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Integrated, multi-scale and multi-objective design of batch food processing plants. Part 1: Methodology
Timoty Savoure
,
Martial Madoumier
,
Michel Rivier
,
Manuel Dornier
,
Antoine Collignan
Article dans une revue
hal-04399905v1
|
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Reduction of antinutritional factors during Pinus halepensis seeds beverage processing, a focus on phytates and oxalates
Amina Abbou
,
Nabil Kadri
,
Georgia Giovanetti
,
Gilles Morel
,
Omar Aoun
Article dans une revue
hal-04210144v1
|
|
Impact of crossflow microfiltration on aroma and sensory profiles of a potential functional citrus‐based food
Imane Hammad
,
Manuel Dornier
,
Marc Lebrun
,
Isabelle Maraval
,
Patrick Poucheret
Article dans une revue
hal-03816518v1
|
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Enhancement of the in vitro bioavailable carotenoid content of a citrus juice combining crossflow microfiltration and high-pressure treatments
Sophie Di Corcia
,
Manuel Dornier
,
Laetitia Palmade
,
Claudie Dhuique-Mayer
Article dans une revue
hal-03653943v1
|
|
Effects of soaking and thermal treatment on nutritional quality of three varieties of common beans ( Phaseolus vulgaris L .) from Madagascar
Mboahangy Ravoninjatovo
,
Charlotte Ralison
,
Adrien Servent
,
Gilles Morel
,
Nawel Achir
Article dans une revue
hal-03596705v1
|
|
Setting up a diagram process for the elaboration of a new plant‐based beverage from Pinus halepensis seeds: Selection of unit operations and their conditions
Amina Abbou
,
Nabil Kadri
,
Adrien Servent
,
Julien Ricci
,
Khodir Madani
Article dans une revue
hal-03892096v1
|
|
Sensory quantitative descriptive analysis of African slimy okra ( Abelmoschus esculentus ) preparations and its correlation with instrumental parameters
Timoty Savouré
,
Manuel Dornier
,
Isabelle Maraval
,
Antoine Collignan
Article dans une revue
hal-03892060v1
|
|
Modulation of carotenoid/flavonoid profiles and sugar content of a potential functional citrus-based food through crossflow microfiltration
Imane Hammad
,
Adrien Servent
,
Manuel Dornier
,
Patrick Poucheret
,
Claudie Dhuique-Mayer
Article dans une revue
hal-03892009v1
|
|
Alcoholic fermentation as a potential tool for coffee pulp detoxification and reuse: Analysis of phenolic composition and caffeine content by HPLC-DAD-MS/MS
Jessica Santos da Silveira
,
Christian Mertz
,
Gilles Morel
,
Stella Lacour
,
M-P. Belleville
Article dans une revue
hal-02514822v1
|
|
Coupling osmotic dehydration with heat treatment for green papaya impregnated with blackberry juice solution
Nadiarid N. Jimenez
,
Joseph Bassama
,
Marvin Soto
,
Manuel Dornier
,
Ana Mercedes Pérez
Article dans une revue
hal-02514821v1
|
|
Concentration and purification by crossflow microfiltration with diafiltration of carotenoids from a by-product of cashew apple juice processing
Adrien Servent
,
Fernando A.P. Abreu
,
Claudie Dhuique-Mayer
,
Marie-Pierre Belleville
,
Manuel Dornier
Innovative Food Science & Emerging Technologies / Innovative Food Science and Emerging Technologies , 2020, 66, pp.102519 -. ⟨10.1016/j.ifset.2020.102519⟩
Article dans une revue
hal-03492687v1
|
|
Clustering of instrumental methods to characterize the texture and the rheology of slimy okra ( Abelmoschus esculentus ) suspensions
Timoty Savouré
,
Manuel Dornier
,
Laurent Vachoud
,
Antoine Collignan
Article dans une revue
hal-02514823v1
|
|
Concentrates from citrus juice obtained by crossflow microfiltration: Guidance of the process considering carotenoid bioaccessibility
