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93 résultats
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Pilot-scale investigation of effectiveness of evaporation of skim milk compared to water

Arlan Silveira , Antônio Carvalho , Laurent Fromont , Serge Méjean , Gaëlle Tanguy , et al.
Dairy Science & Technology, 2013, 93 (4), pp.537-549. ⟨10.1007/s13594-013-0138-1⟩
Article dans une revue hal-01201448v1
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Heat treatment of milk protein concentrates affects enzymatic coagulation properties

François Martin , Jeehyun Lee , Luisa Azevedo-Scudeller , Arnaud Paul , Guillaume Delaplace , et al.
Food Research International, 2022, 162, pp.112030. ⟨10.1016/j.foodres.2022.112030⟩
Article dans une revue hal-03865060v1

Stabilité des laits UHT au cours de leur stockage

Frédéric Gaucheron , Isabelle Gaucher , Gaëlle Tanguy-Sai , Jacques Fauquant , Florence Rousseau , et al.
Journée Thématique Plate forme LAIT, Oct 2010, Rennes, France
Communication dans un congrès hal-01454305v1

Microfiltration, a processing technology to have safe, sure buffalo dairy products with their natural quality

Sarfraz Ahmad , Faqir Muhammad Anjum , Nuzhat Huma , Mian Kamran Sharif , Moazzam Rafiq Khan , et al.
Internationale conférence on food security during challenging times, Jul 2010, Selangor, Malaysia
Communication dans un congrès hal-01454297v1

Heat treatment of milk during powder manufacture increases casein resistance to simulated infant digestion

Didier Dupont , Rachel Boutrou , Olivia Ménard , Julien Jardin , Gaëlle Tanguy-Sai , et al.
Food Digestion, 2010, 1, pp.28-39. ⟨10.1007/s13228-010-0003-0⟩
Article dans une revue hal-01454180v1
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Energy-efficient process for the manufacture of dairy powders using superconcentration and granulation

Gaëlle Tanguy , Maheshchandra Patil , Cécile Le Floch-Fouéré , Eoin G Murphy , Romain Jeantet
International Congress on Engineering and Food - ICEF14, Prof Alain LE-BAIL, Chair of the congress, IAEF President (GEPEA-ONIRIS Nantes - FRANCE), Jun 2023, NANTES, France
Communication dans un congrès hal-04141060v1
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Heat treatment of concentrated milk protein system affect viscosity and enzymatic coagulation properties

François Martin , Luisa Azevedo-Scudeller , Arnaud Paul , Gaëlle Tanguy , Emeline Gousse , et al.
Annual European Rheology Conference (AERC 2022), Apr 2022, Séville, Spain
Communication dans un congrès hal-03657419v1

Technological advances in egg product processing with reference to allergenicity

Valérie Lechevalier-Datin , Catherine Guérin-Dubiard , Maryvonne Pasco , Angélique Gillard , Yann Le Gouar , et al.
XVIIth european symposium on the quality of eggs and egg products, Sep 2017, Edinburgh, United Kingdom
Communication dans un congrès hal-01595727v1

Proteolytic destabilization of casein micelle in UHT-milk during storage: impact of different strains of Pseudomonas fluorescens

François Baglinière , Gaëlle Tanguy-Sai , Benoit Robert , Florence Rousseau , Frederic Gaucheron
2011 EFFOST Annual Meeting Process-Structure-Function relationships, Nov 2011, Berlin, Germany. , 2011
Poster de conférence hal-02808264v1

Calcium phosphate precipitation during concentration by vacuum evaporation of milk ultrafiltrate and microfiltrate

Gaëlle Tanguy-Sai , Farzana Siddique , Eric Beaucher , Anne-Cécile Santellani , Pierre Schuck , et al.
Food Science and Technology (New York), 2016, 69, pp.554-562. ⟨10.1016/j.lwt.2016.02.023⟩
Article dans une revue hal-01454584v1
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Granulation behaviour of high lactose dairy superconcentrates

