
- 2
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
|
Response of albariño to local environmental conditions in Uruguay22nd GiESCO International Meeting, Cornell University, Ithaca, USA, Jul 2023, Ithaca (Cornell University), United States
Communication dans un congrès
hal-04167614v1
|
|
MESOCLIMATE IMPACT ON ALBARIÑO cv. (Vitis vinifera L.) BERRY COMPOSITION IN THE EMERGING ATLANTIC WINEGROWING REGION OF URUGUAY IN THE CONTEXT OF CLIMATE CHANGE35ème colloque de l'Association Internationale de Climatologie, Météo-France et Université Toulouse III, Jul 2022, Toulouse, France
Communication dans un congrès
hal-03757730v1
|
|
Réponses phénologiques de la vigne à la variabilité climatique dans une région côtière de l'UruguayChangement Climatique et Territoires, LETG UMR 6554 CNRS, 2020, Rennes, France. pp.319-324
Communication dans un congrès
hal-02936717v1
|
Perception of climate variability and vineyards vulnerability in a coastal wine region in South AmericaSustainable grape and wine production in the context of climate change. , INRA, Apr 2016, Bordeaux, France
Communication dans un congrès
hal-01340328v1
|
|
Characterization and perception of climate change at the terroir scale19. GiESCO International Meeting, May 2015, Montpellier, France
Communication dans un congrès
hal-03057725v1
|
|
Variabilidad espacial de la temperatura en una región vitícola de UruguayXIV Congreso Latinoamericano de Viticultura y Enologia, Nov 2013, Tarija, Bolivia. 12p
Communication dans un congrès
hal-00922632v1
|
Spatial variabillity of temperature and grape berry composition at terroir scale in Uruguay18. International Symposium GIESCO, Jul 2013, Porto, Portugal. 2013
Poster de conférence
hal-02806468v1
|
Changement climatique dans les vignobles d'Amérique du SudChangement climatique et terroirs viticoles, Lavoisier Tec&doc, pp.291-315, 2014, 978-2-7430-6575-1 2-7430-65753
Chapitre d'ouvrage
hal-01011460v1
|
|
Sensibilidad y capacidad adaptativa de la viticultura y la fruticultura frente al cambio climático.FAO-MGAP. Clima de cambios. Nuevos desafíos de adaptación en Uruguay. , 4 (1), FAO, pp.188-221, 2013, Volumen VI. Sensibilidad y capacidad adaptativa de la viticultura y la fruticultura frente al cambio climático, 978-92-5-308007-6
Chapitre d'ouvrage
hal-01340617v1
|
|
Análisis de la variabilidad climática a través de índices bio-climáticos y sus impactos sobre la vid (Vitis vinifera L., cv. Tannat) en el sur de Uruguay.Espacio Interdisciplinario, Universidad de la República. Cambio y variabilidad climática. Respuestas Interdisciplinarias. , 1, Espacio Interdisciplinario, Universidad de la República, pp.67-77, 2012, 2301-0835
Chapitre d'ouvrage
hal-01340630v1
|