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Marie-Caroline MICHALSKI
Marie-Caroline Michalski - Research Director INRAE -
Head of DO-IT team "Diet and food matrix in Obesity and metabolic diseases: role of Intestinal tract and innovative Therapeutics" -
CarMeN laboratory, Lyon, France
201
Documents
Affiliations actuelles
- 1062221
- 1002336
Identifiants chercheurs
- marie-caroline-michalski
- 0000-0002-2956-901X
- IdRef : 158774469
Site web
- https://carmen.univ-lyon1.fr/en/teams/team-do-it/
Présentation
https://www.sfel.asso.fr/marie-caroline-michalski-medaille-chevreul-2022-inrae-laboratoire-carmen-lyon/
https://www.inrae.fr/actualites/marie-caroline-michalski-recoit-medaille-chevreul-2022
Publications
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New concepts on the metabolic importance of fat structureBenelux Lipid Forum Symposium, Benelux Lipid Forum, Feb 2023, Wageningen, Netherlands
Communication dans un congrès
hal-04181623v1
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Gut-related metabolic effects of lipid emulsions and emulsifiersAOCS Annual Meeting and Expo, AOCS, May 2023, Denver, United States
Communication dans un congrès
hal-04181630v1
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Milk sphingolipids: towards joint effects on lipid metabolism, intestinal health and gut microbiotaAOCS Annual Meeting and Expo, American Oil Chemists' Society (AOCS), May 2023, Denver, France
Communication dans un congrès
hal-04181634v1
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Metabolic impacts of plant and animal polar lipids11th Workshop in Lipidomics - Food Lipidomics, Lipidomics Lab, Mass Spectrometry Centre & Department of Chemistry of the University of Aveiro, Apr 2023, Aveiro (Portugal), Portugal
Communication dans un congrès
hal-04181628v1
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Full-fat dairy effects on blood lipids and CVD risk factors: towards a role of milk polar lipidsISSFAL 15th International Congress, International Society for the Study of Fatty acids and Lipids (ISSFAL), Jul 2023, Nantes, France
Communication dans un congrès
hal-04181638v1
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Forage shortage affects performances, CH4 emissions and cheese quality in grass- or corn-fed cows74th Joint International Congress on Animal Science : Climate change, biodiversity and global sustainability of animal production, L'événement est organisé par INRAE et l'Association française de zootechnie (AFZ), au nom de la Fédération européenne de zootechnie (EAAP), de l'Association mondiale de zootechnie (WAAP) et par France Génétique Élevage au nom d'Interbull., Aug 2023, Lyon, France
Communication dans un congrès
hal-04229892v1
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Milk polar lipids: towards joint effects on lipid metabolism, intestinal health and gut microbiotaIMGC Annual Symposium, International Milk Genomics Consortium (IMGC), Sep 2023, Cork, Ireland
Communication dans un congrès
hal-04181644v1
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Metabolic importance of polar lipids of plant and animal originJournées Chevreul 80 years of SFEL, SFEL, Jan 2023, Paris (Museum National d'Histoire Naturelle), France
Communication dans un congrès
hal-04181620v1
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A probiotic supplementation prevents lipid metabolism alterations and limits weight gain possibly via inhibition of intestinal FXR activity in mice fed a high fat dietISSFAL 15th International Congress, International Society for the Study of Fatty acids and Lipids (ISSFAL), Jul 2023, Nantes, France
Communication dans un congrès
hal-04181681v1
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Metabolic importance of polar lipids of plant and animal origin19th Euro Fed Lipid Congress and Expo, European Federation for the Science and Technology of Lipids (EuroFedLipid), Sep 2023, Poznan, Poland
Communication dans un congrès
hal-04181650v1
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TANDEM : Flux microbiens au sein d’une chaîne alimentaireJournées Portes Ouvertes UMRF, Jun 2023, Aurillac, France
Communication dans un congrès
hal-04221497v1
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Forage shortage affects performances, CH4 emissions and cheese quality in grass- or corn-fed cowsEAAP, WAAP, Interbull Congress, Aug 2023, Lyon, France
Communication dans un congrès
hal-04221398v1
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Effet de régimes contrastés sur les concentrations en vitamines B des produits laitiers de vache.Rendez-vous annuel Op+lait « Glande mammaire, Lait » - Galactinov, le regroupement Op+lait, Oct 2023, Quebec (on line), Canada
Communication dans un congrès
hal-04251333v1
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Quelle alimentation pour une bonne santé ?GC5 : la Ferme urbaine - Grande concertation 2021-2022 initié par la ville de Caluire et Cuire, Jan 2022, Caluire et Cuire, France
Communication dans un congrès
hal-03633876v1
