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Magdalena Kristiawan

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Publications

Cell walls of extruded pea snacks: Morphological and mechanical characterisation and finite element modelling

Imen Jebalia , Guy Della Valle , Sofiane Guessasma , Magdalena Kristiawan
Food Research International, 2022, 162, pp.112047. ⟨10.1016/j.foodres.2022.112047⟩
Article dans une revue hal-03871253v1
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Scaling relations in rheology of concentrated starches and maltodextrins

Ruud van Der Sman , Job Ubbink , Marina Dupas-Langlet , Magdalena Kristiawan , Isabel Siemons
Food Hydrocolloids, 2022, Food Hydrocolloids, 124 (Part B), pp.107306. ⟨10.1016/j.foodhyd.2021.107306⟩
Article dans une revue hal-03330859v1

Extrusion Simulation for the Design of Cereal and Legume Foods

Magdalena Kristiawan , Guy Della Valle , Françoise Berzin
Foods, 2022, 11 (12), pp.1780. ⟨10.3390/foods11121780⟩
Article dans une revue hal-03736329v1
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Expansion of Emmental cheese and tofu using instant controlled pressure drop (DIC) process

Ismail Sulaiman , Lukáš Krátký , Karim Allaf , Václav Sobolík , Magdalena Kristiawan
Food and Bioproducts Processing, 2022, 131, pp.1-12. ⟨10.1016/j.fbp.2021.10.007⟩
Article dans une revue hal-03472243v1
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Kinematics of helical flow between concentric cylinders with axial through flow

M. El El Hassan , V. Sobolik , A. Chamkha , Magdalena Kristiawan
International Journal of Heat and Mass Transfer, 2022, 182, pp.121938. ⟨10.1016/j.ijheatmasstransfer.2021.121938⟩
Article dans une revue hal-03448899v1

Extrusion of pea snack foods and control of biopolymer changes aided by rheology and simulation

I. Jebalia , Guy Della Valle , Magdalena Kristiawan
Food and Bioproducts Processing, 2022, 135, pp.190-204. ⟨10.1016/j.fbp.2022.08.001⟩
Article dans une revue hal-03762852v1
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Microstructure and local mechanical properties of pea starch / protein composites

Imen Jebalia , Magdalena Kristiawan , Maria Charalambides , Samuel A. Humphry-Baker , Guy Della Valle
Composites Part C: Open Access, 2022, 8, pp.100272. ⟨10.1016/j.jcomc.2022.100272⟩
Article dans une revue hal-03330826v1

Artificial Oral Processing of Extruded Pea Flour Snacks

Magdalena Kristiawan , G. Della Valle , A.-L. Réguerre , V Micard , Christian Salles
Food Engineering Reviews, 2021, 13 (1), pp.247-261. ⟨10.1007/s12393-020-09220-5⟩
Article dans une revue hal-03330215v1
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A digital learning tool based on models and simulators for food engineering (MESTRAL)

Ioana Suciu , Amadou Ndiaye , Cédric Baudrit , Christophe Fernandez , Alain Kondjoyan
Journal of Food Engineering, 2021, 293, pp.110375. ⟨10.1016/j.jfoodeng.2020.110375⟩
Article dans une revue hal-02980650v1
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Morphology and mechanical behaviour of pea-based starch-protein composites obtained by extrusion

I. Jebalia , J.-E. Maigret , A.-L. Réguerre , B. Novales , S. Guessasma
Carbohydrate Polymers, 2019, 223, pp.1-9. ⟨10.1016/j.carbpol.2019.115086⟩
Article dans une revue hal-03329262v1

Morphology and mechanical behaviour of pea-based starch-protein composites obtained by extrusion

Imen Jebalia , Jean-Eudes Maigret , Anne-Laure Reguerre , Bruno Novales , Sofiane Guessasma
Carbohydrate Polymers, 2019, 223, pp.1-9. ⟨10.1016/j.carbpol.2019.115086⟩
Article dans une revue hal-02617963v1

Validation and use for product optimization of a phenomenological model of starch foods expansion by extrusion

Magdalena Kristiawan , Guy Della Valle , Kamal Kansou , Amadou Ndiaye , Bruno Vergnes
Journal of Food Engineering, 2019, 246, pp.160-178. ⟨10.1016/j.jfoodeng.2018.11.006⟩
Article dans une revue hal-01990152v1

Experimental investigation of the spherical Couette flow using electrodiffusion technique

Mohamed Mahloul , Ammar Mahamdia , Magdalena Kristiawan
The European Physical Journal Plus, 2019, 134 (8), ⟨10.1140/epjp/i2019-12764-1⟩
Article dans une revue hal-02617960v1
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Experimental investigation of Taylor-Couette-Poiseuille flow at low Taylor and Reynolds numbers

