Accéder directement au contenu

Jean-Francois HOCQUETTE

12
Documents
Identifiants chercheurs
  • IdHAL jean-francois-hocquette
  • ORCID 0000-0003-2409-3881
  • Google Scholar : https://scholar.google.fr/citations?hl=fr&user=R4WRAEcAAAAJ&view_op=list_works&sortby=pubdate
  • IdRef : 079209173

Présentation

Publications

cecile-berri
Image document

Understanding the determination of meat quality using biochemical characteristics of the muscle: stress at slaughter and other missing keys

Claudia Terlouw , Mohammed Gagaoua , Brigitte Picard , Véronique Deiss , Cécile Berri
Foods, 2021, 10 (1), pp.1-24. ⟨10.3390/foods10010084⟩
Article dans une revue hal-03109876v1
Image document

Predicting the quality of meat: Myth or reality?

Cécile Berri , Brigitte Picard , Bénédicte Lebret , Donato Andueza , Florence Lefèvre
Foods, 2019, 8 (436), pp.1-22. ⟨10.3390/foods8100436⟩
Article dans une revue hal-02306127v1
Image document

Prédire la qualité des viandes : mythe ou réalité ? Etat des lieux des avancées récentes réalisées dans le domaine de la prédiction des qualités des viandes ; réflexion sur les perspectives d’application

Cécile Berri , Brigitte Picard , Bénédicte Lebret , Donato Andueza , Antoine Vautier
La revue française de la recherche en viandes et produits carnés, 2016, Hors série (4ème trimestre), pp.1-14
Article dans une revue hal-01608716v1
Image document

Des marqueurs génomiques au service de la qualité de la viande

Brigitte Picard , Bénédicte Lebret , Isabelle Cassar-Malek , Laurence Liaubet , Cécile Berri
INRA Productions Animales, 2015, 28 (2), pp.183-195. ⟨10.20870/productions-animales.2015.28.2.3024⟩
Article dans une revue hal-01194126v1

Recent advances in omic technologies for meat quality management

Brigitte Picard , Bénédicte Lebret , Isabelle Cassar-Malek , Laurence Liaubet , Cécile Berri
Meat Science, 2015, 109, pp.28-26. ⟨10.1016/j.meatsci.2015.05.003⟩
Article dans une revue hal-01594439v1
Image document

Typologie et ontogénèse des fibres musculaires chez différentes espèces d'intérêt agronomique

Brigitte B. Picard , Catherine C. Jurie , Isabelle Cassar-Malek , Jean-François J.-F. Hocquette , Louis L. Lefaucheur
Productions Animales, 2003, 16 (2), pp.117-123. ⟨10.20870/productions-animales.2003.16.2.3652⟩
Article dans une revue hal-02677311v1

Optimizing breeding performance through algorithmic approaches to maximize meat quality in livestock

J. Albechaalany , Marie-Pierre Ellies-Oury , Jean-François Hocquette , Cécile Berri , J. Saracco
74. annual meeting of the European Federation of Animal Science (EAAP), Aug 2023, Lyon, France. pp.974
Communication dans un congrès hal-04195052v1

What is the impact of the farming system on the quality of the chicken breast meat?

John Albechaalany , Saban Yilmaz , Marie-Pierre Ellies-Oury , Marie Bourin , Yann Guyot
EAAP 2023 - 74th annual meeting of the European Federation of Animal Science, Aug 2023, Lyon, France. pp.597
Communication dans un congrès hal-04193860v1
Image document

Prédire la qualité des viandes: mythe ou réalité ?

Cécile Berri , Brigitte Picard , Bénédicte Lebret , Donato Andueza , Antoine Vautier
16. Journées Sciences du Muscle et Technologies des Viandes (JSMTV), Nov 2016, Paris, France
Communication dans un congrès hal-01455943v1

Recent advances in omic technologies for meat quality management

Brigitte B. Picard , Bénédicte Lebret , Isabelle Cassar-Malek , Laurence Liaubet , Cécile Berri
61. International congress of meat science and technology (ICoMST), Aug 2015, Clermont-Ferrand, France
Communication dans un congrès hal-02740130v1
Image document

Génomique et viande : quelles avancées, quelles applications ?

Brigitte B. Picard , Cécile Berri , Bénédicte Lebret , Florence Lefèvre , Laurence Liaubet
14. Journées Sciences du Muscle et Technologies des Viandes, Nov 2012, Caen, France. pp.127-134
Communication dans un congrès hal-01001256v1

A new algorithmic approach to better predict eating quality from rearing practices

John Albechaalany , Marie-Pierre Ellies-Oury , Jean-François Hocquette , Cécile Berri , Jérôme Saracco
69. International Congress of Meat Science and Technology (ICOMST), Aug 2023, Padova, Italy. Poster 439
Poster de conférence hal-04198090v1