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Les lipides laitiers : un nouvel élément-clé de l’effet matrice laitièreJournées Européennes Francophones des Diététiciens, Oct 2022, Lyon, France
Communication dans un congrès
hal-04181616v1
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Milk fat globules and their polar lipids: a bridging journey from science and technology to nutrition and healthLipides laitiers et santé - Symposium SFEL-CNIEL, SFEL; CNIEL, Sep 2022, Paris, France
Communication dans un congrès
hal-04181611v1
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Quel équilibre nutritionnel pour une bonne santé ?La science a du goût - Salon international de l'agriculture 2022, Feb 2022, Paris, France
Communication dans un congrès
hal-03633851v1
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Les lipides laitiers, de nouveaux alliés de la santé cardiométabolique ?Semaine de l'alimentation santé - Session "Maladie de la nutrition : comprendre l’épidémie de l’obésité pour la prévenir", Métropole de Lyon, May 2022, Lyon, France
Communication dans un congrès
hal-04181838v1
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Les lécithines de colza et de soja n’altèrent pas le métabolisme et améliorent la composition du microbiote en lien avec des lipides fécaux spécifiques chez des souris nourries de régimes hyperlipidiquesJournées Francophones de Nutrition, Société Française de Nutrition (SFN), Nov 2022, Toulouse, France
Communication dans un congrès
hal-04181670v1
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Impact of milk polar lipid supplementation on postprandial bile acid compositionAOCS Annual Meeting and Expo, American Oil Chemists' Society (AOCS), May 2022, Atlanta, United States
Communication dans un congrès
hal-04181660v1
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Les lipides laitiers, de nouveaux alliés de la santé cardiométabolique3ème édition : Obésité, actualités de la recherche, INSERM, Sep 2021, Lyon, France
Communication dans un congrès
hal-03351916v1
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Rapeseed and soy lecithins as vectors of alpha-linolenic acidAOCS Webinar, AOCS, 2021, Chicago, United States
Communication dans un congrès
hal-04181588v1
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Milk sphingolipids: towards joint effects on lipid metabolism, intestinal health and gut microbiota14th ISSFAL International Congress, May 2021, online, United States
Communication dans un congrès
hal-03252082v1
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Health benefits of cream cheese enriched with milk polar lipids: focus on lipid metabolism, shingolipidome and associated cardiovascular risk markersIDF International, Virtual Congress on Cheese Science and Technology Symposium, Jun 2021, Virtual conference, France
Communication dans un congrès
hal-03442791v1
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Dietary fatty acids and cardiometabolic health: a new vision of structure–activity relationshipFatty acids are key in human health status - LIBST Symposium, Louvain Institute of Biomolecular Science and Technology; Belgian Nutrition Society; Louvain4Nutrition initiative, Nov 2021, Louvain-La-Neuve, Belgium
Communication dans un congrès
hal-04181609v1
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La matière grasse laitière : de sa composition à ses propriétés techno-fonctionnelles et nutritionnellesLes Mardis Gras du CNIEL, CNIEL, Mar 2021, Paris, France
Communication dans un congrès
hal-03252059v1
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Effets métaboliques des lipides polaires laitiers : quels mécanismes au niveau intestinal ?Les Mardis Gras du CNIEL, CNIEL, Mar 2021, Paris, France
Communication dans un congrès
hal-03252068v1
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Postprandial triglyceride-rich lipoproteins from type 2 diabetic women activate platelets16th GERLI International Lipidomics Meeting, CNRS; Université de Bordeaux, Sep 2021, Bordeaux, France
Communication dans un congrès
hal-03352981v1
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18th Euro Fed Lipid Congress and ExpoFats, Oils and Lipids : For a Healthy and Sustainable World, Oct 2021, Frankfurt, Germany
Communication dans un congrès
hal-03356163v1
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Lécithines végétales et animales : quels effets en nutrition-santé ?Journées Chevreul SFEL 2020 : Les lipides au coeur d'enjeux de transition, Société Française pour l'Etude des Lipides (SFEL), Dec 2020, En ligne, France
Communication dans un congrès
hal-03149851v1
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Milk polar lipid supplementation improves cholesterol metabolism in postmenopausal women: gut-related mechanismsVirtual 2020 AOCS Annual Meeting and Expo, Jun 2020, Montréal, Canada
Communication dans un congrès
hal-02917720v1
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Le profil en sphingolipides circulants est modifié par un apport en sphingolipides alimentaires via une supplémentation en lipides polaires laitiers chez des femmes ménopausées à risque cardiovasculaireJournées francophones de nutrition, Institut National de Recherche Agronomique (INRA). UMR UMR INRA / AgroCampus Rennes : Science et Technologie du Lait et de l'?uf (1253)., Dec 2019, Rennes, France
