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Mathematical modelling of food hydrolysis during in vitro digestion: From single nutrient to complex foods in static and dynamic conditions
Steven Le Feunteun
,
Sarah Verkempinck
,
Juliane Floury
,
Anja Janssen
,
Alain Kondjoyan
,
et al.
Article dans une revue
hal-03348081v2
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In situ characterization of acidic and thermal protein denaturation by infrared microspectroscopy
Michiyo Motoyama
,
Annie Venien
,
Olivier Loison
,
Christophe Sandt
,
Genya Watanabe
,
et al.
Article dans une revue
hal-02621195v1
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Impact of tumbling operating parameters on salt, water and acetic acid transfers during biltong-type meat processing
Pierre-Sylvain Mirade
,
Stéphane Portanguen
,
Jason Sicard
,
Jocelyn de Souza
,
A. Musavu Ndob
,
et al.
Article dans une revue
hal-02624152v1
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Procédé de contrôle de la cuisson d’un produit alimentaire dans une enceinte à convection avec circulation de fluide
Alain Kondjoyan
,
Stéphane Portanguen
,
Pascal Tournayre
,
Jason Sicard
N° de brevet: 1900470. 2019
Brevet
hal-02786621v1
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Toward the design of functional foods and biobased products by 3D printing: A review
Stéphane Portanguen
,
Pascal Tournayre
,
Jason Sicard
,
Thierry Astruc
,
Pierre-Sylvain Mirade
Article dans une revue
hal-02048852v1
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Conception d’aliments à fonctionnalités ciblées par impression 3D
Stéphane Portanguen
,
Pascal Tournayre
,
Jason Sicard
,
Thierry Astruc
,
Pierre-Sylvain Mirade
18.Congrès de la Société Française de Génie des Procédés, Oct 2019, Nantes, France. 2 p
Communication dans un congrès
hal-02330240v1
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Study and realization of a 3D dual printhead for meat-based food products
Jason Sicard
,
Pascal Tournayre
,
Stéphane Portanguen
,
Pierre-Sylvain Mirade
32. EFFoST international conference, Nov 2018, Nantes, France. pp.1, 2018
Poster de conférence
hal-02785141v1
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Preventing the waste of animal source foods by predicting the kinetics of oxidation reactions
Jason Sicard
,
Alain Kondjoyan
EFFoST International Conference 2022, Nov 2022, Dublin, Ireland
Poster de conférence
hal-03940969v1
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Outil numérique d’enseignement des procédés de transformation alimentaires via l’ingénierie des connaissances
Ioana Suciu
,
Amadou Ndiaye
,
Cédric Baudrit
,
Christophe Fernandez
,
Alain Marc Kondjoyan
,
et al.
SFGP 2019, Oct 2019, Nantes, France
Communication dans un congrès
hal-03173861v1
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Modélisation et transferts dans les procédés de traitement des produits carnés et lien avec leur qualité
Pierre-Sylvain Mirade
,
Jason Sicard
,
Jean-Dominique Daudin
,
Alain Kondjoyan
Journée "Thermique et Agro-Alimentaire" de la Société Française de Thermique, Nov 2016, Paris, France. 21p
Communication dans un congrès
hal-02076058v1
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Crust development at the surface of whole beef meat subjected to hot air jet
Jason Sicard
,
Stéphane S. Portanguen
,
Cyril Chevarin
,
Alain Kondjoyan
COMSOL Conference 2015, Oct 2015, Grenoble, France. 2015, COMSOL Conference 2015
Poster de conférence
hal-02743762v1
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Using COMSOL multiphysics to model crust development at the surface of whole beef meat subjected to hot air jet
Jason Sicard
,
Stéphane S. Portanguen
,
Cyril Chevarin
,
Alain Kondjoyan
COMSOL Conference 2015, COMSOL Ltd. USA., Oct 2015, Grenoble, France
Communication dans un congrès
hal-02743508v1
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Why mathematical modelling of macronutrient hydrolysis should concern you?
Sarah H.E. Verkempinck
,
Steven Le Feunteun
,
Juliane Floury
,
Anja E.M. Janssen
,
Alain Kondjoyan
,
et al.
International Conference on Food Digestion, May 2021, virtual Conference, France
Communication dans un congrès
hal-03268954v1
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Simulation of the gastric digestion of proteins of meat bolus using a reaction–diffusion model
Jason Sicard
,
Pierre-Sylvain Mirade
,
Stéphane Portanguen
,
Sylvie Clerjon
,
Alain Kondjoyan
Article dans une revue
hal-01985356v1
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A digital learning tool based on models and simulators for food engineering (MESTRAL)
Ioana Suciu
,
Amadou Ndiaye
,
Cédric Baudrit
,
Christophe Fernandez
,
Alain Kondjoyan
,
et al.