Sophie Di Corcia
,
Claudie Dhuique-Mayer
,
Manuel Dornier
Innovative Food Science & Emerging Technologies / Innovative Food Science and Emerging Technologies , 2020, 66, pp.102526 -. ⟨10.1016/j.ifset.2020.102526⟩
Article dans une revue
hal-03492696v1
|
|
Monitoring anthocyanin degradation in Hibiscus sabdariffa extracts with multi-curve resolution on spectral measurement during storage
Nawel Achir
,
André Sinela
,
Christian Mertz
,
Hélène Fulcrand
,
Manuel Dornier
Article dans une revue
hal-02029874v1
|
|
The nutrient content of two folia morphotypes of Centella asiatica (L) grown in Madagascar
Christian Mertz
,
Z. Ranovona
,
C. Dhuique-Mayer
,
A. Servent
,
P. Danthu
Article dans une revue
hal-03886040v1
|
|
Solid-state fermentation as a sustainable method for coffee pulp treatment and production of an extract rich in chlorogenic acids
Jessica Santos da Silveira
,
Noël Durand
,
Stella Lacour
,
M-P. Belleville
,
Ana Perez
Article dans une revue
hal-02119915v1
|
|
Coupling of pressure-driven membrane technologies for concentrating, purifying and fractionizing betacyanins in cactus pear (Opuntia dillenii Haw.) juice
Abdoulaye Tamba
,
Adrien Servent
,
Christian Mertz
,
Mady Cissé
,
Manuel Dornier
Innovative Food Science & Emerging Technologies / Innovative Food Science and Emerging Technologies , 2019, 52, pp.244-255. ⟨10.1016/j.ifset.2018.12.008⟩
Article dans une revue
hal-02024062v1
|
|
Bioaccessibility of Biofortified Sweet Potato Carotenoids in Baby Food: Impact of Manufacturing Process
Claudie Dhuique-Mayer
,
Adrien Servent
,
Charlotte Messan
,
Nawel Achir
,
Manuel Dornier
Article dans une revue
hal-02030045v1
|
|
Crossflow microfiltration coupled with diafiltration to concentrate and purify carotenoids and flavonoids from citrus juices
Jessica Polidori
,
Claudie Dhuique-Mayer
,
Manuel Dornier
Innovative Food Science & Emerging Technologies / Innovative Food Science and Emerging Technologies , 2018, 45, pp.320-329. ⟨10.1016/j.ifset.2017.11.015⟩
Article dans une revue
hal-02025742v1
|
|
Identification of roselle varieties through simple discriminating physicochemical characteristics using multivariate analysis
Alé Kane
,
Nawel Achir
,
Mady Cissé
,
Dominique Pallet
,
Mama Sakho
Article dans une revue
hal-02024066v1
|
|
Coupling nanofiltration and osmotic evaporation for the recovery of a natural flavouring concentrate from shrimp cooking juice
Céline Jarrault
,
Manuel Dornier
,
Marie-Luce Labatut
,
Pierre Giampaoli
,
Marie-Laure Lameloise
Innovative Food Science & Emerging Technologies / Innovative Food Science and Emerging Technologies , 2017, 43, pp.182-190. ⟨10.1016/j.ifset.2017.07.035⟩
Article dans une revue
hal-01637750v1
|
|
Anthocyanins degradation during storage of Hibiscus sabdariffa extract and evolution of its degradation products
A. Sinela
,
N. Rawat
,
C. Mertz
,
Nawel Achir
,
Hélène Fulcrand
Article dans une revue
hal-01506520v1
|
|
Exploration of reaction mechanisms of anthocyanin degradation in a roselle extract through kinetic studies on formulated model media
André Mundombe Sinela
,
Christian Mertz
,
Nawel Achir
,
Nadirah Rawat
,
Kevin Vidot
Article dans une revue
hal-01604507v1
|
|
Concentration of Polyphenolic Compounds in Blackberry ( R ubus Adenotrichos Schltdl.) Juice by Nanofiltration
Oscar Acosta
,
Fabrice Vaillant
,
Ana Perez
,
Manuel Dornier
Article dans une revue
hal-02025750v1
|
|
Innovative process combining roasting and tempering to mechanically dehull jicaro seeds ( Crescentia alata K.H.B)
Carla Corrales
,
Nawel Achir
,
Nelly Forestier
,
Marc Lebrun
,
Isabelle Maraval
Article dans une revue