Communication dans un congrès
hal-02736147v1
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Les sphingolipides laitiers bioactifs, effets sur la santé intestinale et le métabolisme lipidiqueJournées Francophones de Nutrition, Nov 2019, Rennes, France
Communication dans un congrès
hal-02917708v1
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Circulating sphingolipid profile is modified by exogenous intake of sphingolipids through supplementation with milk polar lipids in postmenopausal womenEuro Fed Lipid, Oct 2019, Séville, Spain
Communication dans un congrès
hal-02917679v1
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Absorption intestinale des lipides alimentaires : vers un impact de la fraction lipidique non absorbée ?Journée GLN Microbiote, Nutrition et Lipides - Conséquences sur la santé, Nov 2019, Paris, France
Communication dans un congrès
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Differential associations between plasma oxylipins and cardiometabolic risk factors after DHA and EPA supplementation: the ComparED studyEuro Fed Lipid, Oct 2019, Seville, Spain
Communication dans un congrès
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Modulation of lipid metabolism, adiposity and inflammation by dietary lipid structures: a complex interplayFENS 13th European Nutrition Conference, Oct 2019, Dublin, Ireland
Communication dans un congrès
hal-02917689v1
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Circulating sphingolipid profile is modified by exogenous intake of sphingolipids through supplementation with milk polar lipids in postmenopausal women15th International GERLI Lipidomics Meeting “, Sep 2019, Compiègne, France
Communication dans un congrès
hal-02917701v1
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Les lipides polaires laitiers diminuent les facteurs lipidiques du risque cardiovasculaire chez des femmes ménopausées : rôle potentiel de l’interaction intestinale sphingomyéline/cholestérol4èmes Assises Régionales de Nutrition Santé, Laboratoire CarMeN, Sep 2019, Lyon, France
Communication dans un congrès
hal-02917663v1
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Extracellular vesicles from olive co-products: Isolation, characterization and antioxidant activity17. Euro Fed Lipid Congress, Oct 2019, Seville, Spain
Communication dans un congrès
hal-02356668v1
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Triglyceride rich lipoproteins from type 2 diabetic patients activate platelets87. Congress of the European Atherosclerosis Society (EAS), European Atherosclerosis Society. SWE., May 2019, Maastrich, Netherlands. ⟨10.1016/j.atherosclerosis.2019.06.317⟩
Communication dans un congrès
hal-02735024v1
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Modulation de l’inflammation par l’aliment : quel impact des matières grasses formulées ?4. Journée Innovation Clinique, Lyon Biopole. Lyon, FRA., Jun 2018, Lyon, France
Communication dans un congrès
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Les lipides polaires laitiers diminuent les facteurs lipidiques du risque cardiovasculaire chez des femmes ménopauséesJFN (Journées Francophones de Nutrition), Nov 2018, Nice, France
Communication dans un congrès
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Introducing the Importance of Molecular and Supramolecular Structures of Lipids on Metabolism and Beyond… Towards the Food Matrix and the Gut Microbiota2018 AOCS Annual Meeting and Expo, May 2018, Minneapolis, United States
Communication dans un congrès
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Milk polar lipids reduce cardiometabolic risk factors in post-menopausal women: a randomized double-blind controlled trial16. Euro Fed Lipid Congress and Expo, Sep 2018, Belfast, Ireland
Communication dans un congrès
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Alimentation et inflammation : quel impact des matières grasses formulées ?Journée Annuelle Benjamin Delessert, Feb 2018, Paris, France
Communication dans un congrès
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Lipides alimentaires, lipopolysaccharides du microbiote intestinal et inflammation métaboliqueJFN 2018, Journées Francophones de Nutrition, Nov 2018, Nice, France
Communication dans un congrès
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L’hyperphagie transitoire lors de la consommation d’un régime de type occidental est nécessaire au contrôle de l’endotoxémie métabolique à moyen terme chez le rat34. Congrès du club d'étude des cellules épithéliales digestives (CECED), Mar 2017, Lille, France
Communication dans un congrès
hal-01574209v1
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Impacts métaboliques et aspects inflammatoires des matières grasses émulsionnées - Spécificités de la matière grasse laitièreSéminaire INAF, Sep 2017, Québec, Canada
Communication dans un congrès
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Contexte et objectifs du projet VALOBABJournée de restitution du programme de recherche VALOBAB VALOrisation durable du BABeurre, Jan 2017, Paris, France