Magdalena Kristiawan , Mouhammad El Hassan , Alioune El Faye , Vaclav Sobolik
PLoS ONE, 2019, 14 (4), pp.e0212728. ⟨10.1371/journal.pone.0212728⟩
Article dans une revue hal-02480906v1
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Multi-scale structural changes of starch and proteins during pea flour extrusion

Magdalena Kristiawan , Valerie Micard , Priscilla Maladira , Christine Alchamieh , Jean-Eudes Maigret
Food Research International, 2018, 108, pp.203-215. ⟨10.1016/j.foodres.2018.03.027⟩
Article dans une revue hal-01837510v1
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The virtual food system: Innovative models and experiential feedback in technologies for winemaking, the cereals chain, food packaging and eco-designed starter production

Cesar Arturo Aceves-Lara , Violaine Athès , Patrice Buche , Guy Della Valle , Vincent Farines
Innovative Food Science & Emerging Technologies / Innovative Food Science and Emerging Technologies , 2018, Food Science and Technology in France: INRA’s contribution to this area, 46, pp.54-64. ⟨10.1016/j.ifset.2017.10.006⟩
Article dans une revue lirmm-01651998v1

Three-segment electrodiffusion probes for wall shear rate measurements

Magdalena Kristiawan , Mouhammad El Hassan , Tomáš Jirout , Vaclav Sobolik
Current Topics in Electrochemistry - Research Trends, 2018, 20, pp.85-94
Article dans une revue hal-03336370v1

Three-segment electrodiffusion probes for wall shear rate measurements

Magdalena Kristiawan , Mouhammad El Hassan , Tomáš Jirout , Vaclav Sobolik
Current Topics in Electrochemistry, 2018, 20, pp.85-94
Article dans une revue hal-02480968v1

The spherical Taylor–Couette flow

M. Mahloul , A. Mahamdia , Magdalena Kristiawan
European Journal of Mechanics - B/Fluids, 2016, 59, pp.1-6. ⟨10.1016/j.euromechflu.2016.04.002⟩
Article dans une revue hal-01343235v1

Linear viscoelastic properties of extruded amorphous potato starch as a function of temperature and moisture content

Magdalena Kristiawan , Laurent Chaunier , Guy Della Valle , Denis Lourdin , Sofiane Guessasma
Rheologica Acta, 2016, 55 (7), pp.597-611. ⟨10.1007/s00397-016-0935-6⟩
Article dans une revue hal-01362489v1
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Experimental investigations of the spherical Taylor-Couette flow

M. Mahloul , A. Mahamdia , Magdalena Kristiawan
Journal of Applied Fluid Mechanics, 2016, 9 (1), pp.131-137
Article dans une revue hal-01413547v1

Modeling of starchy melts expansion by extrusion

Magdalena Kristiawan , Laurent Chaunier , Guy G. Della Valle , Amadou Ndiaye , Bruno Vergnes
Trends in Food Science and Technology, 2016, 48, pp.13-26. ⟨10.1016/j.tifs.2015.11.004⟩
Article dans une revue hal-01295267v1

Modeling of starchy melts expansion by extrusion

Magdalena Kristiawan , L. Chaunier , G. Della Valle , A. Ndiaye , B. Vergnes
Trends in Food Science and Technology, 2016, 48, pp.13-26. ⟨10.1016/j.tifs.2015.11.004⟩
Article dans une revue hal-03329279v1
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Mass transfer and shear rate on a wall normal to an impinging circular jet

Magdalena Kristiawan , Kodjovi Sodjavi , Brice Montagné , Amina Meslem , Vaclav Sobolik
Chemical Engineering Science, 2015, 132, pp.32--45. ⟨10.1016/j.ces.2015.03.070⟩
Article dans une revue hal-01165570v1
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Impinging cross-shaped submerged jet on a flat plate: a comparison of plane and hemispherical orifice nozzles

Kodjovi Sodjavi , Brice Montagné , Pierre Bragança , Amina Meslem , Florin Bode
Meccanica, 2015, 50 (12), pp.2927-2947. ⟨10.1007/s11012-015-0181-5⟩
Article dans une revue hal-01165569v1
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A phenomenological model of starch expansion by extrusion

Magdalena Kristiawan , Guy G. Della Valle , Kamal Kansou , Amadou Ndiaye , Bruno Vergnes
Rhéologie, 2015, 27, pp.24-33
Article dans une revue hal-01410168v1
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Détermination de comportements visqueux pour l’extrusion de formulations de céréales petit-déjeuner

Alexander Brugger , Laurent Chaunier , Guy Della Valle , Jean-Philippe Dellemann , Magdalena Kristiawan
Industries des Céréales, 2013, Aout 2013 (184), pp.18-22
Article dans une revue hal-01199069v1

Wall shear rates and stagnation mass transfer on a plate in axisymmetric and cross impinging jets

Amina Meslem , Magdalena Kristiawan , Ilinca Nastase , Vaclav Sobolik
Journal of Physics: Conference Series, 2012, 395 (012034), pp.1-8. ⟨10.1088/1742-6596/395/1/012034⟩
Article dans une revue hal-01174306v1

