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8 résultats

Rats spontanously select protein above the level required for adequate growth and body composition.

Joséphine Gehring , Azzout-Marniche Dalila , Catherine C. Chaumontet , Julien Piedcoq , Daniel Tome , et al.
13th European Nutrition Conference, Nov 2019, Dublin (Irlande), France
Poster de conférence hal-04495651v1
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Influence de la teneur en protéines de l’alimentation sur le contrôle de la prise alimentaire et la régulation du poids

Joséphine Gehring , Claire C. Gaudichon , Patrick C Even
Cahiers de Nutrition et de Diététique, 2020, 55 (5), pp.223-232. ⟨10.1016/j.cnd.2020.08.001⟩
Article dans une revue hal-03061561v1

Rats self-select a constant protein-to-carbohydrate ratio rather than a constant protein-to-Energy Ratio and have low plasma FGF21 concentrations

Joséphine Gehring , Dalila Azzout-Marniche , Catherine C. Chaumontet , Julien J. Piedcoq , Claire C. Gaudichon , et al.
The Journal of nutrition, 2021, 151 (7), pp.1921-1936. ⟨10.1093/jn/nxab056⟩
Article dans une revue hal-03377155v1
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Étude de l’évolution de FGF21 en fonction du taux de protéines couplé à différents ratios glucides/lipides chez le rat Wistar

Joséphine Gehring , Dalila D. Azzout-Marniche , Catherine C. Chaumontet , Julien J. Piedcoq , Daniel D. Tomé , et al.
Journées francophones de nutrition (JFN) 2019, Nov 2019, Rennes, France
Poster de conférence hal-02389116v1

What does self‐selection of dietary proteins in rats tell us about protein requirements and body weight control ?

Patrick C Even , Joséphine Gehring , Daniel Tomé
Obesity Reviews, In press, 22 (6), ⟨10.1111/obr.13194⟩
Article dans une revue hal-03377384v1
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Variability in Plasma FGF21 Levels in Rats Fed A Standard 15% Protein Diet is not Sensitive Enough to Reflect Differences in Protein Requirements

Joséphine Gehring , Dalila Azzout-Marniche , Patrick C Even
Archives of diabetes & obesity, 2020, ⟨10.32474/ADO.2020.03.000154⟩
Article dans une revue hal-03007779v1

Consumption of Ultra-Processed Foods by Pesco-Vegetarians, Vegetarians, and Vegans: Associations with Duration and Age at Diet Initiation

Joséphine Gehring , Mathilde Touvier , Julia Baudry , Chantal Julia , Camille Buscail , et al.
Journal of Nutrition, 2021, 151 (1), pp.120-131. ⟨10.1093/jn/nxaa196⟩
Article dans une revue hal-02944210v1
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Consommation spontanée de protéines supérieure au niveau recommandé : impact sur la sensibilité aux régimes gras

Gehring Joséphine , Azzout-Marniche Dalila , Catherine C. Chaumontet , Piedcoq Julien , Tomé Daniel , et al.
Congrès AFERO, Jan 2020, Paris, France
Poster de conférence hal-02389126v1