Article dans une revue
hal-02980650v1
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Kinetics analysis of the reactions responsible for myoglobin chemical state in meat using an advanced reaction–diffusion model
A Kondjoyan
,
J. Sicard
,
M Badaroux
,
Philippe Gatellier
Article dans une revue
hal-03696487v1
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Deciphering the protein digestion of meat products for the elderly by in vitro food oral processing and gastric dynamic digestion, peptidome analysis and modeling
Marie-Agnès Peyron
,
T. Sayd
,
J. Sicard
,
P-S. Mirade
,
J. Pinguet
,
et al.
Article dans une revue
hal-03272749v1
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Etude et réalisation d'une tête d'impression 3D pour aliments carnés
Jason Sicard
,
Pascal Tournayre
,
Stéphane Portanguen
,
Pierre-Sylvain Mirade
15. Journées de la Mesure et de la Métrologie (J2M), 2018, pp.1, 2018
Poster de conférence
hal-02788703v1
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Development of a multi-physical finite element-based model that predicts water and salt transfers, proteolysis and water activity during the salting and post-salting stages of the dry-cured ham process
Rami Harkouss
,
Cyril Chevarin
,
Jean-Dominique Daudin
,
Jason Sicard
,
Pierre-Sylvain Mirade
Article dans une revue
hal-02622385v1
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Development of a workflow to apprehend dynamic digestion of a mix of proteins: application of meat product for elderly
Thierry Sayd
,
Laetitia Theron
,
Christophe Chambon
,
Jason Sicard
,
Pierre-Sylvain Mirade
,
et al.
6. International Conference on Food Digestion, Apr 2019, Granada, Spain
Communication dans un congrès
hal-02073383v1
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Mesure et modélisation des cinétiques réactionnelles dans les produits carnés - Intérêt de l'outil Simulox
Alain Kondjoyan
,
Jean-Dominique Daudin
,
Jason Sicard
,
Pierre-Sylvain Mirade
Journée "Thermique et Agro-Alimentaire de la Société Française de Thermique, Nov 2016, Paris, France. 28p
Communication dans un congrès
hal-02795637v1
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An in silico model to study the impact of the age-related weakening of masticatory and gastric functions on meat digestibility
Jason Sicard
,
Pierre-Sylvain Mirade
,
Stéphane Portanguen
,
S. Clerjon
,
Alain Kondjoyan
6. International Conference on Food Digestion, Apr 2019, Granada, Spain. , 1 p., 2019
Poster de conférence
hal-02786628v1
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Intérêt d'une approche de modélisation pour prédire la qualité des produits carnés transformés - Exemple des produits salés.
Alain Kondjoyan
,
Stéphane Portanguen
,
Jean-Dominique Daudin
,
Jason Sicard
,
Pascal Tournayre
,
et al.
16. Journées Sciences du Muscle et Technologies des Viandes, Nov 2016, Paris, France
Communication dans un congrès
hal-02740248v1
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Study and realization of a 3D printhead for meat-based food
Stéphane Portanguen
,
Pascal Tournayre
,
Jason Sicard
,
Pierre-Sylvain Mirade
EFFOST Annual Conference, 2018, Nantes, France
Communication dans un congrès
hal-02068377v1
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Food process models for training purpose through knowledge engineering methods
Ioana Suciu
,
Amadou Ndiaye
,
Cédric Baudrit
,
Christophe Fernandez
,
Alain Marc Kondjoyan
,
et al.
ICEF13 - 13th International Congress on Engineering and Food, Sep 2019, Melbourne, Australia
Communication dans un congrès
hal-03125592v1
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Impact of Combining Tumbling and Sous-Vide Cooking Processes on the Tenderness, Cooking Losses and Colour of Bovine Meat
Konan Charles Aimeric N’gatta
,
Alain Kondjoyan
,
Raphael Favier
,
Jason Sicard
,
Jacques Rouel
,
et al.
Article dans une revue
hal-03747655v1
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In Silico modelling of the salmon salting process to reduce saline effluent
Jason Sicard
,
Sylvie Clerjon
,
Raphael Favier
,
Stéphane Portanguen
,
Pierre-Sylvain Mirade
EFFoST International Conference 2022, Nov 2022, Dublin, Ireland
Poster de conférence
hal-03940951v1
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Impact of water content and bloom index on gelatin glycation
Stéphane Portanguen
,
Charlotte Dumoulin
,
Anne Duconseille
,
Maïa Meurillon
,
Jason Sicard
,
et al.
Article dans une revue
hal-04189709v1
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Vers la conception d’aliments à fonctionnalités ciblées et de bioproduits par impression 3D
Stéphane Portanguen
,
Pascal Tournayre
,
Jason Sicard
,
Thierry Astruc
,
Pierre-Sylvain Mirade
Science et Technologie des Aliments, , 2018
Chapitre d'ouvrage
hal-02787422v1
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Modélisation & Simulation des transformations Agro-alimentaires (MESTRAL - AgreenCamp)
Ioana Suciu
,
Amadou Ndiaye
,
Cédric Baudrit
,
Christophe Fernandez
,
Alain Marc Kondjoyan
,
et al.
Journée SFGP du groupe Ingénierie Avancée des Procédés "Simulation des procédés dans les industries agroalimentaires", May 2019, Montpellier, France
Communication dans un congrès
hal-03173776v1
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