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13 résultats
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Plant antimicrobial polyphenols as potential natural food preservatives

Lynda Bouarab Chibane , Pascal Degraeve , Hicham Ferhout , Jalloul Bouajila , Nadia Oulahal
Journal of the Science of Food and Agriculture, 2019, 99 (4), pp.1457-1474. ⟨10.1002/jsfa.9357⟩
Article dans une revue hal-02057251v1

Influence of lecithin-lipid composition on physico-chemical properties of nanoliposomes loaded with a hydrophobic molecule

Lynda Bouarab , Behnoush Maherani , Azadeh Kheirolomoom , Mahmoud Hasan , Bahar Aliakbarian , et al.
Colloids and Surfaces B: Biointerfaces, 2014, 115, pp.197-204. ⟨10.1016/j.colsurfb.2013.11.034⟩
Article dans une revue hal-01273463v1

Olive tree leaf extract; in vitro tests on Staphylococcus aureus, Salmonella enteritidis and Pseudomonas aeruginosa; application in turkey meat

D. Djenane , J. Yangüela , F. Derriche , Lynda Bouarab , P. Roncales
Phytothérapie, 2012, 10 (1), pp.10-18. ⟨10.1007/s10298-011-0665-y⟩
Article dans une revue istex hal-02442515v1
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Potential of Incorporation of Antimicrobial Plant Phenolics Into Polyolefin-Based Food Contact Materials to Produce Active Packaging by Melt-Blending: Proof of Concept With Isobutyl-4-Hydroxybenzoate

Amandine Cottaz , Lynda Bouarab , Justine de Clercq , Nadia Oulahal , Pascal Degraeve , et al.
Frontiers in Chemistry, 2019, 7, pp.148. ⟨10.3389/fchem.2019.00148⟩
Article dans une revue hal-02187836v1
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Effect of interactions of plant phenolics with bovine meat proteins on their antibacterial activity

Lynda Bouarab-Chibane , Valérian Forquet , Yohann Clément , Pierre Lanteri , Claire Bordes , et al.
Food Control, 2018, 90, pp.189-198. ⟨10.1016/j.foodcont.2018.03.006⟩
Article dans une revue hal-01803310v1
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Biopreservation of emulsified food and cosmetic products by synergistic action of probiotics and plant extracts: a Franco-Bulgarian perspective

Georgi Kostov , Rositsa Denkova-Kostova , Zapryana Denkova , Nenko Nenov , Vesela Shopska , et al.
Food Science and Applied Biotechnology, 2020, 3 (2), pp.167. ⟨10.30721/fsab2020.v3.i2.93⟩
Article dans une revue hal-03599290v1
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Antibacterial Properties of Polyphenols: Characterization and QSAR (Quantitative Structure–Activity Relationship) Models

Lynda Bouarab-Chibane , Valérian Forquet , Pierre Lantéri , Yohann Clément , Lucie Léonard-Akkari , et al.
Frontiers in Microbiology, 2019, 10, pp.829. ⟨10.3389/fmicb.2019.00829⟩
Article dans une revue hal-02187837v1
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Recent Advances on Multi-Parameter Flow Cytometry to Characterize Antimicrobial Treatments

Lucie Leonard , Lynda Bouarab Chibane , Balkis Ouled Bouhedda , Pascal Degraeve , Nadia Oulahal
Frontiers in Microbiology, 2016, 7, pp.1225. ⟨10.3389/fmicb.2016.01225⟩
Article dans une revue hal-02276397v1

Enrobages comestibles et emballages actifs pour la conservation d’aliments périssables présentation et premiers résultats du projet de coopération Franco-Thaïlandaise ActiFoodCoat

Saroat Rawdkuen , Phunsiri Sutilhuk , Wirongrong Tongdeesoontorn , Samart Sai-Ut , Pimonpan Kaewprachu , et al.
La Revue de l'Observatoire des IAA, 2017
Article dans une revue hal-01620079v1
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Effect of interaction with food constituents on plant extracts antibacterial activity

Lynda Bouarab-Chibane , Nadia Oulahal , Emilie Dumas , Nga Trinh Thi Thanh , Jalloul Bouajila , et al.
Food Science and Applied Biotechnology, 2018, 1 (1), pp.77-85. ⟨10.30721/fsab2018.v1.i1.27⟩
Article dans une revue hal-02187809v1

Les extraits végétaux : une alternative à certains conservateurs et biocides ?

Nadia Oulahal , Lynda Bouarab , Lucie Léonard , Nga-Thi-Thanh Trinh , Pascal Degraeve
Industries Alimentaires et Agricoles, 2017
Article dans une revue hal-02442573v1

Preservation of fresh ground beef patties using plant extracts combined with a modified atmosphere packaging

Lynda Bouarab-Chibane , Balkis Ouled-Bouhedda , Lucie Leonard , Laetitia Gemelas , Jalloul Bouajila , et al.
European Food Research and Technology, 2017, 243 (11), pp.1997-2009. ⟨10.1007/s00217-017-2905-3⟩
Article dans une revue hal-02187811v1
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La jeunesse scientifique d'Auvergne et de Rhône Alpes s'engage pour un nouvel ordre alimentaire mondial

Chloé Tankan , Jean-Baptiste Braconnier , Cédric Darie , Clothilde Villot , Elodie Gaudin , et al.
2015
Vidéo hal-02800578v1