Yield and composition of Indonesian Cananga oil obtained by steam distillation and organic solvent extraction

Magdalena Kristiawan , Vaclav Sobolik , Karim Allaf
International Journal of Food Engineering, 2012, 8 (3), pp.1-19. ⟨10.1515/1556-3758.1412⟩
Article dans une revue hal-01391837v1

Wall shear rates and mass transfer in impinging jets: Comparison of circular convergent and cross-shaped orifice nozzles

Magdalena Kristiawan , Amina Meslem , Ilinca Nastase , Vaclav Sobolik
International Journal of Heat and Mass Transfer, 2012, 55 (1-3), pp.282-293. ⟨10.1016/j.ijheatmasstransfer.2011.09.014⟩
Article dans une revue hal-01191452v1
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Wall shear rates in Taylor vortex flow

Vaclav Sobolik , T Jirout , J Havlica , Magdalena Kristiawan
Journal of Applied Fluid Mechanics, 2011, 4 (2), pp.25-31
Article dans une revue hal-02649947v1

Effect of expansion by instantaneous controlled pressure drop on dielectric properties of fruits and vegetables

Magdalena Kristiawan , Vaclav Sobolik , Ladislav Klíma , Karim Allaf
Journal of Food Engineering, 2011, 102 (4), pp.361-368. ⟨10.1016/j.jfoodeng.2010.09.014⟩
Article dans une revue hal-02648101v1
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Components of wall shear rate in wavy Taylor–Couette flow

Magdalena Kristiawan , Tomáš Jirout , Vaclav Sobolik
Experimental Thermal and Fluid Science, 2011, 35 (7), pp.1304-1312. ⟨10.1016/j.expthermflusci.2011.04.018⟩
Article dans une revue hal-02650758v1
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Structure expansion of green coffee beans using instantaneous controlled pressure drop process

Ibtisam M. Kamal , V. Sobolik , Magdalena Kristiawan , Sabah M. Mounir , K. Allaf
Innovative Food Science & Emerging Technologies / Innovative Food Science and Emerging Technologies , 2008, 9 (4), pp.534-541. ⟨10.1016/j.ifset.2008.01.004⟩
Article dans une revue hal-02666120v1
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Isolation of Indonesian cananga oil using multi-cycle pressure drop process

Magdalena Kristiawan , Vaclav Sobolik , Karim Allaf
Journal of Chromatography A, 2008, 1192 (2), pp.306-318. ⟨10.1016/j.chroma.2008.03.068⟩
Article dans une revue hal-02663208v1
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Effect of pressure-drop rate on the isolation of cananga oil using instantaneous controlled pressure-drop process

Magdalena Kristiawan , Vaclav Sobolik , Mazen Al Haddad , Karim Allaf
Chemical Engineering and Processing: Process Intensification, 2008, 47 (1), pp.66-75. ⟨10.1016/j.cep.2007.08.011⟩
Article dans une revue hal-01213153v1
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Isolation of Indonesian Cananga oil by instantaneous controlled pressure drop

Magdalena Kristiawan , Vaclav Sobolik , Karim Allaf
Journal of Essential Oil Research, 2008, 20 (2), pp.135-146. ⟨10.1080/10412905.2008.9699975⟩
Article dans une revue hal-02655771v1

Isolation of Indonesian Cananga Oil by Instantaneous Controlled Pressure Drop: Influence of Processing Parameters on Compound Yields

Magdalena Kristiawan , Vaclav Sobolik , Mazen Al Haddad , Karim Allaf
Journal of chemical engineering of Japan, 2007, 40 (11), pp.1021-1029. ⟨10.1252/jcej.07WE024⟩
Article dans une revue hal-01213154v1

Extrusion d’aliments composites à base de farine de pois et de ses biopolymères, et simulation du procédé

Imen Jebalia , Magdalena Kristiawan , Guy Della Valle
3e Rencontres francophones légumineuses Toulouse, Feb 2021, Toulouse, France
Communication dans un congrès hal-03330748v1

Détermination du comportement rhéologique de composites amylo-protéiques en vue de leur élaboration par extrusion

Imen Jebalia , Matthieu Bretesché , Anne-Laure Réguerre , Sofiane Guessasma , Guy Della Valle
55ème Congrès du Groupe Français de Rhéologie (GFR), Oct 2021, Bordeaux, France
Communication dans un congrès hal-03330811v1
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Détermination du comportement rhéologique des protéagineux à l’état fondu en vue de leur transformation par extrusion

Imen Jebalia , Magdalena Kristiawan , Sofiane Guessasma , Guy G. Della Valle
55ème Congrès du Groupe Français de Rhéologie (GFR), Pierre LIDON (LOF - UB), Guillaume OVARLEZ (LOF - CNRS), Emmanuelle ABISSET-CHAVANNE (I2M - ENSAM), Jean GIMENEZ (LOF - CNRS), Oct 2021, Bordeaux, France
Communication dans un congrès hal-03407549v1

