Influence of age on mastication: effects on eating behaviour
Laurence Mioche
,
Pierre Bourdiol
,
Marie-Agnès Peyron
Article dans une revue
hal-01867995v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Evaluation de la texture de la viande par enregistrements physiologiques de la mastication, analyse sensorielle et tests rhéologiques
C. Mathoniere
,
Laurence Mioche
,
Marie-Agnès Peyron
,
Joseph Culioli
Les Cahiers de Rhéologie , 1997, 15 (4), pp.549-557
Article dans une revue
hal-02690075v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Adaptation de la mastication en réponse aux caractéristiques de l’individu ou de l’aliment
Marie-Agnès Peyron
,
Alain Woda
Orthodontie Française , 2006, 77 (4), pp.417-430
Article dans une revue
hal-02664713v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Pour la viande en tranche, le mode de cuisson et l’efficacité masticatoire impactent la biodisponibilité des acides aminés
Marie-Agnès Peyron
,
Marie-Laure Bax
,
P.Y. Brustel
,
A. Salel
,
Jean-Louis J.-L. Sébédio
,
et al.
15. Journées Sciences du Muscle et Technologies des Viandes , Nov 2014, Clermont-Ferrand, France.
, Viandes et Produits Carnés, Hors série, 204 p., 2014, 15èmes Journées Sciences du Muscle et Technologies des Viandes
Poster de conférence
hal-02740409v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Addition of fibers in frankfurters modifies the ready-to-swallow food bolus properties and oral bioaccessibility of nutrients after in vitro mastication
Alexandre Hennequin
,
Marie-Agnès Peyron
,
Claude C. de Oliveira Ferreira
,
Laurent Aubry
,
Véronique Santé-Lhoutellier
61. International Congress of Meat Science and Technology (ICoMST) , Aug 2015, Clermont-Ferrand, France
Communication dans un congrès
hal-02739386v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Devenir digestif des matrices animales de type viande
Véronique Santé-Lhoutellier
,
Marie-Laure Bax
,
Marie-Agnès Peyron
,
Didier Remond
Structure des aliments et effets nutritionnels , Editions Quae, 472 p., 2013, Collection synthèse, 978-2-7592-2012-0
Chapitre d'ouvrage
hal-01868800v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Conception of meat product adapted to chewing deficiency of Elderly
Véronique Santé-Lhoutellier
,
Thierry Sayd
,
Diane de La Pomelie
,
Benoît Henry
,
Laetitia Theron
,
et al.
65. International Congress of Meat Science and Technology (Icomst) , Aug 2019, Potsdam, Germany
Communication dans un congrès
hal-02734908v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
The Muscle Anabolic Threshold Concept for an Adapted and Efficient Nutrition during Catabolic States
Dominique Dardevet
,
Didier Remond
,
Marie-Agnès Peyron
,
Isabelle I. Papet
,
Isabelle Savary-Auzeloux
,
et al.
CRN Nestlé , Mar 2014, Lausanne, Switzerland
Communication dans un congrès
hal-02792709v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Potentially Modifiable Determinants of Malnutrition in Older Adults: A Systematic Review
M. O’keeffe
,
M. Kelly
,
E. O’herlihy
,
P. O’toole
,
P. Kearney
,
et al.
39. ESPEN Congress , Sep 2017, The Hague, Netherlands. Elsevier Ltd, Clinical Nutrition, 36 (S1), pp.S167-S167, 2017, Clinical Nutrition.
⟨10.1016/S0261-5614(17)30657-X⟩
Poster de conférence
hal-01768066v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Le seuil anabolique" : la clé pour une nutrition protéique efficace contre la sarcopénie ?
Dominique Dardevet
,
Laurent Mosoni
,
Marie-Agnès Peyron
,
Isabelle I. Papet
,
Isabelle Savary-Auzeloux
,
et al.
11es Journées Francophones de Nutrition, JFN 2013 , Dec 2013, Bordeaux, France
Communication dans un congrès
hal-01002244v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Perte de la Masse Musculaire : La Prévention à l’Honneur
Dominique Dardevet
,
Laurent Mosoni
,
Marie-Agnès Peyron
,
Isabelle Savary-Auzeloux
,
Didier Remond
Conférence Bien-Vieillir et Industrie AgroAlimentaire , Société Française des Antioxydants (SFA). FRA., Nov 2011, Paris, France
Communication dans un congrès
hal-02744858v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
At same leucine intake, a whey/plant protein blend is not as effective as whey to initiate a transient post prandial muscle anabolic response during a catabolic state in mini pigs
Aurélia Revel
,
Marianne Jarzaguet
,
Marie-Agnès Peyron
,
Isabelle Papet
,
Noureddine Hafnaoui
,
et al.
Article dans une revue
hal-01632238v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Which parameters determine optimal protein metabolism in the old?
Dominique Dardevet
,
Isabelle Savary-Auzeloux
,
Laurent Mosoni
,
Marie-Agnès Peyron
,
Sergio Polakof
,
et al.
