Manger sain, c'est bien, manger heureux, c'est mieux !
Lucile Marty
,
Sandrine Monnery-Patris
2018
Autre publication scientifique
hal-02921738v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Transition towards vegetarian meals in school canteens in France: What does a conjoint assessment of nutritional and environmental impact, and acceptability by children and their parents tell us?
Sophie Nicklaus
,
Lucile Marty
,
Justine Dahmani
Systèmes alimentaires en Afrique et en Méditerranée. Comment co-construire des solutions pour une sécurité alimentaire et une santé durables ? , MUSE (Montpellier University Site of Excellence) "Food & Health"; MoISA (Montpellier Interdisciplinary research center on Sustainable Agri-food systems: social and nutritional sciences), Nov 2022, Montpellier, France
Communication dans un congrès
hal-04192605v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Socioeconomic position and the influence of food portion size on daily energy intake in adult females: two randomized controlled trials
Tess Langfield
,
Katie Clarke
,
Lucile Marty
,
Andrew Jones
,
Eric Robinson
Article dans une revue
hal-04092744v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Évolution des critères de choix alimentaires et de la qualité nutritionnelle de l’alimentation pendant le confinement lié à l’épidémie de COVID-19 en France
Lucile Marty
,
Blandine de Lauzon-Guillain
,
Maë Labesse
,
Sophie Nicklaus
Communication dans un congrès
hal-03367631v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Socioeconomic status and the effect of menu energy labelling vs. availability of lower energy menu options on food choice: a randomized experiment in a virtual fast food restaurant
Lucile Marty
,
Andrew Jones
,
Eric Robinson
UKSBM 15th Annual Scientific Meeting , UK Society for Behavioural Medicine (UKSBM), Jan 2020, Bath, United Kingdom
Communication dans un congrès
hal-03367859v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Effet d'un affichage environnemental sur les choix alimentaires des consommateurs : essai contrôlé randomisé dans un supermarché en réalité virtuelle
Laura Arrazat
,
Stephanie Chambaron
,
Gaëlle Arvisenet
,
Isabelle Goisbault
,
Sophie Nicklaus
,
et al.
Journées Francophones de Nutrition (JFN 2021), Lille (France) , Nov 2021, Visioconférence, France.
Poster de conférence
hal-03476813v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
The role of health-based food choice motives in explaining the relationship between lower socioeconomic position and higher BMI in UK and US adults
Eric Robinson
,
Andrew Jones
,
Lucile Marty
Article dans une revue
hal-03744262v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Nutritional quality and greenhouse gas emissions of vegetarian and non-vegetarian school canteen meals: a case study in France (Dijon)
Justine Dahmani
,
Sophie Nicklaus
,
Lucile Marty
3. International Symposium on Nutrition (ISN 2022): Urban Food Policies for Sustainable Nutrition and Health , The Nutrition Society, Jan 2022, virtual meeting, France
Communication dans un congrès
hal-03738858v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Does children's liking prevent food waste at school canteens? A real life experiment
Lucile Marty
,
Justine Dahmani
,
Sophie Nicklaus
47. annual meeting of the British feeding and drinking group (BFDG) , Apr 2023, Leeds, United Kingdom
Poster de conférence
hal-04257860v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Evaluation des effets d'un dispositif d'éducation au goût déployé en restauration scolaire sur le comportement alimentaire des enfants
Justine Dahmani
,
Fanny Teil
,
Marine Pouyfaucon
,
Jean-Michel Grenier
,
Sophie Nicklaus
,
et al.
Journées Francophones de Nutrition (JFN) , Nov 2022, Toulouse, France
Communication dans un congrès
hal-04001991v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Will calorie labels for food and drink served outside the home improve public health?
Eric Robinson
,
Lucile Marty
,
Andrew Jones
,
Martin White
,
Richard Smith
,
et al.
Article dans une revue
hal-03360130v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Willingness for more vegetarian meals in school canteens: Associations with family characteristics and parents’ food choice motives in a French community
Justine Dahmani
,
Sophie Nicklaus
,
Lucile Marty
Article dans une revue
hal-04331906v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Construction du plaisir alimentaire durant l'enfance
Natalie Rigal
,
Sandrine Monnery-Patris
,
Lucile Marty
Jean-Michel Lecerf, Karine Clément, Sébastien Czernichow, Martine Laville, Jean-Michel Oppert, François Pattou, Olivier Ziegler.
Les Obésités. Médecine et Chirurgie , Chapitre 30,
Elsevier , 2021, 978-2-294-76753-1.
⟨10.1016/C2018-0-05181-6⟩
Chapitre d'ouvrage
hal-03355752v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
When do health and taste drive children’s food choices? The influence of context and weight status
Lucile Marty
,
Maud Miguet
,
Sophie Nicklaus
,
Stephanie Chambaron
,
Sandrine Monnery Patris
Annual meeting of the Society for the Study of Ingestive Behavior (SSIB) , Jul 2017, Montreal, Canada.