Maheshchandra H Patil , Laura T O'Donoghue , Doll Chutani , Gaëlle Tanguy , Cécile Le Floch-Fouéré , et al.
Powder Technology, 2024, 438, pp.119584. ⟨10.1016/j.powtec.2024.119584⟩
Article dans une revue hal-04504057v1

Caractérisation du procédé de concentration par évaporation sous vide. Bilan énergétique, massique et temps de séjour

Arlan Caldas Pereira Silveira , Antonio Fernandes de Carvalho , Gaëlle Tanguy-Sai , Italo Tuler-Peronne , Laurent Fromont , et al.
Journée technique de l’ENILIA-ENSMIC, Sep 2014, Surgères, France
Communication dans un congrès hal-01209721v1
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Hydrolysis of Casein Micelles by AprX Enzym from Pseudomonas fluorescens Induces their Déstabilisation

François Baglinière , A. Mateos , Gaëlle Tanguy-Sai , Julien Jardin , Florence Rousseau , et al.
11 th International Hydrocolloids Conference Biofunctionality and Technofunctionality of Hydrocolloids, May 2012, Purdue University, United States
Communication dans un congrès hal-01209334v1
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Plateforme LAIT UMR Science et Technologie du Lait et de l’OEuf, 65 rue de saint Brieuc, 35042 Rennes

Frédéric Gaucheron , Gaëlle Tanguy-Sai
Workshop Franco-Brésilien Science et Technologie du lait et de ses dérivés, Apr 2011, Vicosa Minas Gerais, Brésil
Communication dans un congrès hal-01454315v1

Destabilization of UHT milk induced by different strains of Pseudomonas fluorescens - Role of AprX enzyme

François Baglinière , Gaëlle Tanguy-Sai , Julien Jardin , Florence Rousseau , Benoit Robert , et al.
ADSA-ASAS Joint Annual Meeting, Jul 2013, Indianapolis, United States
Communication dans un congrès hal-01209460v1
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Unravelling the influence of composition and heat treatment on key characteristics of dairy protein powders using a multifactorial approach

Jeehyun Lee , François Martin , Emeline Goussé , Anne Dolivet , Françoise Boissel , et al.
Foods, 2023, 12, pp.3192. ⟨10.3390/foods12173192⟩
Article dans une revue hal-04194694v1
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Determination of limiting factors in a novel superconcentration-granulation based dairy powder manufacturing process

Maheshchandra Patil , Gaëlle Tanguy , Cécile Le Floch-Fouéré , Romain Jeantet , Eoin G Murphy
Innovative Food Science & Emerging Technologies / Innovative Food Science and Emerging Technologies , 2021, 74, pp.102798. ⟨10.1016/j.ifset.2021.102798⟩
Article dans une revue hal-03404247v1

A microscopic look at the fouling mechanisms in dairy protein mixes by rheometry and microfluidics

Margot Grostete , Gaëlle Tanguy , Salima Khelifaoui , Françoise Boissel , Cécile Le Floch-Fouéré , et al.
56ème Congrès du GFR, Oct 2022, Rennes, France. , 2022
Poster de conférence hal-03841759v1

Technology, modeling and control of the processing steps

Mathieu Persico , Laurent Bazinet , Gaëlle Tanguy-Sai , Pierre Schuck , Christelle Lopez , et al.
Cécile Le Floch-Fouéré, Pierre Schuck, Gaëlle Tanguy, Luca Lanotte, Romain Jeantet. Drying in the Dairy Industry: From Established Technologies to Advanced Innovations, 1ère édition, CRC Press Inc, 296 p., 2021, 978-0815359982
Chapitre d'ouvrage hal-02954025v1

Séchage innovant de co-produits laitiers

Cécile Le Floch-Fouéré , Maheshchandra H Patil , Eoin G Murphy , Gaëlle Tanguy-Sai , Romain Jeantet
Industries Alimentaires et Agricoles, 2022, 81, pp.37-40
Article dans une revue hal-03903184v1

