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231 résultats

Influence of whip speed ratios on the inclusion of air into a bakery foam produced with a planetary mixer device

Guillaume Delaplace , Philippe P. Coppenolle , José J. Cheio , Fabrice F. Ducept
Journal of Food Engineering, 2012, 108 (4), pp.532-540. ⟨10.1016/j.jfoodeng.2011.08.026⟩
Article dans une revue istex hal-01000056v1

Prédiction des facteurs Kp et Ks pour des agitateurs à rubans hélicoïdaux traitant des fluides pseudoplastiques

Guillaume Delaplace , J.C. Leuliet
6. Congrès Français de Génie des Procédés, 1997
Communication dans un congrès hal-02835452v1
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Microstructure and chemical composition of camel and cow milk powders’ surface

Ahmed Zouari , Pierre Schuck , Frederic Gaucheron , Mehdi Triki , Guillaume Delaplace , et al.
LWT - Food Science and Technology, 2020, 117, pp.108693. ⟨10.1016/j.lwt.2019.108693⟩
Article dans une revue hal-02306145v1

Metrological performances of fouling sensors based on steady thermal excitation applied to bioprocess

Yassim Boukazia , Guillaume Delaplace , Mathilde Cade , Frédéric Bellouard , Marc Bégué , et al.
Food and Bioproducts Processing, 2020, 119, pp.226-237. ⟨10.1016/j.fbp.2019.11.007⟩
Article dans une revue hal-02410924v1

Corrosion monitoring based on diffuse ultrasonic Coda Wave Interferometry technique

Cyril Nicard , Maxime Farin , Olivier Brehault , Ingrid Proriol Serre , Emmanuel Moulin , et al.
Eurocorr 2022, Aug 2022, Berlin, Germany
Communication dans un congrès hal-03843741v1

Surface engineering of stainless steel for dairy fouling management

Kevin Dourgaparsad , Manon Saget , Sawsen Zouaghi , Nicolas Nuns , Séverine Bellayer , et al.
Nature Inspired Creativity Engineers, Jun 2023, Nice, France
Communication dans un congrès hal-04154488v1

Revealing the characteristics of Enzymatically Cross-linked Micellar Casein powders by Asymmetrical Field-Flow Fractionation and its colloidal properties

Angella Velazquez-Dominguez , Marie Hennetier , Frédéric Violleau , Manon Hiolle , Guillaume Delaplace , et al.
2nd Edible Soft Matter congress, Jul 2022, Wageningen, Netherlands
Communication dans un congrès hal-04455313v1
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The specifications for the sustainable-design of thermo-hydro-mechanical paths for the elaboration processes of agglomerated products

Bettina Bellocq , Bernard Cuq , Thierry Ruiz , Agnès Duri-Bechemilh , Guillaume Delaplace , et al.
7. International Granulation Workshop, Jul 2015, Sheffield, United Kingdom. 2015
Poster de conférence hal-01604549v1
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The heterogeneous substructure of casein micelles evidenced by SAXS and NMR in demineralized samples

Márcio Nogueira , Lucile Humblot , Raghvendra Pratap Singh , Emilie Dieude-Fauvel , Bertrand Doumert , et al.
Food Hydrocolloids, 2021, 117, pp.106653. ⟨10.1016/j.foodhyd.2021.106653⟩
Article dans une revue hal-03341478v1

Effect of the calcium/protein molar ratio on β-lactoglobulin denaturation kinetics and fouling phenomena

Marwa Khaldi , Thomas Croguennec , Christophe André , Gilles Ronse , M. Jimenez , et al.
International Dairy Journal, 2018, 78, pp.1-10. ⟨10.1016/j.idairyj.2017.10.002⟩
Article dans une revue hal-01656648v1

Confrontation expérimentale de trois méthodes de traçage pour la détermination du temps de circulation axiale moyen d'un agitateur helicoïdal

Guillaume Delaplace , N. Belaubre , J.C. Leuliet , J.Y. Dieulot
Traceurs et méthodes de traçage, Nov 1998, Nancy, France
Communication dans un congrès hal-02838132v1

Performances thermiques d'une cuve agitée munie d'un agitateur de proximité de type hélicoïdal traitant des fluides alimentaires Newtoniens

Guillaume Delaplace , N. Belaubre , J.C. Leuliet
Congrès Français de Thermique, May 2000, Lyon, France
Communication dans un congrès hal-02766341v1

Application du chauffage ohmique pour le traitement thermique de fluides agro-alimentaires

Luc Fillaudeau , Guillaume Delaplace , J.C. Leuliet
Colloque PROSETIA, Feb 2000, Toulouse, France
Communication dans un congrès hal-02771792v1

Amélioration des performances thermiques d'un échangeur tubulaire à effet Joule (T.P.C.) par modification géométrique. Application sur des fluides modèle et réel

Luc Fillaudeau , Guillaume Delaplace , S. Lefebvre , J.C. Leuliet , F. Quenard
Congrès Français de Thermique, May 2001, Nantes, France
Communication dans un congrès hal-02763279v1

Comparison of prediction models for the estimation of circulation and mixing times in a tank equipped with an helical ribbon agitator

J.Y. Dieulot , Guillaume Delaplace , J.P. Brienne , J.C. Leuliet
4 p., 1999
Ouvrages hal-02842121v1

Determination of mixing time by colourimetric diagnosis?Application to a new mixing system

Guillaume Delaplace , Laurent Bouvier , Anne Moreau , R. Guerin , Jean Claude Leuliet
Experiments in Fluids, 2004, 36 (3), pp.437-443. ⟨10.1007/s00348-003-0741-7⟩
Article dans une revue istex hal-02683458v1