Rheological behaviour of molten pea composites for extrusion processing

Imen Jebalia , Jean-Eudes Maigret , Anne-Laure Réguerre , Sofiane Guessasma , Denis Lourdin
18th International Congress on Rheology, Dec 2020, Rio de Janeiro, Brazil
Communication dans un congrès hal-03330745v1

Modélisation & Simulation des transformations Agro-alimentaires (MESTRAL - AgreenCamp)

Ioana Suciu , Amadou Ndiaye , Cédric Baudrit , Christophe Fernandez , Alain Marc Kondjoyan
Journée SFGP du groupe Ingénierie Avancée des Procédés "Simulation des procédés dans les industries agroalimentaires", May 2019, Montpellier, France
Communication dans un congrès hal-03173776v1

Artificial oral processing of extruded pea flour snacks.

Magdalena Kristiawan , Guy Della Valle , Anne-Laure Réguerre , Valérie Micard , Christian Salles
13. International Congress on Engineering and Food (ICEF 13), Sep 2019, Melbourne, Australia
Communication dans un congrès hal-03331441v1
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Effect of morphology on the elastoplastic behaviour of pea based starch-protein composites

Imen Jebalia , Jean-Eudes Maigret , Anne-Laure Réguerre , Sofiane Guessasma , Denis Lourdin
24e Congrès Français de Mécanique (CFM), Aug 2019, Brest, France
Communication dans un congrès hal-03330700v1

Élaboration de différentes morphologies de composites d’amidon et de protéines de pois guidée par la simulation numérique de l’extrusion

Imen Jebalia , Jean-Eudes Maigret , Anne-Laure Réguerre , Sofiane Guessasma , Denis Lourdin
Congrès de la Société Française de Génie des Procédés (SFGP), Oct 2019, Nantes, France
Communication dans un congrès hal-03330717v1

Outil numérique d’enseignement des procédés de transformation alimentaires via l’ingénierie des connaissances

Ioana Suciu , Amadou Ndiaye , Cédric Baudrit , Christophe Fernandez , Alain Marc Kondjoyan
SFGP 2019, Oct 2019, Nantes, France
Communication dans un congrès hal-03173861v1

Food process models for training purpose through knowledge engineering methods

Ioana Suciu , Amadou Ndiaye , Cédric Baudrit , Christophe Fernandez , Alain Marc Kondjoyan
ICEF13 - 13th International Congress on Engineering and Food, Sep 2019, Melbourne, Australia
Communication dans un congrès hal-03125592v1

Viscosity of artificial bolus of high protein extruded snacks

Magdalena Kristiawan , Thomas Mégaradémy , Christine Alchamieh , Anne-Laure Réguerre , Guy Della Valle
Annual European Rheology Conference 2018 (AERC 2018), Apr 2018, Sorrente, Italy
Communication dans un congrès hal-01914399v1

Modélisation discrète de la déconstruction d’aliments - projet AIC MiDiDAM

Xavier Frank , Jean-Yves Delenne , Komlanvi Lampoh , Saeid Nezamabadi , Farhang Radjai
Métaséminaire CEPIA 2018, Mar 2018, Paris, France
Communication dans un congrès hal-01918035v1

Chewing behavior of high-protein expanded pea flour

Magdalena Kristiawan , Thomas Mégaradémy , Christine Alchamieh , Anne-Laure Réguerre , Emin M. Azad
5. international conference on Food oral processing, Jul 2018, Nottingham, United Kingdom
Communication dans un congrès hal-01918041v1
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Modifications des biopolymères lors de la texturation de substrats protéiques végétaux par extrusion: Méthodes et applications

Magdalena Kristiawan , Guy G. Della Valle
Conférence de Comité Scientifique IMROVE (Institut Mutualisé pour les Protéines Végétales), Institut Mutualisé pour les Protéines Végétale (IMPROVE). Dury, FRA., Feb 2016, Paris, France
Communication dans un congrès hal-02792820v1

Phenomenological model of maize starches expansion by extrusion

Magdalena Kristiawan , Guy G. Della Valle , Kamal Kansou , Amadou A. Ndiaye , Bruno Vergnes
ESAFORM 2016, Ecole Centrale de Nantes (ECN). Nantes, FRA. University of Zaragoza - Universidad de Zaragoza (Zaragoza), ESP., Apr 2016, Nantes, France. pp.180002, ⟨10.1063/1.4963605⟩
Communication dans un congrès hal-01414766v1

Phenomenological Model of Maize Starches Expansion by Extrusion

Magdalena Kristiawan , Guy Della Valle , Kamal Kansou , Amadou A. Ndiaye , Bruno Vergnes
19th International Conference on Material Forming (esaform 2016), Apr 2016, Nantes, France. pp.UNSP 180002
Communication dans un congrès hal-03331453v1
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A modeling approach to develop high-protein extruded snacks, using legume (pulse) flours (Projet AIC 'Protex' 2016-2018)

Magdalena Kristiawan
Aliments Modèles et Modèles d'Aliments (AMMAC - CEPIA INRA), Institut National de Recherche Agronomique (INRA). UAR Département Caractérisation et Elaboration des Produits Issus de l'Agriculture (1008)., Mar 2016, Paris, France
Communication dans un congrès hal-02793973v1
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Cuisson-Extrusion (Bi-Vis).