Technological breakthrough and innovation in the production of whey powder with 30-40% reduction in energy costs

Pierre Schuck , Anne Dolivet , Serge Mejean , Gaëlle Tanguy-Sai , Daniel Garreau , et al.
5. International Congress on Green Process Engineering (GPE 2016), Jun 2016, Mont Tremblant, Canada. , 2016
Poster de conférence hal-01330039v1

Characterization of a vacuum evaporator pilot plant in relation to mass and energy balance

Acp. Silveira , S. Janin , Gaëlle Tanguy-Sai , A.F. Carvalho , P. Schuck , et al.
5. International Symposium on Spray Dried Dairy Products, Jun 2012, Saint Malo (FR), France
Communication dans un congrès hal-00924779v1
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Behaviour of minerals during the vacuum concentration of dairy ultrafiltration permeates

Gaëlle Tanguy , Eric Beaucher , Anne Dolivet , Ali Kerjouh , Marie-Bernadette Maillard , et al.
International Dairy Journal, 2022, 133, ⟨10.1016/j.idairyj.2022.105426⟩
Article dans une revue hal-03703706v1

Quantitative and qualitative variability of the caseinolytic potential of different strains of [i]Pseudomonas fluorescens[/i]: Implications for the stability of casein micelles of UHT milks during their storage

François Baglinière , Gaëlle Tanguy-Sai , Julien Jardin , Aurélie Matéos , Valérie Briard-Bion , et al.
Food Chemistry, 2012, 135 (4), pp.2593-2603. ⟨10.1016/j.foodchem.2012.06.099⟩
Article dans une revue istex hal-01209315v1

Les traitements thermiques sur la plateforme LAIT

Gaëlle Tanguy-Sai , Benoit Robert
Journée Thématique Plateforme LAIT, Oct 2010, Rennes, France
Communication dans un congrès hal-01454313v1

Démarche de certification ISO 9001 de la Plateforme LAIT de Rennes

Benedicte Camier , Gaëlle Tanguy-Sai , Frédéric Gaucheron , Nadine Leconte , Eric Beaucher , et al.
Séminaire Démarche Qualité dans les unités et installations expérimentales, Dec 2010, Paris, France
Communication dans un congrès hal-01454299v1

Les traitements de pasteurisation et de séchage de l'œuf entier ainsi que l'étuvage du blanc d'œuf modifient le coefficient d'efficacité protéique et la composition corporelle chez le rat

Claire Gaudichon , G. Fromentin , J. Piedcoq , Daniel Tomé , Valérie Lechevalier-Datin , et al.
2009, non paginé
Autre publication scientifique hal-00730005v1
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Drying research : from physical and biological mechanisms to breakthrough innovation

Cécile Le Floch-Fouéré , Luca Lanotte , Song Huang , Céline Sadek , Maheshchandra H Patil , et al.
2ème édition de la journée d’échange sur la formulation des agents et substances de biocontrôle 2023, Consortium Biocontrôle / INRAE, Jun 2023, Maisons-Alfort, France, France
Communication dans un congrès hal-04150873v1

Heat treatments applied to egg product have a rather low impact on in vivo allergenicity, despite significant changes in protein digestibility and antigenicity

Valérie Lechevalier-Datin , Catherine Guérin-Dubiard , Maryvonne Pasco , Angélique Gillard , Nuttinee Musikaphun , et al.
International Egg Symposium, Oct 2018, Kyoto, Japan. , 2018
Poster de conférence hal-01901473v1

Nanofiltration of lactic acid whey prior to spray drying: Scaling up to a semi-industrial scale

Marion Bedas , Gaëlle Tanguy-Sai , Anne Dolivet , Serge Mejean , Frederic Gaucheron , et al.
LWT - Food Science and Technology, 2017, 79, pp.355-360. ⟨10.1016/j.lwt.2017.01.061⟩
Article dans une revue hal-01447445v1