A CFD model as a tool to simulate beta-lactoglobulin heat-induced denaturation and aggregation in a plate heat exchanger

Laurent Bouvier , Anne Moreau , Gilles Ronse , Thierry Six , Jérémy Petit , et al.
Journal of Food Engineering, 2014, 136, pp.56-63. ⟨10.1016/j.jfoodeng.2014.03.025⟩
Article dans une revue hal-01273448v1

Advances in Food Powder Agglomeration Engineering

Bernard Cuq , C Gaiani , C Turchiuli , Laurence Galet , J Scher , et al.
Advances in Food and Nutrition Research, 69 (1 ére édition), Elsevier, pp.240, 2013, Advances in Food and Nutrition Research, ⟨10.1016/B978-0-12-410540-9.00002-8⟩
Chapitre d'ouvrage hal-01209443v1
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Effect of calcium on the thermal denaturation of whey proteins and subsequent fouling in a benchtop fouling device: An experimental and numerical approach

Weiji Liu , Yuting Feng , Fei Pan , Romain Jeantet , Christophe André , et al.
Food and Bioproducts Processing, 2022, 136, pp.1 - 13. ⟨10.1016/j.fbp.2022.09.002⟩
Article dans une revue hal-03794831v1

Revealing the characteristics of Enzymatically Cross-linked Micellar Casein powders by Asymmetrical Field-Flow Fractionation and its colloidal properties

Angella Velazquez-Dominguez , Marie Hennetier , Frédéric Violleau , Manon Hiolle , Guillaume Delaplace , et al.
23rd Food Hydrocolloids, Oct 2022, Guelph, Canada
Communication dans un congrès hal-04455376v1

Atmospheric pressure plasma superhydrophobic bilayer coatings to limit dairy fouling adhesion

Manon Saget , Nicolas Nuns , Luisa Azevedo-Scudeller , Guillaume Delaplace , Vincent Thomy , et al.
PlasmaTech, Apr 2022, Barcelona (online), Spain
Communication dans un congrès hal-04455339v1

Multiscale modelling of dairy powder agglomeration mechanisms by a dimensional analysis approach

J. Petit , P. Schuck , S. Janin , S. Mejean , Guillaume Delaplace , et al.
5. International Symposium on Spray Dried Dairy Products, Jun 2012, Saint Malo (FR), France
Communication dans un congrès hal-00924775v1

Predicting the distribution of whey protein fouling in a plate heat exchanger using the kinetic parameters of the thermal denaturation reaction of β-lactoglobulin and the bulk temperature profiles

Pascal Blanpain-Avet , C. André , Marwa Khaldi , Laurent Bouvier , Jérémy Petit , et al.
Journal of Dairy Science, 2016, 99 (12), pp.9611-9630. ⟨10.3168/jds.2016-10957⟩
Article dans une revue hal-01397457v1

A set of predictive tools to diagnosis reconstitution and ageing behaviour of dairy powders

Bruno Richard , Ousmane Syll , Malika Toubal , Jean-Francois Le Page , Georges Nassar , et al.
World Dairy Summit 2012, Nov 2012, Cap Town, South Africa
Communication dans un congrès hal-01209367v1

Modelling of the continuous foaming operation by dimensional analysis

Gilles Mary , Samir Mezdour , Guillaume Delaplace , Raphael Lauhon , Gerard Cuvelier , et al.
Chemical Engineering Research and Design, 2013, 91 (12), pp.2579-2586. ⟨10.1016/j.cherd.2013.05.020⟩
Article dans une revue istex hal-01173934v1

Optimization of laser manufacturing conditions to improve lubricant retention of slippery liquid-infused surface

Manon Saget , Flavie Braud , Santino Jesulin Zapiain Merino , Sawsen Zouaghi , Luisa Azevedo Scudeller , et al.
4èmes journées plénières GDR B2i 2021, Sep 2021, Toulouse, France
Communication dans un congrès hal-03664632v1

Modélisation de transformation agroalimentaires par analyse dimensionnelle et outils du Génie des procédés : Principes et exemples traités

Guillaume Delaplace
SQUAD-2, Sécurité et Qualité agroalimentaire - Un enjeu pour le développement, Apr 2018, Tripolis, Liban
Communication dans un congrès hal-03123837v1

The electron microanalyzer (EPMA): a powerful device for the microanalysis of filled polymeric materials

Séverine Bellayer , Maude Jimenez , B Gardelle , Guillaume Delaplace , Jeremie Bouquerel , et al.
Polymers for Advanced Technologies, 2015, Polymers for Advanced Technologies, 26 (8), pp.1020-1026. ⟨10.1002/pat.3523⟩
Article dans une revue istex hal-02279318v1

Sugar type matters in spray drying: Homogeneous distribution in milk powder favors repulsive interactions between proteins

Tatiana Lopes Fialho , Marcio Henrique Nogueira , Anne Moreau , Guillaume Delaplace , Pierre Schuck , et al.
Food Structure, 2019, 22, pp.100132. ⟨10.1016/j.foostr.2019.100132⟩
Article dans une revue hal-02625420v1
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Influence of storage conditions on the functional properties of micellar casein powder

Sarah Nasser , Anne Moreau , Romain Jeantet , Alain Hédoux , Guillaume Delaplace
Food and Bioproducts Processing, 2017, 106, ⟨10.1016/j.fbp.2017.09.004⟩
Article dans une revue hal-01619006v1