Accéder directement au contenu
JF

Juliane FLOURY

12
Documents
Identifiants chercheurs

Présentation

Publications

valerie-gagnaire

Colonies bactériennes dans le fromage : distribution spatiale et micro-environnement

Anne Thierry , Valérie Gagnaire , Clémentine Leboucher , Ilham El Mourdi , Juliana Valle Costa Silva
congrès National de la Société Française de Microbiologie, Oct 2017, Paris, France
Communication dans un congrès hal-01628083v1

Exploration of the micro-environment around bacterial colonies in cheeses depending on their spatial distribution

S. Jeanson , Juliane Floury , A.A. Issulahi , M-N. Madec , J. Chadoeuf
6.IDF Cheese Ripening & Technology Symposium, May 2012, Monona Terrace, Madison (US), United States
Communication dans un congrès hal-00849262v1

Les peptides: un rôle essentiel dans l'élaboration et les fonctionnalités des produits laitiers

S. Jeanson , Juliane Floury , S. Lortal , Valérie Gagnaire
Colloque Adebiotech -SFGP, Oct 2012, Paris (FR), France
Communication dans un congrès hal-00849239v1

Peptides: a key fraction to control cheese ripening

S. Jeanson , R. Richoux , S. Ibrahim Tawfik , Juliane Floury , S. Lortal
6.IDF Cheese Ripening & Technology Symposium, May 2012, Monona Terrace, Madison (US), United States
Communication dans un congrès hal-00841845v1
Image document

Diffusion of macromolecules in cheeses is affected by solute size and cheese structure : a Fluorescence Recovery After Photobleaching (FRAP) approach

Anne Laure Chapeau , Juliana Valle Costa Silva , Anne Thierry , Valérie Gagnaire , Juliane Floury
17. Word Congress of Food Science & Technology (IUFoST), Aug 2014, Montréal, Canada. 2014
Poster de conférence hal-01209689v1

Influence of immobilisation of bacteria in a model cheese: spatial distribution and porosity of colonies and their consequences on metabolism and micro-environment.

Sophie Jeanson , Juliane Floury , Clémentine Le Boucher , Ilham El Mourdi , Marie-Noelle Madec
9.Cheese Symposium, Nov 2013, Cork, Ireland. , 2014
Poster de conférence hal-01123019v1

Les peptides: un rôle essentiel dans l'élaboration et les fonctionnalités des produits laitiers

Valérie Gagnaire , Romain Richoux , Sophie Jeanson , Juliane Floury , Sylvie Lortal
Colloque Adebiotech -SFGP, Oct 2012, Paris-Romainville, France. , 2012
Poster de conférence hal-01209360v1

Peptides: a key fraction to control cheese ripening

Valérie Gagnaire , Sophie Jeanson , Romain Richoux , Samar Ibrahim Tawfik , Juliane Floury
6.IDF Cheese Ripening & Technology Symposium, May 2012, Madison, United States. , 2012
Poster de conférence hal-01209341v1

Exploration of the micro-environment around bacterial colonies in cheeses depending on their spatial distribution

Sophie Jeanson , Juliane Floury , Al Amine Issulahi , Marie-Noelle Madec , Joel Chadoeuf
6.IDF Cheese Ripening & Technology Symposium, May 2012, Madison, United States. , 2012
Poster de conférence hal-01209336v1

New approaches to understand cheese ripening

Sylvie Lortal , Valérie Gagnaire , Juliane Floury , Sophie Jeanson , Marie-Noelle Madec
ADSA ASAS Joint Annual meeting, Jul 2011, nouvelle Orléans, United States. Journal of Dairy Science, 94, 2011, Journal of Dairy Science
Poster de conférence hal-01454484v1