hal-02031917v1
|
|
Physicochemical characterization of jicaro seeds ( Crescentia alata H.B.K.): A novel protein and oleaginous seed
C.V. Corrales
,
G. Fliedel
,
A.M. Perez
,
A. Servent
,
A. Prades
Article dans une revue
hal-02025752v1
|
|
Concentration and purification of lycopene from watermelon juice by integrated microfiltration-based processes
Luis Chaparro
,
Claudie Dhuique-Mayer
,
Soraya Castillo
,
Fabrice Vaillant
,
Adrien Servent
Innovative Food Science & Emerging Technologies / Innovative Food Science and Emerging Technologies , 2016, 37, pp.153-160. ⟨10.1016/j.ifset.2016.08.001⟩
Article dans une revue
hal-01517191v1
|
|
Size-cartography of orange juices foulant particles: Contribution to a better control of fouling during microfiltration
Layal Dahdouh
,
Michèle Delalonde
,
Julien Ricci
,
Adrien Servent
,
Manuel Dornier
Article dans une revue
hal-02025758v1
|
|
Rheological study of orange juices for a better knowledge of their suspended solids interactions at low and high concentration
Layal Dahdouh
,
Christelle Wisniewski
,
Julien Ricci
,
Laurent Vachoud
,
Manuel Dornier
Article dans une revue
hal-02025757v1
|
|
Effect of Temperature on Acidity and Hydration Equilibrium Constants of Delphinidin-3-O- and Cyanidin-3-O-sambubioside Calculated from Uni- and Multiwavelength Spectroscopic Data
Kévin Vidot
,
Nawel Achir
,
Christian Mertz
,
André Sinela
,
Nadirah Rawat
Article dans une revue
hal-01506493v1
|
|
Pasteurization of citrus juices with ohmic heating to preserve the carotenoid profile
Nawel Achir
,
Claudie Dhuique-Mayer
,
Thiziri Hadjal
,
Khodir Madani
,
Jean-Pierre Pain
Innovative Food Science & Emerging Technologies / Innovative Food Science and Emerging Technologies , 2016, 33, pp.397-404. ⟨10.1016/j.ifset.2015.11.002⟩
Article dans une revue
hal-01540843v1
|
|
Identification of relevant physicochemical characteristics for predicting fruit juices filterability
Layal Dahdouh
,
Christelle Wisniewski
,
André Kapitan-Gnimdu
,
Adrien Servent
,
Manuel Dornier
Article dans une revue
hal-02025764v1
|
|
Degradation kinetic modelling of ascorbic acid and colour intensity in pasteurised blood orange juice during storage
Hocine Remini
,
Christian Mertz
,
Amine Belbahi
,
Nawel Achir
,
Manuel Dornier
Article dans une revue
hal-02032652v1
|
|
Effects of Blanching on Flavanones and Microstructure of Citrus aurantium Peels
Malek Ben Zid
,
Claudie Dhuique-Mayer
,
Sihem Bellagha
,
Christine Sanier
,
Antoine Collignan
Article dans une revue
hal-02025762v1
|
|
Carotene Reactivity in Pink Grapefruit Juice Elucidated from Model Systems and Multiresponse Modeling
Nawel Achir
,
Thiziri Hadjal
,
Khodir Madani
,
Manuel Dornier
,
Claudie Dhuique-Mayer
Article dans une revue
hal-02032359v1
|
|
Effects of Osmotic Treatments on Modulating Bitter Flavanones Glycosides Contents and Microstructure of Citrus aurantium Peels
Malek Ben Zid
,
Claudie Dhuique-Mayer
,
Marc Lartaud
,
Antoine Collignan
,
Adrien Servent
Article dans une revue
hal-02025763v1
|
|
Modelling of brown rice and limited-water cooking modes and its potential use for texture prediction
A. Briffaz
,
P. Bohuon
,
J.M. Meot
,
B. Pons
,
F. Matencio
Article dans une revue
hal-02025775v1
|
|
Potential of ultrafiltration for separation and purification of ellagitannins in blackberry (Rubus adenotrichus Schltdl.) juice
Oscar Acosta
,
Fabrice Vaillant
,
Ana Perez
,
Manuel Dornier
Article dans une revue
hal-02025780v1
|
|
Volatile compounds of ditax fruit ( Detarium senegalense J.F. Gmel) from Senegal
Nafissatou Diop Ndiaye
,
Marc Lebrun
,
Manuel Dornier
Article dans une revue