Magdalena Kristiawan , Guy G. Della Valle
Module d’Enseignement Numérique: Modélisation & Simulation des Transformations Agri & Agro-Alimentaires (Mestral), Feb 2016, Paris, France
Communication dans un congrès hal-02793365v1
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Coupling phenomenological model of expansion with mechanical model of starchy products extrusion (Projet AIC 'QualExp' 2013-2015)

Magdalena Kristiawan , Guy G. Della Valle , Kamal Kansou , Amadou Ndiaye
Séminaire Intégration des Connaissances et des Modèles (INCOM - CEPIA INRA), Institut National de Recherche Agronomique (INRA). UAR Département Caractérisation et Elaboration des Produits Issus de l'Agriculture (1008)., Apr 2015, Paris, France
Communication dans un congrès hal-02798651v1

Modelling starch expansion by twin screw extrusion

Magdalena Kristiawan , Guy Della Valle , Kamal Kansou , Amadou A. Ndiaye , Bruno Vergnes
Ludovic Club, SCC Company, Mar 2015, Lyon, France
Communication dans un congrès hal-03331460v1
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Experimental investigation of nozzle shape effect on wall shear stress beneath impinging round jet

B. Montagné , K Sodjavi , Pierre Bragança , Amina Meslem , Magdalena Kristiawan
International Conference on Mechanics, Fluid Mechanics, Heat and Mass Transfer (MFMHMT 2014), Feb 2014, Interlaken, Switzerland
Communication dans un congrès hal-01149948v1
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Coupling phenomenological model of expansion with mechanical model of starchy products extrusion (Projet AIC 'QualExp')

Magdalena Kristiawan , Guy G. Della Valle , Kamal Kansou
Séminaire Intégration des Connaissances et des Modèles (INCOM), Institut National de Recherche Agronomique (INRA). UAR Département Caractérisation et Elaboration des Produits Issus de l'Agriculture (1008)., Apr 2014, Paris, France
Communication dans un congrès hal-02791920v1
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Impinging jet passive control fo wall shear stress enhancement

K. Sodjavi , B. Montagné , Magdalena Kristiawan , Amina Meslem , I. Nastase
15. International Heat Transfer Conference, IHTC-15, Kyoto University [Kyoto] (KU). Kyoto, JPN., Aug 2014, Kyoto, Japan
Communication dans un congrès hal-01148590v1
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Coupling phenomenological model of expansion with mechanical model of starchy products extrusion

Magdalena Kristiawan , Guy Della Valle , Kamal Kansou , Amadou Ndiaye , Bruno Vergnes
49. congrès du Groupe Français de Rhéologie: Rhéologie et approches mul physiques couplées, Groupe Français de Rhéologie (GFR). Paris, FRA., Oct 2014, Grenoble, France
Communication dans un congrès hal-01190146v1

Analysis of the expansion phenomenon during the extrusion process : Experiments and model

Magdalena Kristiawan , Guy Della Valle
Ludovic Club 2014, Mar 2014, Lyon, France
Communication dans un congrès hal-01137557v1

Experimental investigations of the spherical taylor-couette flow using electrodiffusion technique

M. Mahloul , A. Mahamdia , Magdalena Kristiawan
Conference on Topical Problems of Fluid Mechanics 2017, Feb 2013, Prague, Czech Republic. pp.8, ⟨10.14311/TPFM.2017.028⟩
Communication dans un congrès hal-01608389v1
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Variety of flow regimes in Taylor-Couette-Poiseuille flow

Magdalena Kristiawan , A. El Faye , M. Mahloul , A. Mahamdia , V. Sobolik
18. International Couette-Taylor Workshop - ICTW 2013, Jun 2013, Enschede, Netherlands
Communication dans un congrès hal-01143526v1
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Coupling qualitative modelling of expansion with mechanical model of starchy products extrusion (Projet AIC 'QualExp')

Magdalena Kristiawan , Guy G. Della Valle
Séminaire Intégration des Connaissances et des Modèles (INCOM), Institut National de Recherche Agronomique (INRA). UAR Département Caractérisation et Elaboration des Produits Issus de l'Agriculture (1008)., Apr 2013, Paris, France
Communication dans un congrès hal-02805343v1

