|
|
Refinement of health-based guidance values for cadmium in the French population based on modelling
Stéphane Leconte
,
Christophe Rousselle
,
Laurent Bodin
,
François Clinard
,
Géraldine Carne
Article dans une revue
anses-03106940v1
|
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
|
|
|
Probabilistic determination of a maximum acceptable level of contaminant to reduce the risk of overexposure for a novel or emerging food: the case of cadmium in edible seaweed in the French population
Géraldine Carne
,
David D. Makowski
,
Sandrine Carrillo
,
Thierry Guérin
,
Petru Jitaru
,
et al.
Food additives & contaminants. Part A. Chemistry, analysis, control, exposure & risk assessment, 2022, 39 (8), pp.1439-1452. ⟨10.1080/19440049.2022.2087921⟩
Article dans une revue
hal-03700362v1
|
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
|
|
|
Avis de l'Anses relatif à la mise en œuvre d'un plan de contrôle orienté sur les denrées alimentaires d'origine animale et végétale produites sur le pourtour du golfe de Fos-sur-Mer
Eric Marchioni
,
Yann Sivry
,
Karine Tack
,
Géraldine Carne
,
Keyvin Darney
,
et al.
[0] Saisine n° 2018-SA-0104, Anses. 2021, 81 p
Rapport
anses-03795945v1
|
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
|
|
|
French infant total diet study: Dietary exposure to heat-induced compounds (acrylamide, furan and polycyclic aromatic hydrocarbons) and associated health risks
Véronique Sirot
,
Gilles Rivière
,
Stéphane Leconte
,
Karine Vin
,
Thiema Traore
,
et al.
Article dans une revue
hal-02623513v1
|
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
|
|
|
Évaluation des risques liés à la consommation de nitrates et nitrites
Marie-Louise Scippo
,
Pierre-Marie Badot
,
Gilles Bornert
,
Noémie Desriac
,
Florence Dubois-Brissonnet
,
et al.
Saisine n° 2020-SA-0106, Anses. 2022, pp.275
Rapport
anses-04027039v1
|
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
|
|
|
French infant total diet study Exposure to selected trace elements and associated health risks
Véronique Sirot
,
Thiema Traore
,
Thierry Guérin
,
Laurent Noël
,
Morgane Bachelot
,
et al.
Article dans une revue
hal-01863273v1
|
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
|
|
|
État des connaissances sur les huiles essentielles et les plantes d’intérêt pour la phytothérapie et l’aromathérapie chez les animaux producteurs de denrées alimentaires et proposition d’une méthodologie d’évaluation des risques pour la santé humaine
Pierre Champy
,
Céline Huynh-Delerme
,
Hervé Pouliquen
,
Nicolas Loiseau
,
Ludovic Le Hégarat
,
et al.
Saisine n°2020-SA-0083, Anses. 2022, 284 p
Rapport
anses-03923114v1
|
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
|
|
|
Avis de l'Anses relatif à la teneur maximale en cadmium pour les algues destinées à l'alimentation humaine
Bruno Le Bizec
,
Fabrice Nesslany
,
Karine Tack
,
Claude Atgie
,
Pierre Marie Badot
,
et al.
[0] Saisine n° 2017-SA-0070, Anses. 2020, 61 p
Rapport
anses-03345144v1
|
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
|