Food- from Big Bang to Big Crunch. An amazing story
Martin Bruegel
Histoire Sociale - Social History , 2016, 49 (98), pp.177-186
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Alimentary identities, nutritional advice, and the uses of history
Martin Bruegel
Food and History , 2004, 2 (2), pp.105-116
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Micro, Macro, Model: a French Test Case
Martin Bruegel
YCI International conference on the history of everyday life , Jul 2010, Daegu, South Korea. 636 p
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Hélène Pasquier, «La chasse à l’hectolitre». La brasserie Müller à Neuchâtel (1885-1953), Neuchâtel, Éditions Alphil, 2001, 158 p. [Compte rendu d'ouvrage]
Martin Bruegel
Revue d'Histoire Moderne et Contemporaine , 2004, 51 (3), pp.210-211
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Un distant miroir. La campagne pour l'alimentation rationnelle et la fabrication du "consommateur" en France au tournant du XXe siècle
Martin Bruegel
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Explaining the food purchases of the convent-school at Saint-Cyr 1703-1788
Martin Bruegel
,
Jean-Michel Chevet
,
Sebastien Lecocq
,
Jean-Marc Robin
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Le repas à l'usine : industrialisation, nutrition et alimentation populaire. À propos de : Jakob Tanner, Fabrikmahlzeit. Ernährungswissenschaft, Industriearbeit und Volksernährung in der Schweiz 1880-1950, Zurich, Chronos Verlag, 1999, 599 p.
Martin Bruegel
Revue d'Histoire Moderne et Contemporaine , 2004, 51 (3), pp.183-198
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Normaliser pour gagner la confiance des consommateurs ? L'industrie française des conserves alimentaires dans l'entre-deux guerres
Martin Bruegel
La qualité des produits en France (18e-20e siècles) , Editions Belin, 2003, 2-7011-3546-2
Chapitre d'ouvrage
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Workers' Lunch Away from Home in the Paris of the Belle Epoque: The French Model of Meals as Norm and Practice
Martin Bruegel
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Classifying Calories
Martin Bruegel
The New York times on the Web , 2012, September 19, 2012, pp.A29
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Choisir les aliments
Martin Bruegel
L'Actualité Poitou-Charentes , 2011, 93, pp.68-69
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Compte rendu de l'ouvrage de Sally McMurry : Transforming rural life. Dairying families and agricultural change, 1820-1885
Martin Bruegel
Cahiers d'économie et sociologie rurales , 1995, 36, pp.143-144
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Money and the Market in India 1100-1700, éd. Sanjay Subrahmanyam, Delhi, Oxford University Press, 1994
Martin Bruegel
Annales. Histoire, Sciences sociales , 1997, 52è année (6), pp.1384-1385.
⟨10.3406/ahess⟩
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Compte-rendu : Acquired Tastes. Stories about the Origins of Modern Food, ed. Benjamin R. Cohen, Michael S. Kideckel, Anna Zeide (Cambridge, MA: MIT Press, 2021), 287 pp.
Martin Bruegel
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A Cultural History of Food in the Age of Empire
Martin Bruegel
Ouvrages
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Desserts hatten etwas frivoles
Martin Bruegel
,
Julia Sica
Der Standard , 2018, 31.10.2018, pp.F4
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Rachel RICH, Bourgeois consumption. food, space and identity in London and Paris, 1850-1914, Manchester University Press, Manchester, 2011, 239p. [Compte rendu]
Martin Bruegel
Food and History , 2013, 11 (1), pp.247-249
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Un sacrifice de plus à demander au soldat : l'armée et l'introduction de la boîte de conserve dans l'alimentation française, 1872-1920
Martin Bruegel
Revue historique , 1995, 596, pp.259-284
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From the crisis of food to food in crisis
Martin Bruegel
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An Elephant in the Room: Food and the Historiography of the Senses (keynote address)
Martin Bruegel
A Feast of the Senses: European Food and History 18th-20th Century, 15th Colloquium of the International Commission of Research into European Food History (ICREFH) , Sep 2019, Albi, France
Communication dans un congrès
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Law, Labour and Lunch in France at the Turn of the Twentieth Century
Martin Bruegel
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#coronavirus "Les impacts de la pénurie répliquent les inégalités entre les ménages
Martin Bruegel
2020
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Farming and Agricultural Industrialisation
Martin Bruegel
Food and Drink in History. Research data base : http://www.foodanddrink.amdigital.co.uk/ResearchTools/Essays/Farming Adam Matthew Digital : primary sources for teaching and research , 2020
Autre publication scientifique
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Compte rendu d'ouvrage - La Table des Français : Une histoire culturelle (XVe-début XIXe siècle)
Martin Bruegel
Revue d'Etudes en Agriculture et Environnement - Review of agricultural and environmental studies , 2008, 88, pp.135-137
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Mille et une bouches. Cuisines et identités culturelles sous la direction de Sophie BESSIS, Paris, Editions Autrement, série mutations/mangeurs, 1995
Martin Bruegel
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Christian SCHNAKENBOURG, La Compagnie sucrière de la Pointe-à-Pitre (E. Souques & Cie); histoire de l'usine Darboussier de 1867-1907, Paris, Editions L'Harmattan, 1997
Martin Bruegel
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Claire DELFOSSE, La France fromagère (1850-1990), Paris, La Boutique de l'histoire, 2007, 270 p.
Martin Bruegel
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That elusive feature of food consumption: Historical perspectives on food quality, a review and some proposals
Jérôme Bourdieu
,
Martin Bruegel
,
Peter Atkins
Food and History , 2007, 5 (2), pp.247-266
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Du temps annuel au temps quotidien : la conserve appertisée à la conquête du marché, 1810-1920
Martin Bruegel
Revue d'Histoire Moderne et Contemporaine , 1997, 44 (1), pp.41-67
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An acceptable refreshment": the meaning of food and drink in the Hudson valley, 1780-1860
Martin Bruegel
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