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Juliane FLOURY

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Publications

francoise-nau

Pepsin diffusion in complex food matrices

Elham Rakhshi , Francoise Nau , Manon Hiolle , Juliane Floury
Journal of Food Engineering, 2022, 324, pp.111011. ⟨10.1016/j.jfoodeng.2022.111011⟩
Article dans une revue hal-03629567v1

In-situ disintegration of egg white gels by pepsin and kinetics of nutrient release followed by time-lapse confocal microscopy

Geeshani Somaratne , Francoise Nau , Maria J. Ferrua , Jaspreet Singh , Aiqian Ye
Food Hydrocolloids, 2020, 98, pp.105228. ⟨10.1016/j.foodhyd.2019.105228⟩
Article dans une revue hal-02264921v1

Food material properties as determining factors in nutrient release during human gastric digestion: a review

Geeshani Somaratne , Maria J. Ferrua , Aiqian Ye , Francoise Nau , Juliane Floury
Critical Reviews in Food Science and Nutrition, 2020, pp.1-17. ⟨10.1080/10408398.2019.1707770⟩
Article dans une revue hal-02622310v1
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Characterization of egg white gel microstructure and its relationship with pepsin diffusivity

Geeshani Somaratne , Francoise Nau , Maria J. Ferrua , Jaspreet Singh , Aiqian Ye
Food Hydrocolloids, 2020, 98, pp.105258. ⟨10.1016/j.foodhyd.2019.105258⟩
Article dans une revue hal-02272582v1
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Mapping the Spatiotemporal Distribution of Acid and Moisture in Food Structures during Gastric Juice Diffusion Using Hyperspectral Imaging

Geeshani Somaratne , Marlon M. Reis , Maria J. Ferrua , Aiqian Ye , Francoise Nau
Journal of Agricultural and Food Chemistry, 2019, 67, ⟨10.1021/acs.jafc.9b02430⟩
Article dans une revue hal-02267849v1

Spatial-temporal changes in pH, structure and rheology of the gastric chyme in pigs as influenced by egg white gel properties

Francoise Nau , Kéra Nyemb , Valérie Lechevalier-Datin , Juliane Floury , Chloé Serrière
Food Chemistry, 2019, 280, pp.210-220. ⟨10.1016/j.foodchem.2018.12.042⟩
Article dans une revue hal-02000872v1

L’oeuf peut-il contribuer à la durabilité de notre système alimentaire ?

Juliane Floury , Francoise Nau , Hayo van Der Werf
Industries Alimentaires et Agricoles, 2016, Juillet - Août, pp.50-58
Article dans une revue hal-01512202v1

Les oeufs et les ovoproduits dans l'alimentation des français

Francoise Nau , Juliane Floury , Hayo van Der Werf , Anne-Emmanuelle Le Minous
Cahiers de Nutrition et de Diététique, 2016, 51 (3), pp.147-156. ⟨10.1016/j.cnd.2016.03.002⟩
Article dans une revue hal-01467948v1

Feasibility of using hyperspectral imaging to predict gastric juice diffusion into solid food structures during gastric digestion

- Geeshani M. Somaratne , Marlon M. Reis , Jaspreet Singh , Maria J. Ferrua , Aiqian Yea
19.IUFoST World Food Science and Technology Congress, Oct 2018, Navi Mumbai, India
Communication dans un congrès hal-02737325v1
Image document

In situ disintegration of protein gels (egg white) by pepsin based on time-lapse confocal microscopy

Juliane Floury , Geeshani Somaratne , Didier Dupont , Francoise Nau
Première réunion plénière du GDR SLAMM (Solliciter LA Matière Molle), Institut National de Recherche Agronomique (INRA). UMR Laboratoire d'Ingénierie des Systèmes Biologiques et des Procédés (0792)., Nov 2018, Hyères, France
Communication dans un congrès hal-01929031v1

Role of native egg white protein gel microstructure on the diffusion of gastric pepsin

Geeshani Somaratne , Francoise Nau , Maria J. Ferrua , Jaspreet Singh , Aiqian Ye
8th International Symposium on "Delivery of Functionality in Complex Food Systems, Jul 2019, Porto, Portugal. 2019
Poster de conférence hal-02737473v1

Mapping the spatiotemporal disintegration and release of nutrient from egg white gel microstructure during in vitro gastric digestion

Geeshani Somaratne , Francoise Nau , Maria J. Ferrua , Jaspreet Singh , Aiqian Ye
8th International Symposium on "Delivery of Functionality in Complex Food Systems, Jul 2019, Porto, Portugal. 2019
Poster de conférence hal-02737478v1