Modélisation des propriétés viscoélastiques linéaire d’amidon de pomme de terre amorphe en fonction de la température et la teneur en eau

Magdalena Kristiawan , Laurent Chaunier , Guy Della Valle , Denis Lourdin , Sofiane Guessasma
48. Congrès du groupe français de rhéologie : Modèles et Rhéologie, Groupe Français de Rhéologie (GFR). Paris, FRA., Oct 2013, Nantes, France
Communication dans un congrès hal-01512111v1
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Wall shear rates and stagnation mass transfer on a plate in axisymmetric and cross impinging jets

Amina Meslem , Magdalena Kristiawan , I. Nastase , V. Sobolik
6. European Thermal Sciences Conference (Eurotherm 2012), EUROTHERM Committee. FRA., Sep 2012, Poitiers, France
Communication dans un congrès hal-01148589v1
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Wall velocity gradients in Taylor-Couette-Poiseuille flow

Vaclav Sobolik , Magdalena Kristiawan , Alioune El Faye
Congrès National de Mécanique des Fluides (CNMF), Université des Sciences et de la Technologie Houari Boumediène (USTHB). DZA. Association Algérienne de Physique., Sep 2012, Alger, Algérie
Communication dans un congrès hal-01148585v1
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Détermination de comportements visqueux pour l’extrusion de formulations de céréales petit-déjeuner

Alexander Brugger , Laurent Chaunier , Guy Della Valle , Jean-Philippe Dellemann , Magdalena Kristiawan
47. Colloque National du Groupe Français de Rhéologie, Groupe Français de Rhéologie (GFR). Paris, FRA., Oct 2012, Pau, France
Communication dans un congrès hal-01143524v1
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Wall shear rate components for wavy Taylor-Couette flow

Magdalena Kristiawan , Tomáš Jirout , Alioune El Faye , Vaclav Sobolik
19. International Congress of Chemical and Process Engineering CHISA 2010 and the 7. European Congress of Chemical Engineering ECCE-7, Aug 2010, Prague, Czech Republic
Communication dans un congrès hal-02756409v1
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Spatial mapping of wall velocity gradients for wavy Taylor-Couette flow

Magdalena Kristiawan , Tomáš Jirout , Vaclav Sobolik
2. International Conference on Energy Conversion and Conservation;, Apr 2010, Hammamet, Tunisia
Communication dans un congrès hal-02751983v1
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Instant controlled pressure drop (DIC) as a process of extraction of volatile oils: the impact of the rate of pressure drop

Magdalena Kristiawan , Colette Besombes , Vaclav Sobolik , Karim Allaf
37. International Symposium on essential oils ISEO 2006, Sep 2006, Grasse-Opio, France
Communication dans un congrès hal-02757638v1

Swell instantaneous extraction of essential oils: Case of Ylang Ylang flowers

Magdalena Kristiawan , Vaclav Sobolik , Karim Allaf
1. Franco-MFLU Seminar on " Changes in Rice Production Systems and new Technological challenges", Jun 2006, Chiang Rai, Thailand
Communication dans un congrès hal-02752151v1
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Etude comparative d'extraction de l'huile essentielle d'Ylang-Ylang

Magdalena Kristiawan , Vaclav Sobolik , Karim Allaf
16. rencontres Agoral Nantes, Ecole Nationale d'Ingénieurs des Techniques des Industries Agricoles et Alimentaires (ENITIAA). Nantes, FRA. Ecole Nationale Supérieure d'Agronomie et des Industries Alimentaires (ENSAIA)., Nov 2004, Nantes, France. 401 p
Communication dans un congrès hal-02764128v1

Morphology & mechanical properties of pea starch-protein composites

Imen Jebalia , Jean-Eudes Maigret , Anne-Laure Réguerre , Sofiane Guessasma , Denis Lourdin
18th International Congress on Rheology, Dec 2020, Rio de Janeiro, Brazil
Poster de conférence hal-03330726v1

Multi-scale structural changes of pea flour melting during extrusion

Magdalena Kristiawan , Priscilla Maladira , Valérie Micard , Azad Emin , Guy Della Valle
19th ICC Conference “SCIENCE MEETS TECHNOLOGY”, Apr 2019, Vienna, Austria
Poster de conférence hal-03331420v1

Multi-scale structural changes of pea flour melting during extrusion

Magdalena Kristiawan , Priscilla Maladira , Jean-Eudes Maigret , Anne-Laure Reguerre , Valerie Micard
Cereals & Grains 18, Oct 2018, London, United Kingdom. 2018
Poster de conférence hal-02154421v1

Multi-scale structural changes of pea flour starch and proteins during extrusion

Magdalena Kristiawan , Valerie Micard , Priscilla Maladira , Christine Alchamieh , Jean-Eudes Maigret
32. EFFoST International Conference, Nov 2018, Nantes, France. 2018
Poster de conférence hal-02154418v1