hal-02025783v1
|
|
Use of Multi-response Modelling to Investigate Mechanisms of beta-Carotene Degradation in Dried Orange-Fleshed Sweet Potato During Storage: from Carotenoids to Aroma Compounds
Nawel Achir
,
Caroline Pénicaud
,
Aurelie Bechoff
,
Renaud Boulanger
,
Manuel Dornier
Article dans une revue
hal-01195481v1
|
|
Nutrient composition and nutritional potential of wild fruit Dialium guineense
Nicolas Cyrille Ayessou
,
Cheikh Ndiaye
,
Mady Cissé
,
Mathieu Gueye
,
Mama Sakho
Article dans une revue
hal-01722634v1
|
|
Main properties of steviol glycosides and their potential in the food industry: a review
Cesar Gonzalez
,
Maria Tapia
,
Elevina Pérez
,
Dominique Pallet
,
Manuel Dornier
Article dans une revue
hal-02025773v1
|
|
Modelling of water transport and swelling associated with starch gelatinization during rice cooking
A. Briffaz
,
P. Bohuon
,
J.-M. Méot
,
Manuel Dornier
,
C. Mestres
Article dans une revue
hal-02025777v1
|
|
Cashew apple (Anacardium occidentale L.) extract from by-product of juice processing: A focus on carotenoids.
Fernando Pinto de Abreu
,
Manuel Dornier
,
Anna Paula Dionisio
,
Michel Carail
,
Catherine Caris-Veyrat
Article dans une revue
hal-01328887v1
|
|
Concentration of camu–camu juice by the coupling of reverse osmosis and osmotic evaporation processes
André L.R. Souza
,
Monica Pagani
,
Manuel Dornier
,
Flávia Gomes
,
Renata Tonon
Article dans une revue
hal-02025786v1
|
|
Modelling starch phase transitions and water uptake of rice kernels during cooking
A. Briffaz
,
C. Mestres
,
F. Matencio
,
B. Pons
,
Manuel Dornier
Article dans une revue
hal-02025787v1
|
|
Thermal degradation kinetics of xanthophylls from blood orange in model and real food systems
Thiziri Hadjal
,
Claudie Dhuique-Mayer
,
Khodir Madani
,
Manuel Dornier
,
Nawel Achir
Article dans une revue
hal-02033105v1
|
|
Coconut water uses, composition and properties: a review
Alexia Prades
,
Manuel Dornier
,
Nafissatou Diop
,
Jean-Pierre Pain
Article dans une revue
hal-02025793v1
|
|
Coconut water preservation and processing: a review
Alexia Prades
,
Manuel Dornier
,
Nafissatou Diop
,
Jean-Pierre Pain
Article dans une revue
hal-02025792v1
|
|
Impact of the extraction procedure on the kinetics of anthocyanin and colour degradation of roselle extracts during storage
Mady Cissé
,
Fabrice Vaillant
,
Ale Kane
,
Oumoule Ndiaye
,
Manuel Dornier
Journal of the Science of Food and Agriculture, 2012, 92 (6), pp.1214-1221. ⟨10.1002/jsfa.4685⟩
Article dans une revue
hal-02025797v1
|
|
Effect of water activity on anthocyanin degradation and browning kinetics at high temperatures (100-140 degrees C)
Nadiarid N. Jimenez
,
Philippe P. Bohuon
,
Manuel M. Dornier
,
Catherine C. Bonazzi
,
Ana A. Mercedes Perez
Article dans une revue
hal-01004189v1
|
|
Aqueous extraction of anthocyanins from Hibiscus sabdariffa: Experimental kinetics and modeling
Mady Cissé
,
Philippe Bohuon
,
Falillou Sambe
,
Cheikhou Kane
,
Mama Sakho
Article dans une revue
hal-02025791v1
|
|
Starch gelatinization distribution and peripheral cell disruption in cooking rice grains monitored by microscopy
A. Briffaz
,
C. Mestres
,
J. Escoute
,
M. Lartaud
,
Manuel Dornier
Article dans une revue
hal-02025798v1
|
|
Degradation of β-carotene during fruit and vegetable processing or storage: reaction mechanisms and kinetic aspects: a review
Caroline Pénicaud
,
Nawel Achir
,
Claudie Dhuique-Mayer
,
Manuel Dornier
,
Philippe Bohuon
Article dans une revue
hal-01506490v1
|
|
Athermal concentration by osmotic evaporation of roselle extract, apple and grape juices and impact on quality