15. International Conference of the Society on Sarcopenia, Cachexia and Wasting Disorders , Jun 2022, Lisbonne, Portugal
Communication dans un congrès
hal-03657948v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Rheology of bolus as a wet granular matter – Influence of saliva on rheology of polysaccharide gel beads
Katsuyoshi Nishinari
,
Sayaka Ishihara
,
Makoto Nakauma
,
Takahiro Funami
,
Chengxin Zhu
,
et al.
Article dans une revue
hal-04483162v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Natural food mastication capability in preschool children according to their oral condition: a preliminary study
Natacha Linas
,
Marie-Agnès Peyron
,
Caroline Eschevins
,
Martine Hennequin
,
Emmanuel Nicolas
,
et al.
Article dans une revue
hal-02878854v2
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Bite force displayed during assessment of hardness in various texture contexts
Laurence Mioche
,
Marie-Agnès Peyron
Article dans une revue
istex
hal-02714902v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Relationships between meat toughness, assessed by time intensity measurement, sensory profile, and electromyography recordings
C. Mathoniere
,
Laurence Mioche
,
Marie-Agnès Peyron
,
Joseph Culioli
44. International Congress of Meat Science and Technology , Aug 1998, Barcelone, Spain. Elsevier Ltd, 1998, Meat consumption and culture. Vol 2
Poster de conférence
hal-02766576v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Video Evaluation for Mastication Validation inPersons with Down?s Syndrome
P.J. Allison
,
Marie-Agnès Peyron
,
M. Faye
,
M. Hennequin
Article dans une revue
istex
hal-01867988v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Understanding the gastrointestinal tract of the elderly to develop dietary solutions that prevent malnutrition
Didier Remond
,
Danit Shahar
,
Doreen Gille
,
Paula Pinto
,
Josefa Kachal
,
et al.
Oncotarget , 2015, 6 (16), pp.13858-13898
Article dans une revue
hal-01209813v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Comprendre le rôle de la mastication dans la nutrition des séniors
Marie-Agnès Peyron
L'impression alimentaire 3D: dispositifs, publics et pratiques , Dec 2021, Nice, France
Communication dans un congrès
hal-03758309v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Mastication, function, control mechanisms and consequences on nutrition
Marie-Agnès Peyron
1. INTERNATIONAL CONGRESS TEETH, POSTURE AND DIET , Oct 2016, Cetraro, Italy
Communication dans un congrès
hal-03758328v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Influence of bitter taste on mastication pattern
Eric Neyraud
,
Marie-Agnès Peyron
,
C. Vieira
,
Eric Dransfield
Article dans une revue
hal-02677491v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Mastication et destructuration des aliments
Marie-Agnès Peyron
,
A. Woda
Texture et flaveur des aliments : vers une conception maîtrisée , Educagri, pp.298, 2012, 978-2-84444-879-8
Chapitre d'ouvrage
hal-01868808v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Does oral health people imparirments modify bolus formation, bolus characteristics and food comfortability of meat products?
Hélène Labouré
,
Chantal Septier
,
Mathilde Vandenberghe-Descamps
,
Marie-Agnès Peyron
,
Martine Hennequin
,
et al.
5. international conference on Food oral processing , Jul 2018, Nottingham, United Kingdom.
, 1 p., 2018
Poster de conférence
hal-02785814v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Particle size distribution in the food bolus after mastication of natural foods
Marie-Laure Jalabert-Malbos
,
Anne Mishellany-Dutour
,
Alain Woda
,
Marie-Agnès Peyron
Article dans une revue
istex
hal-02666910v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Enclosed cues in food bolus physical properties responsible for swallowing
Marie-Agnès Peyron
,
Isabelle Gierczynski
,
A Woda
,
C. Loret
,
Dominique Dardevet
,
et al.
17. Annual Meeting , 2009, New-Orléans, United States
Communication dans un congrès
hal-02758321v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Addressing various challenges related to food bolus and nutrition with the AM2 mastication simulator
Marie-Agnès Peyron
,
Véronique Santé-Lhoutellier
,
Dominique Dardevet
,
M. Hennequin
,
Didier Remond
,
et al.
Article dans une revue
hal-02318545v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Reduction of low grade inflammation restores blunting of postprandial muscle anabolism and limits sarcopenia in old rats
Isabelle Rieu
,
Hugues Magne
,
Isabelle Savary-Auzeloux
,
Julien Averous
,
Cecile Bos
,
et al.
Article dans une revue
hal-01867976v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Adaptation de la mastication aux propriétés mécaniques des aliments
Marie-Agnès Peyron
,
Alain Woda
Article dans une revue
istex
hal-01870567v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Substantiation of an artificial saliva formulated for use in a masticatory apparatus.
V Roger-Leroi
,
A Mishellany-Dutour
,
A Woda
,
M Marchand
,
Marie-Agnès Peyron
Odonto - Stomatologie Tropical = Tropical Dental Journal , 2012, 35 (138), pp.5-14
Article dans une revue
hal-01867987v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More