Elaboration et comportement mécanique de matériaux composites amylo-protéiques

Imen Jebalia , Magdalena Kristiawan , Sofiane Guessasma , Guy Della Valle
53eme Congrès du Groupe Français de Rhéologie, Oct 2018, Brest, France
Poster de conférence hal-03330663v1

Morphology and mechanical behavior of pea based starch-protein composites obtained by extrusion

Imen Jebalia , Bruno Novales , Guy Della Valle , Sofiane Guessasma , Denis Lourdin
32nd European Federation of Food Science and Technology (EFFoST) International Conference, Nov 2018, Nantes, France
Poster de conférence hal-03330648v1

Phenomenological model of oral processing of high-protein extruded pea flour

Magdalena Kristiawan , Thomas Mégaradémy , Christine Alchamieh , Anne-Laure Reguerre , Azad Emin
32. EFFoST International Conference, Nov 2018, Nantes, France. 2018
Poster de conférence hal-02154419v1

Viscosité des bols alimentaires issues de protéagineux extrudés

Magdalena Kristiawan , Thomas Mégaradémy , Christine Alchamieh , Anne-Laure Reguerre , Azad Emin
53. Congrès du GFR (Groupe Français de Rhéologie), Oct 2018, Brest, France. 2018
Poster de conférence hal-02154420v1

Elaboration and mechanical behavior of starch-protein composites

Imen Jebalia , Magdalena Kristiawan , Sofiane Guessasma , Guy Della Valle
32nd EFFoST International Conference: Developing innovative food structures and functionalities through process and reformulation to satisfy consumer needs and expectations, Nov 2018, Nantes, France. , 2018
Poster de conférence hal-01990150v1

Elaboration et comportement mécanique de matériaux composites amylo-protéiques

Imen Jebalia , Magdalena Kristiawan , Sofiane Guessasma , Guy Della Valle
53ème Congrès du GFR (Groupe Français de Rhéologie), Oct 2018, Brest, France. , 2018
Poster de conférence hal-01990151v1

Evaluation de la déstructuration orale de protéagineux extrudés

Magdalena Kristiawan , Thomas Mégaradémy , Christine Al Chamieh , Anne-Laure Reguerre , M. A. Emin
2. Rencontres Francophones sur les Légumineuses (RFL2), Sep 2018, Toulouse, France. , 2018
Poster de conférence hal-02154409v1

Biopolymers and structural changes during plant proteins texturizing by extrusion

Magdalena Kristiawan , Priscilla Maladira , Christine Alchamieh , Jean-Eudes Maigret , Anne-Laure Reguerre
Colloque Biopolymers 2017, Nov 2017, Nantes, France. 2017
Poster de conférence hal-02154414v1

Multi-scale structural changes of pea flour melting during extrusion

Magdalena Kristiawan , Priscilla Maladira , Valerie Micard , Azad Emin , Guy Della Valle
CEREALS 17, 2017, San Diego, United States. 2017
Poster de conférence hal-02154412v1

Viscous behavior of molten pea flour during extrusion

Magdalena Kristiawan , Priscilla Maladira , Valerie Micard , Guy Della Valle
CEREALS 17, 2017, San Diego, United States. 2017
Poster de conférence hal-02154417v1
Image document

Comportement rhéologiques des fondus à base des protéagineux

Magdalena Kristiawan , Priscilla Maladira , Valerie Micard , Guy Della Valle
50. Colloque National du Groupe Français de Rhéologique, Oct 2016, Lille, France. , 2016
Poster de conférence hal-01837449v1
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A phenomenological model of starchy materials expansion by extrusion

Magdalena Kristiawan , Guy Della Valle , Kamal Kansou , Laurent Chaunier , Amadou Ndiaye
12. International Congress on Engineering and Food (ICEF12), Jun 2015, Québec, Canada. , 2015
Poster de conférence hal-01190144v1
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A phenomenological model of starchy materials expansion by extrusion

Magdalena Kristiawan , Guy G. Della Valle , Kamal Kansou , Laurent Chaunier , Amadou Ndiaye
AACC International Annual Meeting 2015, Oct 2015, Minneapolis, United States. , 2015
Poster de conférence hal-02739993v1
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A phenomenological model of starch expansion by extrusion

Magdalena Kristiawan , Guy G. Della Valle , Amadou Ndiaye , Bruno Vergnes , Chantal David
3. Biopolymers 2015 International Conference, Dec 2015, Nantes, France. , 2015
Poster de conférence hal-02739994v1
Image document

A phenomenological model of starch expansion by extrusion

Magdalena Kristiawan , Guy Della Valle , Kamal Kansou , Amadou Ndiaye , Bruno Vergnes
10. Annual European Rheology Conference, Apr 2015, Nantes, France. , 2015
Poster de conférence hal-01190145v1
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Effect of water content on viscoelastic properties of amorphous potato starch: DMA measurement