Mady Cissé
,
Fabrice Vaillant
,
Sonia Bouquet
,
Dominique Pallet
,
Florence Lutin
Innovative Food Science & Emerging Technologies / Innovative Food Science and Emerging Technologies , 2011, 12 (3), pp.352-360. ⟨10.1016/j.ifset.2011.02.009⟩
Article dans une revue
hal-02025799v1
|
|
Identification and Thermal Degradation Kinetics of Chlorophyll Pigments and Ascorbic Acid from Ditax Nectar (Detarium senegalense J.F. Gmel)
Nafissatou Diop Ndiaye
,
Claudie Dhuique-Mayer
,
Mady Cissé
,
Manuel Dornier
Article dans une revue
hal-02025804v1
|
|
The cashew ( Anacardium occidentale ) industry in Côte d’Ivoire: analysis and prospects for development
Doudjo Soro
,
Manuel Dornier
,
Fernando Abreu
,
Emmanuel Assidjo
,
Benjamin Yao
Article dans une revue
hal-02025806v1
|
|
Selecting ultrafiltration and nanofiltration membranes to concentrate anthocyanins from roselle extract (Hibiscus sabdariffa L.)
Mady Cissé
,
Fabrice Vaillant
,
Dominique Pallet
,
Manuel Dornier
Article dans une revue
hal-02025805v1
|
|
Evaluation of anthocyanin stability during storage of a coloured drink made from extracts of the Andean blackberry ( Rubus glaucus Benth.), açai ( Euterpe oleracea Mart.)and black carrot ( Daucus carota L.)
Suzie Zozio
,
Dominique Pallet
,
Manuel Dornier
Article dans une revue
hal-02025802v1
|
|
Relationship between the kinetics of β-carotene degradation and formation of norisoprenoids in the storage of dried sweet potato chips
Aurelie Bechoff
,
Claudie Dhuique-Mayer
,
Manuel Dornier
,
Keith Tomlins
,
Renaud Boulanger
Article dans une revue
hal-02025809v1
|
|
Le ditax ( Detarium senegalense J. F. Gmel.) : principales caractéristiques et utilisations au Sénégal
Nafissatou Diop
,
Augustin Ndiaye
,
Mady Cissé
,
Oumar Dieme
,
Manuel Dornier
Article dans une revue
hal-02025810v1
|
|
Le ditax (Detarium senegalenseJ. F. Gmel.) : principales caractéristiques et utilisations au Sénégal
Nafissatou Diop
,
Augustin Ndiaye
,
Mady Cisse
,
Oumar Dieme
,
Manuel Dornier
Article dans une revue
hal-01517189v1
|
|
Kinetics of Anthocyanin Degradation and Browning in Reconstituted Blackberry Juice Treated at High Temperatures (100−180 °C)
Nadiarid Jiménez
,
Philippe Bohuon
,
Janice Lima
,
Manuel Dornier
,
Fabrice Vaillant
Article dans une revue
hal-02025808v1
|
|
Caractérisation du fruit du baobab et étude de sa transformation en nectar = Characterization of the baobab tree fruit and study of its processing into nectar = Caracterización de los frutos del baobab y estudio de su transformación en néctar
Mady Cissé
,
Mama Sakho
,
Manuel Dornier
,
Codou Mar Diop
,
Max Reynes
Article dans une revue
cirad-00494127v1
|
|
La production du bissap ( Hibiscus sabdariffa L.) au Sénégal
Mady Cissé
,
Manuel Dornier
,
Mama Sakho
,
Codou Mardiop
,
Max Reynes
Article dans une revue
hal-02025812v1
|
|
Modeling of clarified tropical juice deacidifiction by electrodialysis
Edwin Vera
,
Jacqueline Sandeaux
,
Françoise Persin
,
Gerald Pourcelly
,
Manuel Dornier
Article dans une revue
hal-00354965v1
|
|
Composition nutritionnelle et apport énergétique du fruit de Maerua pseudopetalosa, aliment de soudure au Sénégal
Nicolas Cyrille Ayessou
,
Mathieu Gueye
,
Edmond Dioh
,
Marième Konteye
,
Mady Cissé
Article dans une revue
hal-02046619v1
|
|
Thermal Degradation Kinetics of Anthocyanins from Blood Orange, Blackberry, and Roselle Using the Arrhenius, Eyring, and Ball Models
Mady Cissé
,
Fabrice Vaillant
,
Oscar Acosta
,
Claudie Dhuique-Mayer
,
Manuel Dornier
Article dans une revue
hal-02046622v1
|
|
The bissap (Hibiscus sabdariffa L.): composition and principal uses.