Communication dans un congrès
hal-02011384v1
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Aspects physiologiques de l’alimentation : les matières grassesJournée du Centre Intégré de l’Obésité, Hospices Civils de Lyon (HCL). Lyon, FRA. Centre Intégré de l'Obésité, FRA., May 2017, Lyon, France
Communication dans un congrès
hal-02788389v1
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Aspects physiologiques de l’alimentation : Impacts métaboliques et aspects inflammatoires des matières grasses émulsionnéesJournée de l'Obésité, May 2017, Lyon, France
Communication dans un congrès
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Impairment of intestinal barrier integrity in human obesity: involvement of dietary lipids and links with bioclinical phenotypes53. Annual Meeting of the European-Association-for-the-Study-of-Diabetes (EASD), Sep 2017, Lisbon, Portugal
Communication dans un congrès
hal-02735129v1
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Impact of lipid emulsified structure on fat metabolism - The concept of « fast vs slow lipids »19èmes Entretiens de Nutrition de l'Institut Pasteur de Lille, Jun 2017, Lille, France
Communication dans un congrès
hal-02011369v1
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Impact de la quantité et de la structure des matières grasses ingérées sur l'endotoxémie métabolique issue du microbiote chez l'homme obèse vs normopondéréJournées Francophones de Nutrition (JFN 2017), Nov 2017, Nantes, France
Communication dans un congrès
hal-02011370v1
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Altered postprandial lipemia and fatty acid handling in obese vs. Normal-weight men is rectified by reducing dietary fat load: A dose-response trialAnnual Meeting of the American-Society-for-Pharmacology-and-Experimental-Therapeutics (ASPET) at Experimental Biology Meeting, Apr 2017, Chicago, United States
Communication dans un congrès
hal-02733542v1
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Impact of various emulsifiers on ALA bioavailability and chylomicron synthesis through changes in gastrointestinal lipolysis16ème Journée Scientifique du GIS IMBL, May 2016, LYON, France
Communication dans un congrès
hal-01473907v1
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Metabolic impact of emulsified structure: the concept of « fast vs slow lipids »BENEFIQ, International Rendez-vous on health ingredients, Oct 2016, Québec, Canada
Communication dans un congrès
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Intérêt biologique des métabolites oxygénés de l’acide alpha-linolénique, projet Oxylino16. Journée Scientifique de l'IMBL, Institut Multidisciplinaire de Biochimie des Lipides (IMBL). Lyon, FRA., May 2016, Lyon, France
Communication dans un congrès
hal-02796287v1
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The Origin of Metabolic Endotoxemia: From the Gut, High-Fat Meals and Beyond76th Scientific Sessions of the American Diabetes Association, Jun 2016, New Orleans, United States
Communication dans un congrès
hal-02011376v1
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Intérêt biologique des métabolites oxygénés de l’acide alpha-linolénique, projet Oxylinofr16. Journée Scientifique de l'IMBL, May 2016, Lyon, France
Communication dans un congrès
hal-02794353v1
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Absorption lipidique et conséquences métaboliquesCongrès de la Société Francophone du Diabète, Mar 2016, Lyon, France
Communication dans un congrès
hal-02011372v1
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Effect of dietary carboxymethyllysine on glucose and insulin sensitivity, cecal fatty acids and the plasma metabolome in mice fed the total western dietExperimental Biology Meeting, Apr 2016, San Diego, United States
Communication dans un congrès
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High-fat-diet Induced postprandial endotoxemiaExperimental Biology, Apr 2016, San Diego, United States
Communication dans un congrès
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Postprandial chylomicron transport of endotoxins is modified by fat amount and structure in obese men12. European Nutrition Conference FENS 2015, Federation of European Nutrition Societies (FENS)., Oct 2015, Berlin, France. 601 p., ⟨10.1159/000440895⟩
Communication dans un congrès
hal-02741703v1
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Relation entre composition salivaire, obésité et métabolisme lipidique postprandial chez l'Homme12. Journées Francophones de Nutrition (JFN), Dec 2015, Montpellier, France
Communication dans un congrès
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Milk vs soybean polar lipids modulate postprandial lipemia and high-fat diet-induced adiposity in mice12. European Nutrition Conference FENS 2015, Oct 2015, Berlin, Germany
Communication dans un congrès
hal-01606595v1
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Milk vs soybean polar lipids as emulsifier: faster postprandial lipid metabolism through greater emulsion lipolysisExperimental Biology Meeting, Mar 2015, Boston, United Kingdom