Magdalena Kristiawan , Laurent Chaunier , Sofiane Guessasma , Guy G. Della Valle , Denis Lourdin
Meeting of working Group Medicago sativa, Jun 2013, Paris, France. , 2013
Poster de conférence hal-02803770v1
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Application of instantaneous auto-vaporization process for essential oil extraction: case of Indonesian Ylang-Ylang flowers

Magdalena Kristiawan , Vaclav Sobolik , Karim Allaf
17. International Congress CHISA 2004, Aug 2006, Prague, Czech Republic. 2006
Poster de conférence hal-02752022v1
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DIC process for treatment of organic materials

Magdalena Kristiawan , Vaclav Sobolik , Mazen Al Haddad , Karim Allaf
International Workshop on Process Intensification in Fluid and Particle Engineering, Oct 2006, Kobe, Japan. Chemical Engineering of Japan, Journal of Chemical Engineering of Japan, 40, pp.1021-1029, 2006, Isolation of Indonesian Cananga Oil by Instantaneous Controlled Pressure Drop: Influence of Processing Parameters on Compound Yields
Poster de conférence hal-02754479v1

Miniemulsion polymerization: Influence of the emulsification process

Magdalena Kristiawan , Alain Ricard
International Conference of System Biology (ICSB), May 2006, Halifax, Canada. 2006
Poster de conférence hal-02752895v1

Transport phenomena and material changes during extrusion

Magdalena Kristiawan , Guy Della Valle
Woodhead Publishing and AACC. Extrusion Cooking, Elsevier, pp.179-204, 2020, Cereal Grains Processing, 978-0-12-815360-4. ⟨10.1016/B978-0-12-815360-4.00006-7⟩
Chapitre d'ouvrage hal-03329259v1

Extrusion-Cooking and expansion

Magdalena Kristiawan , Laurent Chaunier , Aleida Sandoval , Guy Della Valle
Breakfast Cereals and How They Are Made, Elsevier, pp.141-167, 2020, 978-0-12-812044-6978-0-12-812043-9. ⟨10.1016/B978-0-12-812043-9.00007-2⟩
Chapitre d'ouvrage hal-04290812v1

Extrusion—Cooking and expansion

Magdalena Kristiawan , Laurent Chaunier , Aleida Sandoval , Guy Della Valle
WOODHEAD PUBL LTD. Breakfast Cereals and how they are made : raw materials, processing and production, Elsevier, pp.141-167, 2020, 978-0-12-812044-6 ; 978-0-12-812043-9. ⟨10.1016/B978-0-12-812043-9.00007-2⟩
Chapitre d'ouvrage hal-03208757v1

Extrusion cooking modeling, control, and optimization

Magdalena Kristiawan , Sofiane Guessasma , Guy Della Valle
Woodhead Publishing and AACC. Extrusion Cooking, Elsevier, pp.295-330, 2020, Cereal Grains Processing, 978-0-12-815360-4. ⟨10.1016/B978-0-12-815360-4.00010-9⟩
Chapitre d'ouvrage hal-03329257v1

Texturation de matières premières protéiques végétales par cuisson-extrusion

Magdalena Kristiawan , Laurent Chaunier , Guy Della Valle
Philippe Cassagnau; Véronique Bounor-Legaré. Extrusion réactive : Des aspects fondamentaux aux développements industriels, , pp.193-207, 2020, 978-2-7462-4871-7
Chapitre d'ouvrage hal-03331125v1

Integration of basic knowledge models for the simulation of cereal foods processing and properties

Magdalena Kristiawan , Kamal Kansou , Guy Della Valle
Measurement, Modeling and Automation in Advanced Food Processing, 161, Editions Springer, 2017, Advances in Biochemical Engineering Biotechnology, 978-3-319-60109-0. ⟨10.1007/10_2017_10⟩
Chapitre d'ouvrage hal-02789772v1

Instant controlled pressure drop technology in plant extraction processes

Karim Allaf , Colette Besombes , Baya Berka , Magdalena Kristiawan , Vaclav Sobolik
Enhancing extraction processes in the food industry, Nikolai Lebovka; Eugene Vorobiev; Farid Chemat, 570 p., 2011, Contemporary Food Engineering, 978-1439845936. ⟨10.1201/b11241-10⟩
Chapitre d'ouvrage hal-02805855v1
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Fundamentals and experimental studies in essential oil extraction by instant autovaporisation using the instant controlled pressure drop DIC technology

Colette Besombes , Magdalena Kristiawan , Vaclav Sobolik , Karim Allaf
Essential oils and aromas green extractions and applications, Har Krishan Bhalla, II, 311 p., 2009, 9788190577144
Chapitre d'ouvrage hal-02814722v1
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Dessin technique Polycopiés

Magdalena Kristiawan , Vaclav Sobolik , L. Krátký
DEUG. License Génie des Equipements et des Procédés Industriel (TD Dessin technique), 2012, 48 p
Cours hal-02804497v1