Mady Cissé
,
Manuel Dornier
,
Mama Sakho
,
Augustin Ndiaye
,
Max Reynes
Article dans une revue
hal-02046621v1
|
|
Turbidity of pulpy fruit juice: A key factor for predicting cross-flow microfiltration performance
F. Vaillant
,
A.M. Pérez
,
Oscar Acosta
,
Manuel Dornier
Article dans une revue
hal-02046625v1
|
|
Analysis of the main components of the aguamiel produced by the maguey-pulquero (Agave mapisaga) throughout the harvest period
Rosa Isela Ortiz-Basurto
,
Gérald Pourcelly
,
Thierry Doco
,
Pascale Williams
,
Manuel Dornier
Article dans une revue
hal-02668851v1
|
|
Concentration of pineapple juice by osmotic evaporation
Chularat Hongvaleerat
,
Lourdes M.C. Cabral
,
Manuel Dornier
,
Max Reynes
,
Suwayd Ningsanond
Article dans une revue
hal-02046624v1
|
|
Thermal Degradation of Antioxidant Micronutrients in Citrus Juice: Kinetics and Newly Formed Compounds
Claudie Dhuique-Mayer
,
Manal Tbatou
,
Michel Carail
,
Catherine Caris-Veyrat
,
Manuel Dornier
Article dans une revue
hal-02046626v1
|
|
Le baobab africain ( Adansonia digitata L.) : principales caractéristiques et utilisations
Aïda Gabar Diop
,
Mama Sakho
,
Manuel Dornier
,
Mady Cissé
,
Max Reynes
Article dans une revue
hal-02046627v1
|
|
Le baobab africain (Adansonia digitataL.) : principales caractéristiques et utilisations
Aïda Gabar Diop
,
Mama Sakho
,
Manuel Dornier
,
Mady Cisse
,
Max Reynes
Article dans une revue
hal-01517201v1
|
|
The quality of orange juice processed by coupling crossflow microfiltration and osmotic evaporation
Mady Cissé
,
Fabrice Vaillant
,
Ana Perez
,
Manuel Dornier
,
Max Reynes
Article dans une revue
hal-02046631v1
|
|
Colorant and antioxidant properties of red-purple pitahaya ( Hylocereus sp.)
Fabrice Vaillant
,
Ana Perez
,
Indiana Davila
,
Manuel Dornier
,
Max Reynes
Article dans une revue
hal-02046630v1
|
|
Potentialités de la microfiltration tangentielle sur membranes minérales pour la clarification du jus de pomme de cajou
Fernando Abreu
,
Ana Mercedes Pérez
,
Manuel Dornier
,
Max Reynes
Article dans une revue
hal-01517193v1
|
|
Clarification and concentration of melon juice using membrane processes
Fabrice Vaillant
,
Mady Cissé
,
Marco Chaverri
,
Ana Perez
,
Manuel Dornier
Innovative Food Science & Emerging Technologies / Innovative Food Science and Emerging Technologies , 2005, 6 (2), pp.213-220. ⟨10.1016/j.ifset.2004.11.004⟩
Article dans une revue
hal-02046629v1
|
|
Relation entre la fermeté de la mangue fraîche et la teneur en amidon de la pulpe
Maria Valente
,
Manuel Dornier
,
Georges Piombo
,
Marie Grotte
Fruits, 2004, 59 (6), pp.399-410
Article dans une revue
hal-02675313v1
|
|
Mango fruit firmness and pulp starch content.