Communication dans un congrès
hal-02738685v1
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Postprandial endotoxemia increases with fat amount in obese Men: inflammatory impact of LPS handling2015 Science Research Conference, Federation of American Societies for Experimental Biology (FASEB). USA., 2015, Bethesda, United States. 1 p
Communication dans un congrès
hal-02743413v1
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In-mouth mechanism leading to the perception of fat and its consequence on post-prandial lipid metabolism in humans. The particular role of saliva105. AOCS annual meeting, May 2014, San Antonio, United States
Communication dans un congrès
hal-01510014v1
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Oxidative fate of lipid structures in food and during digestion – possible metabolic significance6. International CIGR Technical Symposium Towards a Sustainable Food Chain Food Process, Bioprocessing and Food Quality Management, AgroSup Dijon - Institut National Supérieur des Sciences Agronomiques, de l'Alimentation et de l'Environnement. Dijon, FRA., Apr 2011, Nantes, France
Communication dans un congrès
hal-02806952v1
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L’étude clinique Trans-Insulin et les cultures de myocytes montrent que les acides gras trans d’origines laitière et industrielle n’altèrent pas la sensibilité à l’insuline du muscle squelettiqueRéunion annuelle de l'ALFEDIAM 2009, Mar 2009, Strasbourg, France. ⟨10.1016/S1262-3636(09)71783-5⟩
Communication dans un congrès
hal-02754294v1
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Séparation par microfiltration tangentielle de population de globules gras naturels en fonction de leur distribution granulométriqueMempro 3 (congrès dans le domaine du génie des procédés), 2006, Nancy, France
Communication dans un congrès
hal-01454203v1
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The Impact of Milk Polar Lipids on Cardiometabolic HealthTatiana Colombo Pimentel; Marciane Magnani; Elane Schwinden Prudencio. Dairy Products and Health, Nova Publishers, 2023
Chapitre d'ouvrage
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Polar LipidsHandbook of Dairy Foods Analysis, CRC Press, 2021, 978-0367343132
Chapitre d'ouvrage
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Nutritional significance of milk lipids: From Bioactive Fatty Acids to Supramolecular Structures Impacting MetabolismAdvanced Dairy Chemistry, 2, Springer, 2021, Lipids, 978-3-030-48685-3
Chapitre d'ouvrage
hal-02915448v1
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Role of the Matrix on the Digestibility of Dairy Fat and Health ConsequencesDairy Fat Products and Functionality, Springer International Publishing, pp.153-202, 2020, ⟨10.1007/978-3-030-41661-4_8⟩
Chapitre d'ouvrage
hal-02915447v1
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Bioavailability and metabolism of dietary lipidsLipids and Edible Oils - Properties, Processing and Applications, Academic Press, inPress
Chapitre d'ouvrage
hal-02915446v1
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Chapitre 22: partie: Impact des technologies sur les caractéristiques nutrition santé des fromages: LipidesLe Fromage, 4 ième Edition, Editions Tec & Doc Lavoisier, 1001 p., 2018, 9782743023157
Chapitre d'ouvrage
hal-01791805v1
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Nutritional properties of milk lipids: specific function of the milk fat globuleDairy in human Health and disease accross the lifespan, Academic Press, 2017, 978-0-12-809868-4. ⟨10.1016/B978-0-12-809868-4.00035-2⟩
Chapitre d'ouvrage
hal-01605238v1
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Bioavailability of lipids in fish and fish oilsFish and Fish Oil in Health and Disease Prevention, ACADEMIC PRESS LTD-ELSEVIER SCIENCE LTD, pp.14, 2016, 978-0-12-802845-2; 978-0-12-802844-5. ⟨10.1016/B978-0-12-802844-5.00005-1⟩
Chapitre d'ouvrage
hal-02800072v1
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Lipids and milk fat globule properties in human milkHandbook of dietary and nutritional aspects of human breast milk, 5, Wageningen Academic Publishers, 2013, Human Health Handbooks, 978-90-8686-764-6; 978-90-8686-209-2. ⟨10.3920/978-90-8686-764-6_16⟩
Chapitre d'ouvrage
hal-02811161v1
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Devenir digestif et effets métaboliques des matrices formulées à base de lipidesStructure des aliments et effets nutritionnels, Editions Quae, 470 p., 2013, 978-2759220120
Chapitre d'ouvrage
hal-02808026v1
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On the size distribution and azeta-potential of homogenized milk fat globulesFood emulsions and dispersions, 2002
Chapitre d'ouvrage
hal-02829752v1
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Adhésion des huiles et émulsions alimentaires aux surfaces de matériaux solidesAlimentation et Nutrition. Institut National Polytechnique de Lorraine, 1998. Français. ⟨NNT : 1998INPL083N⟩
Thèse
tel-01750868v1
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