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Lionel DANY

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Présentation

**1. Academic appointments and positions** ========================================== from 2014 to present: full professor of Social Psychology; Aix-Marseille University; Social Psychology and Work Department ========================================================================================================================== 2008-2014: associate professor; Aix-Marseille University; Social Psychology and Work Department =============================================================================================== = **2. Teaching fields** ====================== *Main: Social Psychology* ========================= *Others: health psychology, Qualitative methods* ================================================ = **3. Professional affiliations** ================================ *Association Francophone de Psychologie de la Santé (vice president)* ===================================================================== *from 2004 to present: member of the Oncology department, ‘La Timone’ University hospital, Marseille, France* ============================================================================================================= = **4. Research interests** ========================= *social health psychology* ========================== *social representations: theoretical and methodological issues* =============================================================== *health issues: cancer, palliative care, body image, drug abuse* ================================================================ *qualitative methods* ===================== = **5. Diploma** ============== *2006 PhD Social psychology, University of Provence* ==================================================== *2013 Habilitation, AMU* ========================

Publications

isabel-urdapilleta

Culinary choices: A sociopsychological perspective based on the concept of distance to the object

Isabel Urdapilleta , Lionel Dany , Julie Boussoco , Camille Schwartz , Agnès Giboreau
11. Pangborn sensory science symposium, Aug 2015, Gothenburg, Sweden. 1 p
Communication dans un congrès hal-01249024v1

Proximité à la cuisine et représentations sociales de « Faire la cuisine » en France : analyse de discours

Julie Boussoco , Lionel Dany , Agnès Giboreau , Isabel Urdapilleta
1ère conférence internationale d’histoire et des cultures de l’alimentation, 2015, Tours, France
Communication dans un congrès hal-02925135v1

Proximité/Distance à l’objet cuisine et choix culinaires : une perspective psychosociale

Julie Boussoco , Isabel Urdapilleta , Camille Schwartz , Audrey Gaillard , Lionel Dany
10. congrès international de psychologie sociale en langue française, Aug 2014, Paris, France
Communication dans un congrès hal-01594256v1

French culinary representations and gastronomic culture: the place of taste

Julie Boussoco , Isabel Urdapilleta , Camille Schwartz , Audrey Gaillard , Lionel Dany
10. Pangborn sensory science symposium, Aug 2013, Rio de Janeiro, Brazil. 1 p
Communication dans un congrès hal-01594165v1

Représentations sociales culinaires et culture gastronomique : La place du goût

Julie Boussoco , Isabel Urdapilleta , Camille Schwartz , Audrey Gaillard , Lionel Dany
55. Congrès national de la société française de psychologie, Sep 2013, Lyon, France
Communication dans un congrès hal-01594216v1