Marc Valente
,
Manuel Dornier
,
Georges Piombo
,
Maggy Grotte
Article dans une revue
hal-02046633v1
|
|
Evaluation of reverse osmosis and osmotic evaporation to concentrate camu–camu juice (Myrciaria dubia)
R.B. Rodrigues
,
H.C. Menezes
,
M. Cabral
,
Manuel Dornier
,
G.M. Rios
Article dans une revue
hal-01731494v1
|
|
Tangential microfiltration of orange juice in bench pilot
W. Venturini Filho
,
Manuel Dornier
,
M-P. Belleville
Article dans une revue
hal-01726969v1
|
|
Comparison of different methods for deacidification of clarified passion fruit juice
Edwin Vera
,
Jenny Ruales
,
Manuel Dornier
,
Jacqueline Sandeaux
,
Françoise Persin
Article dans une revue
hal-01728993v1
|
|
Concentration isotherme de solutions biologiques fragiles par évaporation membranaire sur membranes céramiques
J. Romero
,
M.P. Belleville
,
José Sanchez
,
G.M. Rios
,
C. Combes-James
Récents Progrès en Génie des Procédés, 2003
Article dans une revue
hal-01726229v1
|
|
Évaluation de l'intérêt du babaco (Carica pentagonaHeilb.)
Lorena Villarreal
,
Claudie Dhuique-Mayer
,
Manuel Dornier
,
Jenny Ruales
,
Max Reynes
Article dans une revue
hal-01519192v1
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Evaluating transfers of aroma compounds during the concentration of sucrose solutions by osmotic distillation in a batch-type pilot plant
Fadi Ali
,
Manuel Dornier
,
Albert Duquenoy
,
Max Reynes
Article dans une revue
hal-02046641v1
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Deacidification of clarified passion fruit juice using different configurations of electrodialysis
Edwin Vera
,
Jenny Ruales
,
Manuel Dornier
,
Jacqueline Sandeaux
,
Roger Sandeaux
Journal of Chemical Technology and Biotechnology, 2003, 78 (8), pp.918 - 925. ⟨10.1002/jctb.827⟩
Article dans une revue
hal-01728991v1
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New hydrophobic membranes for osmotic evaporation process
F. Brodard
,
J. Romero
,
M.P. Belleville
,
J. Sanchez
,
C. Combe-James
Article dans une revue
hal-01731480v1
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Comparison between different ion exchange resins for the deacidification of passion fruit juice
Edwin Vera
,
Manuel Dornier
,
Jenny Ruales
,
Fabrice Vaillant
,
Max Reynes
Article dans une revue
hal-02046634v1
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Deacidification of the clarified passion fruit juice (P. edulis f. flavicarpa)
Edwin Vera Calle
,
Jenny Ruales
,
Manuel Dornier
,
Jacqueline Sandeaux
,
Roger Sandeaux
Article dans une revue
hal-01726699v1
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Les produits de l'anacardier : caractéristiques, voies de valorisation et marchés
Emmanuelle Lautié
,
Manuel Dornier
,
Mauricio de Souza Filho
,
Max Reynes
Article dans une revue
hal-02046660v1
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Principales caractéristiques de Sechium edule Sw.
