Gregory CHATEL
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Documents
Identifiants chercheurs
- gregooryusmb
- 0000-0001-8814-812X
- Google Scholar : https://scholar.google.fr/citations?user=odNKX_8AAAAJ&hl=fr
- IdRef : 166771279
Présentation
**Associate Professor in Green Chemistry**
**[EDYTEM Laboratory](https://edytem.cnrs.fr/), [Univ. Savoie Mont Blanc](https://www.univ-smb.fr/welcome-to-the-universite-savoie-mont-blanc/)/[CNRS](https://www.cnrs.fr/en)**
**Maître de Conférences HDR en Chimie Verte**
**[Laboratoire EDYTEM](https://edytem.cnrs.fr/), [Université Savoie Mont Blanc](https://www.univ-smb.fr/)/[CNRS](https://www.cnrs.fr/)**
Publications
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Supercritical Carbon Dioxide in Presence of Water for the Valorization of Spent Coffee Grounds: Optimization by Response Surface Methodology and Investigation of Caffeine Extraction MechanismFoods, 2022, 11 (24), pp.4089. ⟨10.3390/foods11244089⟩
Article dans une revue
hal-03944363v1
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Study of Influential Parameters of the Caffeine Extraction from Spent Coffee Grounds: From Brewing Coffee Method to the Waste Treatment ConditionsClean Technologies, 2021, 3 (2), pp.335-350. ⟨10.3390/cleantechnol3020019⟩
Article dans une revue
hal-03188993v1
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Subcritical water and supercritical carbon dioxide: efficient and selective eco-compatible solvents for coffee and coffee by-products valorizationGreen Chemistry, 2020, 22, pp.8544-8571. ⟨10.1039/D0GC03146A⟩
Article dans une revue
hal-03143710v1
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CHAPTER 8. Sustainable Activation of Chemical Substrates Under Sonochemical ConditionsSustainable Organic Synthesis : Tools and Strategies, Royal Society of Chemistry, pp.212-238, 2021, Sustainable Organic Synthesis: Tools and Strategies, ⟨10.1039/9781839164842-00212⟩
Chapitre d'ouvrage
hal-03546738v1
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Le marc de café : nouvel or brun des chimistes ?2020, pp.29
Autre publication scientifique
hal-02585955v1
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Innovative Coupling of Supercritical Carbon Dioxide and Water for the Recovery of Lipids and Polyphenols from Spent Coffee GroundsPoster de conférence hal-03425615v1 |
Le nouvel or brun : Valorisation du marc de café en caféine et acide caféiqueJournée de printemps de la Section Régionale Rhône-Alpes de la Société Chimique de France, Jun 2019, Grenoble, France
Poster de conférence
hal-02152959v1
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