, 1 p., 2017
Poster de conférence
hal-02789085v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Le plaisir de manger chez les enfants : un facteur clef pour des choix alimentaires plus sains
Lucile Marty
,
Sandrine Monnery Patris
,
Stephanie Chambaron
,
Sophie Nicklaus
,
Marie Bournez
2017
Article de blog scientifique
hal-02791320v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Socioeconomic status and the effect of information-based versus structural nutrition interventions: virtual environments protocols
Lucile Marty
,
Andrew Jones
,
Eric Robinson
The British Feeding and Drinking Group (BFDG) 43. annual meeting , Apr 2019, Swansea, United Kingdom.
Poster de conférence
hal-03360263v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
A change of scenery: Does exposure to images of nature affect delay discounting and food desirability?
Katie Clarke
,
Suzanne Higgs
,
Clare E Holley
,
Andrew Jones
,
Lucile Marty
,
et al.
Article dans une revue
hal-03524465v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
The motivational roots of sustainable diets: Analysis of food choice motives associated to health, environmental and socio-cultural aspects of diet sustainability in a sample of French adults
Lucile Marty
,
Stephanie Chambaron
,
Blandine de Lauzon-Guillain
,
Sophie Nicklaus
Article dans une revue
hal-03643295v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Qualité nutritionnelle et impact environnemental de l'alimentation des étudiants : mise en évidence de trois typologies de mangeurs
Laura Arrazat
,
Sophie Nicklaus
,
Blandine de Lauzon-Guillain
,
Lucile Marty
Journées Francophones de Nutrition (JFN) , Nov 2022, Toulouse, France
Communication dans un congrès
hal-04001961v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Correction: Socioeconomic position and the influence of food portion size on daily energy intake in adult females: two randomized controlled trials
Tess Langfeld
,
Katie Clarke
,
Lucile Marty
,
Andrew Jones
,
Eric Robinson
Article dans une revue
hal-04186165v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Le plaisir : un allié pour guider les enfants dans leurs choix alimentaires
Lucile Marty
2018
Article de blog scientifique
hal-02785862v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Privilégier la santé ou le plaisir : impact des attitudes envers l'alimentation et du contexte sur les choix alimentaires des enfants normo-pondéraux et en surpoids âgés de 5 à 11 ans
Lucile Marty
Alimentation et Nutrition. Université de Bourgogne Franche-Comté (COMUE), 2017. Français.
⟨NNT : ⟩
Thèse
tel-02785949v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Hédonisme et durabilité des comportements alimentaires : que nous apprend le confinement ?
Lucile Marty
Webinaires du Fonds Français pour l'Alimentation et la Santé , Fonds Français pour l'Alimentation et la Santé, Dec 2020, Webinaires virtuels, France
Communication dans un congrès
hal-03360234v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Qualité nutritionnelle et impact environnemental de l'alimentation pendant l'épidémie de COVID-19 : étude longitudinale avant, pendant et un an après le premier confinement de 2020
Lucile Marty
,
Blandine de Lauzon-Guillain
,
Sophie Nicklaus
Journées Francophones de Nutrition (JFN 2021) , Nov 2021, Lille, France.
Poster de conférence
hal-03730198v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Qualité nutritionnelle et émissions de gaz à effet de serre des menus végétariens et non-végétariens en restauration scolaire : analyse des menus de la ville de Dijon
Justine Dahmani
,
Sophie Nicklaus
,
Jean-Michel Grenier
,
Lucile Marty
Journées Francophones de Nutrition (JFN 2021), Lille (France) , Nov 2021, Visioconférence, France.
Poster de conférence
hal-03476738v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Motivational roots of sustainable diets: food choice motives associated to the different facets of diet sustainability in French adults
Lucile Marty
,
Stephanie Chambaron
,
Blandine de Lauzon-Guillain
,
Sophie Nicklaus
46. annual meeting of the British feeding and drinking group (BFDG), Leeds (UK) , Apr 2022, virtual meeting, United Kingdom.
Poster de conférence
hal-03729821v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
A new front-of-pack environmental label triggers more environmentally friendly choices: a randomized controlled trial in a virtual reality supermarket
Laura Arrazat
,
Stephanie Chambaron
,
Gaëlle Arvisenet
,
Jean-Christophe Charrier
,
Isabelle Goisbault
,
et al.
ISBNPA 2022: 21. meeting of the International Society of Behavioral Nutrition and Physical Activity , ISBNPA, May 2022, Phoenix, Arizona, United States
Communication dans un congrès
hal-03738656v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Socioeconomic disparities in research sampling
Lucile Marty
47. annual meeting of the British feeding and drinking group (BFDG) , British Feeding and Drinking Group., Apr 2023, Leeds, United Kingdom
Communication dans un congrès
hal-04257878v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Effect of environmental labelling on food choices: A randomised controlled trial in a virtual supermarket
Lucile Marty
The 2022 Meeting European Health Psychology Society (EHPS) , Aug 2022, Bratislava, Slovakia
Communication dans un congrès
hal-03829166v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Nutritional quality and greenhouse gas emissions of vegetarian and non-vegetarian primary school meals: A case study in Dijon, France
Justine Dahmani
,
Sophie Nicklaus
,
Jean-Michel Grenier
,
Lucile Marty
Article dans une revue
hal-03836925v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More