Karine Monnerville
,
Yannick Boc
,
Odile Jean-Charles
,
Manuel Dornier
,
Max Reynes
Article dans une revue
hal-02046654v1
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An Amazonian fruit with a high potential as a natural source of vitamin C: the camu-camu ( Myrciaria dubia )
Roberta B. Rodrigues
,
Hilary C. de Menezes
,
Lourdes C. Cabral
,
Manuel Dornier
,
Max Reynes
Article dans une revue
hal-01517199v1
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Un produit amazonien particulièrement riche en caféine : la graine de guaraná [ Paullinia Cupana H.B.K. var. sorbilis (Mart.) Ducke]
Hind Benlekehal
,
Marilidia Clotteau
,
Manuel Dornier
,
Max Reynes
Article dans une revue
hal-02046644v1
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Strategy for economical optimisation of the clarification of pulpy fruit juices using crossflow microfiltration
F. Vaillant
,
A Millan
,
Manuel Dornier
,
M Decloux
,
M. Reynes
Article dans une revue
hal-02046655v1
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|
An Amazonian fruit with a high potential as a natural source of vitamin C: the camu-camu ( Myrciaria dubia )
Roberta Rodrigues
,
Hilary de Menezes
,
Lourdes M.C. Cabral
,
Manuel Dornier
,
Max Reynes
Article dans une revue
hal-02046643v1
|
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Concentration of passion fruit juice on an industrial pilot scale using osmotic evaporation
F. Vaillant
,
E Jeanton
,
Manuel Dornier
,
M O’brien
,
M. Reynes
Article dans une revue
hal-02046648v1
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Un produit amazonien particulièrement riche en caféine : la graine de guaraná [Paullinia CupanaH.B.K. var.sorbilis(Mart.) Ducke]
Hind Benlekehal
,
Marilidia Clotteau
,
Manuel Dornier
,
Max Reynes
Article dans une revue
hal-01519193v1
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Biocatalytic properties of lipase in crude latex from babaco fruit (Carica pentagona)
C. Dhuique-Mayer
,
Y. Caro
,
M. Pina
,
J. Ruales
,
Manuel Dornier
Article dans une revue
hal-02046647v1
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Evaluation of Concentrated Orange and Passionfruit Juices Prepared by Osmotic Evaporation
P.E. Shaw
,
M. Lebrun
,
Manuel Dornier
,
M. Ducamp
,
M. Courel
Article dans une revue
hal-02046651v1
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Modelling of water transport in osmotic distillation using asymmetric membrane
Mathilde Courel
,
Manuel Dornier
,
Gilbert Marcel Rios
,
Max Reynes
Article dans une revue
hal-02046666v1
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Co-immobilized pectinlyase and endocellulase on chitin and Nylon supports
F. Vaillant
,
A Millan
,
P. Millan
,
Manuel Dornier
,
M Decloux
Article dans une revue
hal-02046661v1
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Effect of operating conditions on water transport during the concentration of sucrose solutions by osmotic distillation
Mathilde Courel
,
Manuel Dornier
,
Jean-Marie Herry
,
Gilbert Marcel Rios
,
Max Reynes
Article dans une revue
hal-01575335v1
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Crossflow microfiltration of passion fruit juice after partial enzymatic liquefaction
F. Vaillant
,
P. Millan
,
G. O’brien
,
Manuel Dornier
,
M. Decloux
Article dans une revue
hal-02046668v1
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Evaluation of the Simplex method for training simple multilayer neural networks
Manuel Dornier
,
B. Heyd
,
Marc Danzart
Neural Computing and Applications, 1998, 7, pp.107-114
Article dans une revue
hal-02697474v1
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Comparaison de quelques techniques de concentration des jus de fruits
Mathilde Courel
,
Olivier Jariel
,
Max Reynes
,
Marie-Noelle Durand
,
Manuel Dornier
Fruits, 1996, 51, pp.437-450
Article dans une revue
mnhn-03922631v1
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Crossflow microfiltration of gum arabic solutions: Comparison of the classical system with the co-current permeate flow system
Martine Decloux
,
Manuel Dornier
,
I. Gratius
International Journal of Food Science and Technology, 1996, 31, pp.153-166
Article dans une revue
hal-02696455v1
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The determination of polysaccharides in raw cane sugar syrups. Perfecting the phenol sulphuric acid method in order to characterize cross flow filtration
I. Gratius
,
Martine Decloux
,
Manuel Dornier
,
G. Cuvelier
International Sugar Journal, 1995, 97 (1159E), pp.296-343
Article dans une revue
hal-02711936v1
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Influence of start-up procedure on crossflow microfiltration of raw cane sugar
Manuel Dornier
,
R. Petermann
,
Martine Decloux
Journal of Food Engineering, 1995, 24 (2), pp.213-224
Article dans une revue
hal-02715131v1
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Interest of neural networks for the optimization of the crossflow filtration process
Manuel Dornier
,
M. Decloux
,
G. Trystram
,
A. Lebert
Article dans une revue
hal-02046672v1
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Dynamic modeling of crossflow microfiltration using neural networks
Manuel Dornier
,
M. Decloux
,
G. Trystram
,
A. Lebert
Article dans une revue
hal-02046670v1
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Use of experimental design to establish optimal crossflow filtration conditions: application to raw cane sugar clarification
Manuel Dornier
,
Martine Decloux
,
André Lebert
,
G. Trystram
Journal of Food Process Engineering, 1994, 17, pp.73-92
Article dans une revue
hal-02705245v1
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